Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : guerra
Dissabte Cassolades a Canaletes a les 19.00, Sant jaume a les 20.00, i a les 22.00 cassolades cadascú al seu carrer
12 mar 2004
Divendres, 12 de març a les 23.00, ha acabat una assemblea d'urgència d'un centenar de persones i entitats dels moviments socials de Barcelona, que s'ha fet a l'Espai Obert.
(la mateixa que apareix convocada en la pàgina central d'indymedia Barcelona)

D'aquesta assemblea surten les següents convocatòries pel dissabte 13 de març;
A les 19.00 es convoca a tothomm amb cassoles, a les fonts de Canaletes. Allà s'iniciaran les cassolades i es farà un recorregut per les rambles, seguit pel carrer Ferran fins culminar a les 20.00 a Pça Sant Jaume

El lema d'aquesta convocatòria és:
"Els morts són els nostres, les guerres són les vostres"

Amb aquest lema es vol fer referència a la guerra d'Iraq, a la qual ens hi ha portat el govern espanyol. Decisió que el fa culpable, juntament amb els terroristes, dels 200 morts que hi hagut en els atemptats de Madrid.

També s'ha decidit donar suport a la convocatòria de cassolades per tot Catalunya, de 22.00 a 22.15, que des d'aquest matí de divendres, ja està corrent per internet i de boca a boca. La convocatòria serà descentralitzada, cadascú a casa seva i en el seu carrer o plaça, acció que recordarà el rebuig popular a la guerra d'Iraq, que ja no és cap secret que té a veure amb el que ha passat a Madrid.

Per últim, des de l'assemblea es crida a la ciutadania a extendre les cassolades, tota la nit i durant el dia d'eleccions, especialment davant dels col·legis electorals, per no deixar de recordar, quin és el govern que ens ha portat a la masacre de Madrid. Per recordar que els morts de Madrid són els nostres morts però la guerra és seva, no pas nostre.


Sobre les convocatòries, especialment la de les 19.00 a Canaletes, que és la que convoquem directament, comentar que a l'assemblea ha quedat clar que el caràcter de les accions, ha de combinar el soroll de les cassoles, amb la tristor de les 200 vides humanes perdudes a Madrid; tenint present la gravetat de la situació a la que estem sotmesos, que ens pot portat en un agreujament de la retallada de llibertats que ja s'està vivint en els darrers anys,
En altres paraules, no es pretén que la convocatòria sigui, ni molt menys festiva, sino que hi predominin valors i sentiments a l'alçada de les circumstàncies; que el soroll de les cassoles manifesti clarament la indignació que ens provoca l'extensió de la mentida i hipocresia oficials, fins a límits fins ara insospitats.
Es parla d'anar de negre per recolzar aquesta actitud.

De cara a l'extensió de les cassolades, també s'ha animat a la gent que pugui, a agafar la seva bici, de manera que de cara a extendre les cassolades abans de les 22.00 del vespre; donat que en petits grupets en bici serà molt més fàcil fer les sonar arreu de la ciutat.


Per fi comentar que aquesta assemblea d'urgència de col·lectius i persones, s'ha citat de nou pel dimarts 16 de març a les 20.00 del vespre a l'Espai Obert (blasco de Garai nº 2 m poble sec), per valorar el que passi dissabte, diumenge i dilluns i preparar accions coordinades de cara als dies 18 (dia de boicot a les empreses de la guerra) i el 20 (dia internacional contra la guerra d'Iraq, amb manifestació ja convocada a Barcelona); i si escau per seguir coordinant-se per seguir reaccionant a la situació generada després dels atemptats del 11-M

Comentaris

To people in Spain...
12 mar 2004
Sorry for writing in English, I just can't do that in Spanish (maybe someone can help with translation ?)

First, I would like to send you my deepest Condolences for the people killed in Madrid. Terrorism, from ANY source, for ANY reason, is a cowardly destructive and thus, unacceptable method to achieve a goal. There is no such a thing as "a good terrorism".

Reading reports from all around the world, it seems that many Corporate media are trying to compare the March 11th attacks in Spain with the September 11th attacks in USA. I just hope there is no other similarities between the two events than the atrocities of such attacks against innocents. Otherwise, I wish to warn the Spanish people to be carefull, very carefull, to what its government could do in the name of the "War on Terrorism".
Jose Maria Aznar has already made Spain an abettor state in the terrorist attacks against Iraq which took, so far, the life of at least ten thousands civilians. Don't let him do any worst. Just look at what George W. Bush has destroyed inside and outside his own country !


On March 20 - International anti-war day -, people all around the world will once again claim to be STILL UNITED AGAINST TERRORISM, Defending Peace, Justice, and True Democracy.

Don't let sadness and anger become blind hate and fear.
Another world is possible, let's build it !

To people in Spain... (translated)
13 mar 2004
Primero, quiero enviaros mis más profundas obsequios por la gente asesinada en Madrid. El terrorismo, de CUALQUIER origen, por CUALQUIER objetivo, es vilmente destructivo, y entonces es una manera inacceptable de conseguir un objetivo. no existe ningun tipo de "terrorismo bueno".

Leyendo reportaje de todo el mundo, parece que muchos medios de comunicación oficiales están intentando comparar los ataques del 11 marzo en España con los ataques del 11 de Septiembre en EEUU. Sólo espero que entre los dos acontecimientos no haya más similaridades que la atrocidad de estos ataques contra inocentes. Si no fuera así, quiero alertar la gente de España y decirles que tengan MUCHO CUIDADO, MUCHO MUCHO CUIDADO, por lo que pueda hacer su gobierno en nombre de la "guerra al terrorismo".
Jose Maria Aznar ya convirtió España en un estado cómplice en los ataques terroristas contra Irak que hasta ahora costaron las vidas de por lo menos diez mil civiles. No dejais que haga más mal. Mirad sólo lo que George W. Bush ha destruido dentro y fuera de su país!


El 20 de Marzo - Jornada internacional contra la guerra - la gente de todo el mundo otra vez intentará estar AÚN UNIDAS CONTRA EL TERRORISMO, defendiendo la paz, la justicia, y la verdadera democracia.

No dejeis que la tristeza y la rabia se transformen en odio ciego y en miedo. Otro mundo es posible, empecemos a construirlo!

Re: Dissabte Cassolades a Canaletes a les 19.00, Sant jaume a les 20.00, i a les 22.00 cassolades cadascú al seu carrer
13 mar 2004
Mes que un comentari, m'agradaria fer una pregunta. ¿La llei electoral no permet un aplaçament de les eleccions davant situacions tan greus com les viscudes?
¿No seria més transparent realitzar eleccions un cop resolta la investigació?
A tots els mitjans de comunicació, amb tants tertulians, tants punt de vista diferents (encara que la gran majoria es troben molt "infectats"), no he sentit parlar d'aquesta qüestió.
Els mitjans de comunicació fan un seguiment lamentable dels fets, més enllà de TVE amb la seva publicitat electoralista constant, sense respectar res ni a ningú. Fins i tot el diari EL PAIS va treure una edició especial amb el titular "masacre de ETA", sense el mínim rigor informatiu que requereix una notícia d'aquestes dimensions.
No em sento gens representat per aquesta democràcia que omple la boca dels polítics.
Trobada a la seu del PP a Barcelona
13 mar 2004
On es la seu del PP a Barcelona?
pq no hi anem a demanar explicacions dels fets a Madrid?
A Madrid i Pamplona hi han hagut carregues per part de la policia...
Fora el PP i la política "antiterrorista" a nivell mundial ! aquesta no es la solució a la greu situació al món.
Fora la manipulació mediàtica !
Ara ja ho tenen tot: Bush ja te l'excusa perfecta per seguir en la lluita antiterrorista i el seu lema electoral....i el nostre PP segueix el camí !
Re: Dissabte Cassolades a Canaletes a les 19.00, Sant jaume a les 20.00, i a les 22.00 cassolades cadascú al seu carrer
13 mar 2004
La convocatoria es al govern civil, al passeig borbó.
sede PP Barcelona
13 mar 2004
La seu del PP a Barcelona és c/ Urgell 249, gairebé a l'altura de la Diagonal. A Madrid ja s'han concentrat per demanar explicacions... Algú sap si a Bcn es té previst algo?
sede PP Barcelona
13 mar 2004
La seu del PP a Barcelona és c/ Urgell 249, gairebé a l'altura de la Diagonal. A Madrid ja s'han concentrat per demanar explicacions... Algú sap si a Bcn es té previst algo?
A bcn també?
13 mar 2004
Sabeu sia bcn també hi ha alguna cosa, a la seu del pp?
gent a la seu del PP Bcn
13 mar 2004
Segons TV3, ja hi ha gent a la seu del pp. Fa una estona, més de 150!!!
sede del pp - delegacion del gobierno
13 mar 2004
sabe alguien si sigue habiendo gente en estos sitios o si hay algo previsto???
sede del pp - delegacion del gobierno
13 mar 2004
sabe alguien si sigue habiendo gente en estos sitios o si hay algo previsto???
A LA SEU DEL PP
13 mar 2004
Nosaltres no hi podem anar perquè tenim filles però amb el cor hi estem i us demanem que protesteu per nosaltres. Gràcies
Les fotos a Madrid
14 mar 2004
Les fotos de la manifestació davant la seu del PP a Madrid: http://manipuladores.webcindario.com/
Sindicat Terrassa