Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : mitjans i manipulació : guerra
Desgraciadament la seva manipulació triomfa
13 mar 2004
Després de veure la manipulació informativa i la seva traducció en les diferents manifestacions a l'estat espanyol, crec que només a Catalunya i Euskadi estem tenint una informació contrastable. La resta continuen creient l'hipotesi ETA i votaran en massa al PP el diumenge.
Després del fatídic dijous la maquinària intoxicadora s'ha vist traduida en un vergonyant espectacle de mentides. Tot i així, qualsevol persona que fes zapping entre les diverses cadenes podria veure les evidents diferencies. TV3 i Canal 33 ja a la nit de dijous feien anàlisis reiterats sobre la quasi certesa de l'autoria per part d'Al-Qaeda, de les televisions estatals únicament Tele5 aportava alguna dada en aquesta línia però molt timidament.

Antena3 i TVE han apostat per l'opció dictada pel ministeri de l'interior, l'autoria ha estat ETA i els programes es centraven en mostrar les imatges de la barbarie amb testimonis directes, esquivant sempre referir-se a l'hipotesi Al-Qaeda. Maleint els dimonis de l'espanya eterna, posant a fer anàlisis polítics als tertulians, inclús en algun programa podiem veure com concursants de Gran Hermano ens donaven lliçons de política.

Passat el dijous vaig anar a dormir pensant que moltes dades que apuntaven a Al-Qaeda eren incontestables, i inclús començava a creure que la tàctica manipuladora del govern havia estat descoberta i ho pagarien car el diumenge d'eleccions. Ben lluny de la realitat terrible del dia següent, cada cop més indicis: furgoneta amb detonadors i versicles del Coran, comunicats islàmics reivindicant, portades de diaris contundents i clares, sobretot a l'estranger, inclús alguns liders polítics expresaven en públic el seu desassosec per la manipulació, comunicats d'ETA desmentint. Però el govern mentider va continuar mentint, dosificant el que per tots estava claríssim, la tàctica iniciada el dijous continuava però ara esperava que el poble haguès vist l'evidència.

Ahir milions de persones van sortir al carrer i quina sorpresa més gran quan denotes que la gent responsabilitza a ETA de tot el que ha passat. Inclús en el seguiment de les manifestacions a TVE continuaven parlant de la mani contra ETA, tot contrastat amb el crits reals de la gent contra la banda basca. A molts pocs llocs s'ha vist una acusació directa contra les mentides del govern, almenys que s'hagin pogut seguir pels mitjans, es diu que a totes les manis gent va cridar contra la capcelera i el cas més clar a BCN quan els del PP s'amagaven com a rates a un parquing increpats per la gent. Però d'això ens enterem a mitjans contrainformatius o a certes cadenes. Milions de persones continuen creient la mentida i votaran en conseqüència.

La majoria de població de l'estat només té accés a TVE, Antena3, Tele5 i Canalplus, de les autonòmiques la majoria estan dirigides pel PP, és per això, que vist el vist, sembla inminent una majoria absoluta del PP, perque milions de persones creuen la seva versió enverinada. Aquest diumenge perillen moltes coses, una victòria popular és una victoria de la mentida, l'intoxicació, el feixisme i la guerra, és una victòria del sentiment venjatiu irracional de les persones, que a sobre enganyats demanaran retalls de llibertats, penes de mort, cadenes perpetues, més policia, més seguretat, més guerra.

A partir del dilluns tenim un enemic claríssim a cada poble, haurem de denunciar-los sempre, per assassins, per mentiders, però no oblidem que davant tenim una massa, entre enganyada i fanatitzada que els vota i que representa un perill clar per totes les persones amb sentit comú. Cal denunciar-los i marginar-los. Tornen els temps més foscos del franquisme i no podem fer res per evitar-ho. Acebes continua mentint a hores d'ara, i el diumenge la victòria per desgràcia la tenen assegurada. És paradoxal que l'únic que ha dit la veritat des del principi ha estat el portaveu d'una organització il·legalitzada, Arnaldo Otegi. A partir del dilluns potser més s'atreviran a dir la veritat, però Otegi no serà l'únic il·legalitzat en els propers anys. Alguna cosa s'hauria de trencar en els cors de les persones després d'haver viscut el que hem viscut, però si ni així s'ha trencat correm el perill de ser arrasats per una massa idiotitzada i feixista que cridarà "viva las cadenas" i aplaudirà els seus botxins.

Plantem cara al feixisme.

Comentaris

Re: Desgraciadament la seva manipulació triomfa
13 mar 2004
Vencerán pero no convencerán...sus mentiras les saltarán a la cara ,a ellos y al corifeo de acólitos borregos como Zapatitos y compañia.Callados como putas.
¡Que oposición !
Y Llamazares hablando de los "nazis" de Eta ...¡brillante izquierda tragalotodo!
Colera camping CNT