Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: guerra
Qui són les Brigades d'Abu Hafs al-Masri?
12 mar 2004
Les Brigades d'Abu Hafs al-Masri deuen el seu nom a un dels lloctinents de Bin Laden, Mohamed Atef, àlies Abu Hafs. D'origen egipci, Abu Hafs estava lligat des dels anys 80 a les xarxes islamistes que, finançades pels Estats Units i el Pakistan, feien front a l'ocupació soviètica de l'Afganistan. Abu Hafs, que va aparèixer diversos cops en vídeos al costat de Bin Laden, de qui és cunyat, hauria mort, segons el Pentàgon, a finals de la guerra contra els talibans afganesos.
Les brigades d'Abu Hafs són, doncs, una de les branques armades islamistes que actuen sota el paraigua ideològic wahabita d'Al-Qaeda. No es coneix, però, a fons la relació que mantenen les dues organitzacions, ni l'estructura de les Brigades d'Abu Hafs.

Només se sap que van reivindicar l'atemptat contra la seu de les Nacions Unides a Bagdad l'agost de l'any passat, amb un balanç de 24 morts. També van reconèixer haver estat darrere dels dos cotxes bomba que al mes de novembre, a Istanbul, van matar 23 persones davant dues sinagogues.
Mira també:
http://www.telenoticies.com/noticia/not142384239.htm
Sindicato Sindicat