Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
El Govern i la Corona aprofiten la mort de 200 treballadors per a intentar un autocolp
12 mar 2004
Comunicat de l’Organització Comunista del País Valencià davant els atemptats de Madrid
Comunicat de lâOrganització Comunista del País Valencià davant els atemptats de Madrid

El Govern i la Corona aprofiten la mort de 200 treballadors per a intentar un autocolp

LâOrganització Comunista del País Valencià, davant els terribles fets ocorreguts ahir a Madrid, vol manifestar el següent:

1.     Refusem categòricament lâacció terrorista duta a terme el dia 11 a la capital de lâEstat, en siga qui haja sigut lâautor. Lâatemptat ha estat dirigit contra el poble treballador de Madrid, i cap organització que es pretenga revolucionària o tan sols antiimperialista pot considerar aquestos mètodes vàlids per a aconseguir lâemancipació dels pobles. Ben al contrari, només serveixen els interessos de lâoligarquia, hui especialment representada pel PP a lâestat espanyol.

2.     Ens solidaritzem amb les famílies de les víctimes, amb el seu patiment i amb tot el poble madrileny. I ens comprometem amb ells a seguir lluitant per la pau i la democràcia front als manipuladors, mentiders i terroristes, qualsevol siga la seua relació amb el poder.

3.     Denunciem lâocultació sistemática que el Govern, encapçalat per J.Mª Aznar, ha fet de la informació sobre els possibles autors de lâatemptat, de la qual disposava des del matí. Açò ha estat demostrat pel fet que, mentre que el ministre Acebes negava la âhipòtesi ETAâ?, ni el President del Govern ni el Rei sâhan atrevit a esmentar-la més que indirectament, limitant-se a parlar sobre «els terroristes». A hores dâara, el Govern continua negant credibilitat a les declaracions dâETA i de lâesquerra abertzale exculpant lâorganització basca.

4.     El significat de tot açò és clar: el PP pretén jugar la carta dâETA, que lâafavoreix electoralment, fins després dels comicis. Però, sabent com sap que les proves apunten preferentment cap a Al Qaeda, ha optat (encara que ben torpement) per protegir la Corona de la indignació popular que esclatarà quan es conega definitivament la veritat. Nâhi ha hagut, doncs, una utilització electoralista de la tragèdia des de la primera hora, i lâevidència nâés tan clara que fins i tot la premsa del règim ha hagut de denunciar aquest fet al llarg del divendres, però no abans. El Govern intenta ocultar la seua possible responsabilitat en aquestos atemptats, si es demostra lâautoria dâAl Qaeda, per haver participat a la guerra dâIraq. Així mateix, el Govern desmentí, ja a mig matí, lâopció Al Qaeda per a tractar de protegir les borses internacionals, que havien caigut davant aquesta possibilitat. Una vegada més, els poderosos juguen amb la mort dels treballadors per a protegir els seus interessos.

5.     No és aixó, però, el més important. El Govern, amb la complicitat de la Corona (en aquest sentit sâha dâinterpretar la presència del Príncep Felip a la manifestació de Madrid de hui divendres) ha intentat un autocolp amb el pretext dâun inversemblant atemptat etarra, amb dos objectius: primer, garantint la unitat de tots els partits parlamentaris al voltant del Gabinet (la «unitat dels demòcrates» famosa) i el seu sotmetiment acrític, per por a possibles efectes electorals negatius, a les directrius aznaristes: açò és evident que ho han aconseguit quan, després de passar-se el dia protestant per la manca dâinformació, Zapatero i Llamazares han encapçalat la manifestació de Madrid «per la Constitució». Una vegada més, els dirigents del PSOE i del PCE/IU han demostrat de quin costat estan, per moltes declaracions dâesquerres o republicanes que facen.
En segon lloc, el Govern pretenia donar un impuls definitiu al procés dâinvolució feixistitzant que va mamprendre ja fa temps, tot recolzant-se en una probable majoria absoluta (amb la hipòtesi etarra) que les enquestes li estaven negant i que necessitaria per tal dâassegurar-se la direcció dâaquest colp de timó. Una vegada vistos els punts més febles, hui, dâaquest règim en descomposició: les autonomies i la Corona, han tractat dâaprofitar la situació per a criminalitzar, precisament, les aspiracions dâautodeterminació i de República (no oblidem que el President ha parlat de «rotunda oposición a los objetivos finales que los terroristas pretenden alcanzar», sense especificar quins són, suposadament, aquestos), tot promocionant la figura del Príncep i recordant la suposada equació ERC=ETA, en una jugada que recorda molt el 23-F. Per a això, res millor que un atemptat que permetera a mig termini, potser, fins i tot la il·legalització dâERC. Però també podrien perseguir, així, els defensors de la República i la ruptura amb la Constitució, exigència cada vegada més present als carrers. Aquestes dos opcions representen el cos central de lâalternativa política al règim de la Constitució de 1978, suposen lâúnica possibilitat dâacabar amb el terrorisme i, a més, i precisament per això, ataquen els punts centrals del sistema oligàrquic. Tot açò explica el que lâAznar digués que «no vamos a cambiar de régimen ni porque los terroristas maten ni para que dejen de matar». I, també, lâaltrament incomprensible omnipresència de la senyera monàrquica a les televisions, associada al dol per les víctimes.

6.     Hem de denunciar, també, el recolzament que ha donat la premsa oficial, fent el major ridícul de la seua història, a aquesta campanya de desinformació promoguda pel Ministeri de lâInterior, la veu del seu amo. Al llarg del dijous, només la premsa basca, satanitzada pel poder, ha fet anàlisis de la situació i a tractar dâesbrinar-ne les circumstàncies. La resta sâha limitat a saturar-nos de cadàvers i a parlar dâETA sense comprovar res i amb lâúnic objectiu versemblant dâimpedir la reflexió serena i les preguntes fins que el ministre Acebes donara la versió oficial. De fet, només ha pres en compte la possibilitat de la responsabilitat dâAl Qaeda quan el ministre lâha contemplada. Més encara, lâha imitat en la descalificació dels qui apuntaven en eixa direcció dins lâestat espanyol; i, el divendres, sâha dedicat a tirar pilotes fora buscant pretextos a la seua actuació o acusant el ministre per la seua manipulació. Una vegada més, ha quedat ben clara la unitat dels poders (els quatre) de lâEstat de lâoligarquia.

7.     Hens felicitem, dins la tràgica situació, per la mostra de civisme i intel·ligència que han fet els pobles de lâestat espanyol en no deixar-se enganyar per aquesta maniobra del PP, els responsables del qual han hagut de patir, al costat del Príncep, les mostres dâindignació dels sectors populars. Una vegada més, els treballadors han sabut identificar els responsables de les seues desgràcies i això constitueix una mostra de maduresa política que ens encoratja a continuar lluitant per construir una alternativa política global al règim de lâoligarquia, recolzada per sectors de lâesquerra més oportunista.

8.     Cridem els pobles de lâestat espanyol a no deixar-se enganyar ni pels representants dels poderosos, hui fidelment encapçalats pel PP, ni per aquells que, reclamant-se dâesquerres i republicans, corren a abraçar-se, de manera sotmesa i acrítica, a les faldes dels feixistes per por a perdre un grapat de vots. Nosaltres continuarem lluitant i treballant, amb el poble treballador, per la construcció dâuna República democràtica que faça possibles les aspiracions populars. I advertim al Govern que ixca dâaquestes eleccions, siga qui siga, que la seua victòria haurà estat feta amb la sang dels treballadors i, per tant, la seua legitimitat serà posada en dubte dia rere dia.


Mesa Nacional de lâOCPV (CEOC)

València, 12 de març de 2004

Comentaris

Re: El Govern i la Corona aprofiten la mort de 200 treballadors per a intentar un autocolp
12 mar 2004
Disculpeu les errades, producte de les presses per passar el comunicat.

Salut, República i Autodeterminació.
Sindicat Terrassa