Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
silenci a Barcelona
12 mar 2004
> S'ha imposat el silenci

> Barcelona i València apleguen centenars de milers de manifestants
> A Palma, milers de ciutadans surten al carrer
> Els manifestants han increpat els representants del PP, que han hagut de marxar protegits per la policia
> Molts ciutadans criden contra Aznar i contra la guerra
> A Lleida, Tarragona i Girona s'hi han concentren milers de persones
> Unes dues-centes persones es concentren davant la seu del PP a Barcelona
> S'ha imposat el silenci

El silenci s'ha imposat en la massiva manifestació que s'ha viscut avui a Barcelona contra la violència i el rebuig als atemptats d'ahir. Molts rètols contra la guerra, contra Aznar, i ben pocs contra ETA. Segons fonts de l'ajuntament de Barcelona, al voltant d'un milió i mig de ciutadans s'han manifestat. Malgrat el silenci, molts ciutadans han cridat consignes contra el PP. De fet, els representants del Partit Popular han hagut de ser protegits per la policia davant els crits dels ciutadans que els escridassaven. Piqué, Rato i la resta de polítics del PP han hagut de baixar al pàrquing de plaça Catalunya i refugiar-s'hi durant vint minuts. Ja a l'inici de la manifestació Piqué i Rato, entre altres representants del PP, han rebut una forta xiulada d'una gran part dels ciutadans concentrats. A Barcelona, l'eslògan que ha predominat entre els rètols que porten els ciutadans és un que diu 'No al terrorisme', no a la guerra', amb els símbol anti-guerra que es va fer famós en les manifestacions contra l'ocupació de l'Irac. Malgrat tot, la participació no ha arribat als nivells de les concentracions contra l'ocupació de l'Irac. Encapçalaven la manifestació alguns representants polítics catalans, amb Pasqual Maragall, Ernest Benach, Joan Herrera, Artur Mas, Josep Piqué i molts altres, davant d'un rètol amb el lema de la manifestació 'Catalunya amb les víctimes de Madrid. Contra el terrorisme, amb la democràcia, amb la constitució.' Entre els manifestants hi ha moltíssims ciutadans immigrants, entre ells molts àrabs, amb símbols a favor de la pau. Jordi Savall ha interpretat el cant dels ocells i la manifestació s'ha donat per acabada. Dos centenars de persones s'han concentrat davant la seu del PP a Barcelona, com a símbol de rebuig a aquest partit i a la seva tasca feta en el govern espanyol.
A València, centenars de milers de ciutadans han col·lapsat els principals carrers de la ciutat. Els manifestants han desfilat majoritàriament en silenci, sense proferir crits contra ETA. Hi havia representants de tots els partits polítics, Agustí Serdà, d'ERPV, Rita Barberà, l'alcaldessa de València, el president de la Generalitat valenciana, Francesc Camps, el portaveu del govern espanyol, Eduardo Zaplana, que ha estat escridassat, Joan Ignasi Pla, del PSPV i Glòria Marcos, d'EU, entre molts altres.
A Palma de Mallorca, milers de ciutadans han sortit de la plaça d'Espanya i s'han manifestat pacíficament fins a arribar al passeig Marítim. També hi ha hagut manifestacions multitudinàries a Menorca i Eivissa.
A Lleida, unes 35.000 persones amb símbols a favor de la pau i contra la violència, han sortit també al carrer, i s'han manifestat amb un silenci respectuós. A Tarragona, uns 50.000 manifestants han omplert la rambla Nova de la ciutat i els principals carrers. Segons les primeres dades, unes 30.000 persones hi estan participant, amb la qual cosa se superaria la gran manifestació que es va fer contra la guerra de l'Irac. A Girona, la manifestació ha aplegat unes 65.000 persones, segons els mossos d'esquadra, i ha acabat a la plaça del Vi, on El cant dels ocells ha posat fi a l'acte. A banda de les quatre capitals del Principat, moltes altres ciutats del territori han acollit manifestacions importants.
----------
+ Més d'1,2 milions de persones participen en la manifestació de Barcelona.
+ Rato i Piqué, increpats amb crits d'assassins' en acabar la manifestació de Barcelona.
+ Aproximadament 200 persones es manifesten davant de la seu del PP a Barcelona.
+ Milers de catalans es manifesten a diverses ciutats per condemnar el terrorisme.
+ Seguiment massiu del tancament d'establiments en els eixos comercials de Barcelona.
+ Unes 130.000 persones es manifesten a Palma contra el terrorisme.
Sindicat Terrassa