Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació : guerra
La seu del PP a Barcelona continua acordonada per la policia
14 mar 2004
La seu del PP a Barcelona continua acordonada per la policia
Barcelona. -- La seu del PP de Catalunya a Barcelona, al carrer Urgell, continuava aquest matí acordonada per la policia després que ahir s'hi produís una concentració espontània, formada per un grup d'unes 150 persones encapçalades per una pancarta que deia Abans de votar, volem la veritat.

La concentració s'havia convocat espontàniament a través d'internet i els telèfons mòbils, arran de la convocatòria de l'Assemblea d'Urgència dels Moviments Socials de Barcelona en un comunicat. Aquesta assemblea també va convocar cassolades ahir entre les 22.00 i les 22.15 hores, i també per a aquesta nit.

Segons la policia, cap a les tres de la matinada alguns joves concentrats davant de la seu van llançar objectes que van trencar el vidre de la porta principal. Més tard, van intentar bolcar un contenidor de vidre al mateix lloc. Les forces de seguretat no van fer cap càrrega, encara que han mantingut la vigilància policial durant tota la nit.

Manifestació multitudinària

Unes 3.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, es van manifestar ahir a la tarda a Barcelona sota el lema Les guerres són vostres. Els morts són nostres, per reclamar la "dimissió" del president del Govern, José María Aznar.

La manifestació va sortir de la Rambla de Canaletes amb un parell de centenars de persones i va anar augmentant a poc a poc fins a arribar a les tres mil de la plaça de Santa Jaume, on es va produir una concentració espontània en què es va arribar al punt àlgid de participació amb més de 3.000 persones, segons la Guàrdia Urbana.

Amb les cassoles a la mà i cridant "no a la guerra", els manifestants del centre de Barcelona van sortir de la confluència entre el carrer Pelai i la Rambla de Canaletes i es van encaminar, cap a les 19.40 hores, cap a la plaça de Sant Jaume pel lateral dret de la Rambla, tallant el trànsit. D'allà, la marxa va anar cap a la Delegació del Govern a Catalunya per la Via Laietana.

Tot i l'ensordidor soroll de les cassoles, es podien distingir crits multitudinaris d'"ETA no, Aznar dimissió" i "No a la guerra". A més de la pancarta que encapçalava la mobilització amb el lema de la manifestació, altres cartells mostraven consignes com "11-M. PP terrorista", "PP mai més" i banderes amb el símbol utilitzat en les manifestacions contra la guerra de l'Iraq.

Bona part de la gent que passejava en aquell moment per la Rambla aplaudia els manifestants i molts s'afegien a la marxa. Així, es van reunir diversos milers de persones que cap a les nou del vespre van arribar a la Delegació del Govern i poc després es van dispersar tranquil·lament.

Comentaris

Aquesta noticia em descoloca ¿?
14 mar 2004
Aquesta noticia em descoloca ¿?
Jo vaig ser-hi i em sembla més una noticia "light" i un tant.... moguda d'enfoc???
Mireu-vos aquesta altra:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/76797/index.php
Sindicato Sindicat