Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
El Govern i la Corona aprofiten la mort de 200 treballadors per a intentar un autocolp
12 mar 2004
Comunicat de l’Organització Comunista del País Valencià davant els atemptats de Madrid
Comunicat de l’Organització Comunista del País Valencià davant els atemptats de Madrid

El Govern i la Corona aprofiten la mort de 200 treballadors per a intentar un autocolp

L’Organització Comunista del País Valencià, davant els terribles fets ocorreguts ahir a Madrid, vol manifestar el següent:

1.     Refusem categòricament l’acció terrorista duta a terme el dia 11 a la capital de l’Estat, en siga qui haja sigut l’autor. L’atemptat ha estat dirigit contra el poble treballador de Madrid, i cap organització que es pretenga revolucionària o tan sols antiimperialista pot considerar aquestos mètodes vàlids per a aconseguir l’emancipació dels pobles. Ben al contrari, només serveixen els interessos de l’oligarquia, hui especialment representada pel PP a l’estat espanyol.

2.     Ens solidaritzem amb les famílies de les víctimes, amb el seu patiment i amb tot el poble madrileny. I ens comprometem amb ells a seguir lluitant per la pau i la democràcia front als manipuladors, mentiders i terroristes, qualsevol siga la seua relació amb el poder.

3.     Denunciem l’ocultació sistemática que el Govern, encapçalat per J.Mª Aznar, ha fet de la informació sobre els possibles autors de l’atemptat, de la qual disposava des del matí. Açò ha estat demostrat pel fet que, mentre que el ministre Acebes negava la “hipòtesi ETAâ€?, ni el President del Govern ni el Rei s’han atrevit a esmentar-la més que indirectament, limitant-se a parlar sobre «els terroristes». A hores d’ara, el Govern continua negant credibilitat a les declaracions d’ETA i de l’esquerra abertzale exculpant l’organització basca.

4.     El significat de tot açò és clar: el PP pretén jugar la carta d’ETA, que l’afavoreix electoralment, fins després dels comicis. Però, sabent com sap que les proves apunten preferentment cap a Al Qaeda, ha optat (encara que ben torpement) per protegir la Corona de la indignació popular que esclatarà quan es conega definitivament la veritat. N’hi ha hagut, doncs, una utilització electoralista de la tragèdia des de la primera hora, i l’evidència n’és tan clara que fins i tot la premsa del règim ha hagut de denunciar aquest fet al llarg del divendres, però no abans. El Govern intenta ocultar la seua possible responsabilitat en aquestos atemptats, si es demostra l’autoria d’Al Qaeda, per haver participat a la guerra d’Iraq. Així mateix, el Govern desmentí, ja a mig matí, l’opció Al Qaeda per a tractar de protegir les borses internacionals, que havien caigut davant aquesta possibilitat. Una vegada més, els poderosos juguen amb la mort dels treballadors per a protegir els seus interessos.

5.     No és aixó, però, el més important. El Govern, amb la complicitat de la Corona (en aquest sentit s’ha d’interpretar la presència del Príncep Felip a la manifestació de Madrid de hui divendres) ha intentat un autocolp amb el pretext d’un inversemblant atemptat etarra, amb dos objectius: primer, garantint la unitat de tots els partits parlamentaris al voltant del Gabinet (la «unitat dels demòcrates» famosa) i el seu sotmetiment acrític, per por a possibles efectes electorals negatius, a les directrius aznaristes: açò és evident que ho han aconseguit quan, després de passar-se el dia protestant per la manca d’informació, Zapatero i Llamazares han encapçalat la manifestació de Madrid «per la Constitució». Una vegada més, els dirigents del PSOE i del PCE/IU han demostrat de quin costat estan, per moltes declaracions d’esquerres o republicanes que facen.
En segon lloc, el Govern pretenia donar un impuls definitiu al procés d’involució feixistitzant que va mamprendre ja fa temps, tot recolzant-se en una probable majoria absoluta (amb la hipòtesi etarra) que les enquestes li estaven negant i que necessitaria per tal d’assegurar-se la direcció d’aquest colp de timó. Una vegada vistos els punts més febles, hui, d’aquest règim en descomposició: les autonomies i la Corona, han tractat d’aprofitar la situació per a criminalitzar, precisament, les aspiracions d’autodeterminació i de República (no oblidem que el President ha parlat de «rotunda oposición a los objetivos finales que los terroristas pretenden alcanzar», sense especificar quins són, suposadament, aquestos), tot promocionant la figura del Príncep i recordant la suposada equació ERC=ETA, en una jugada que recorda molt el 23-F. Per a això, res millor que un atemptat que permetera a mig termini, potser, fins i tot la il·legalització d’ERC. Però també podrien perseguir, així, els defensors de la República i la ruptura amb la Constitució, exigència cada vegada més present als carrers. Aquestes dos opcions representen el cos central de l’alternativa política al règim de la Constitució de 1978, suposen l’única possibilitat d’acabar amb el terrorisme i, a més, i precisament per això, ataquen els punts centrals del sistema oligàrquic. Tot açò explica el que l’Aznar digués que «no vamos a cambiar de régimen ni porque los terroristas maten ni para que dejen de matar». I, també, l’altrament incomprensible omnipresència de la senyera monàrquica a les televisions, associada al dol per les víctimes.

6.     Hem de denunciar, també, el recolzament que ha donat la premsa oficial, fent el major ridícul de la seua història, a aquesta campanya de desinformació promoguda pel Ministeri de l’Interior, la veu del seu amo. Al llarg del dijous, només la premsa basca, satanitzada pel poder, ha fet anàlisis de la situació i a tractar d’esbrinar-ne les circumstàncies. La resta s’ha limitat a saturar-nos de cadàvers i a parlar d’ETA sense comprovar res i amb l’únic objectiu versemblant d’impedir la reflexió serena i les preguntes fins que el ministre Acebes donara la versió oficial. De fet, només ha pres en compte la possibilitat de la responsabilitat d’Al Qaeda quan el ministre l’ha contemplada. Més encara, l’ha imitat en la descalificació dels qui apuntaven en eixa direcció dins l’estat espanyol; i, el divendres, s’ha dedicat a tirar pilotes fora buscant pretextos a la seua actuació o acusant el ministre per la seua manipulació. Una vegada més, ha quedat ben clara la unitat dels poders (els quatre) de l’Estat de l’oligarquia.

7.     Hens felicitem, dins la tràgica situació, per la mostra de civisme i intel·ligència que han fet els pobles de l’estat espanyol en no deixar-se enganyar per aquesta maniobra del PP, els responsables del qual han hagut de patir, al costat del Príncep, les mostres d’indignació dels sectors populars. Una vegada més, els treballadors han sabut identificar els responsables de les seues desgràcies i això constitueix una mostra de maduresa política que ens encoratja a continuar lluitant per construir una alternativa política global al règim de l’oligarquia, recolzada per sectors de l’esquerra més oportunista.

8.     Cridem els pobles de l’estat espanyol a no deixar-se enganyar ni pels representants dels poderosos, hui fidelment encapçalats pel PP, ni per aquells que, reclamant-se d’esquerres i republicans, corren a abraçar-se, de manera sotmesa i acrítica, a les faldes dels feixistes per por a perdre un grapat de vots. Nosaltres continuarem lluitant i treballant, amb el poble treballador, per la construcció d’una República democràtica que faça possibles les aspiracions populars. I advertim al Govern que ixca d’aquestes eleccions, siga qui siga, que la seua victòria haurà estat feta amb la sang dels treballadors i, per tant, la seua legitimitat serà posada en dubte dia rere dia.


Mesa Nacional de l’OCPV (CEOC)

València, 12 de març de 2004

Comentaris

Re: El Govern i la Corona aprofiten la mort de 200 treballadors per a intentar un autocolp
12 mar 2004
Disculpeu les errades, producte de les presses per passar el comunicat.

Salut, República i Autodeterminació.
Sindicato Sindicat