Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Diverses entitats s'adhereixen a la manifestació
12 mar 2004
Extret de VilaWeb:

Una trentena d'entitats cíviques participaran en la manifestació de demà amb el seu propi lema

BARCELONA, 11 (EUROPA PRESS)

Una trentena d'entitats cíviques i sindicals de Catalunya han fet avui una crida als ciutadans a participar en la manifestació de demà, encara que han defensat la seva convocatòria "paral·lela" i "autònoma" de la del Govern. Els participants portaran el seu propi lema, «Ja n''hi ha prou», el mateix que van fer servir a la manifestació per l''assassinat de l''exministre socialista Ernest Lluch.

Entre els convocants, hi figuren la Plataforma Cultura i Espectacles contra la Guerra, SOS Racisme, el Sindicat de Periodistes de Catalunya, l''Assemblea Permanent d''Intel·lectuals, Professionals i Artistes, el Moviment Laic i Progessista, la Coordinadora d'Entitats d'Emigrants de Catalunya o l'Associació d'Estudiants Progressistes.

Així mateix, hi participaran les Federacions Catalanes d''ONG per al Desenvolupament i la Pau, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i el de Barcelona o la Mesa per al Tercer Sector. Entre els sindicats que secunden aquesta protesta hi figura Comissions Obreres, UGT, USOC, USTEC-STE, Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) i CGT.

Al costat de la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC), també subscriuen la iniciativa la Federació de Barcelona i les associacions de Clot-Camp de l'Arpa, la Marina-Zona Franca i les coordinadores d'entitats de la Verneda, Poble Nou i Poble Sec.

La portaveu del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, Lali Perarnau, ha llegit el comunicat consensuat entre totes les entitats, que manifesten la "més absoluta solidaritat" amb les víctimes i els seus familiars, així com "la nostra condemna més radical al terrorisme, la violència i la barbàrie".

Els firmants fan també una crida a la "serenitat" de la ciutadania i insten els partits polítics a "posar-se d'acord en la necessària unitat democràtica contra la violència". Per aquestes associacions, "la millor resposta de la ciutadania ha de ser la màxima participació en les eleccions de diumenge".

LLENÇOLS BLANCS I LEMA PROPI.

En nom de totes les associacions, el president de la FAVB, Manel Andreu, ha instat els ciutadans a "penjar llençols blancs als balcons en senyal de condemna i solidaritat" amb les víctimes.

Les entitats han instat la ciutadania a participar en la manifestació de demà, a la qual hi acudiran amb el seu propi lema, 'Ja n''hi ha prou'. El representant d''UGT, Jaume Collboni, ha defensat aquesta opció explicant que "volíem mostrar la iniciativa ciutadana" davant aquest tipus de fets, ja que "no cal que les manifestacions les convoquin els governs o els partits polítics".

Igualment, ha afirmat que "no fem valoracions de les motivacions" dels terroristes, "ni discutirem el lema" de la convocatòria oficial -«Amb les víctimes. Amb la Constitució. Per la derrota del terrorisme»-, sinó que la seva crida és "paral·lela a la del Govern".

La representant d'USTEC-STE, Carolina Rius, ha denunciat que "ja s'ha fet un ús polític per part del Govern" dels atemptats d'avui, "afirmant que ja és clar qui és l''autor". Per això, ha afegit que "calia una convocatòria pròpia de la bona gent del carrer".

Comentaris

Re: Diverses entitats s'adhereixen a la manifestació
12 mar 2004
s'han de fer manifestacions espontaneas!!
reeee de seguir manifestacions convocades x politics pq sera la continuació de la campaña electoral!!!!!!!
Re: Diverses entitats s'adhereixen a la manifestació
12 mar 2004
Me atrevería a decirles a los compas de la cgt, que se pienses u poco el asistir a una convocatoria de ese tipo y con esa manipulación.

Recordarles que a las seis y media hay una manifestación donde los movimientos sociales iran desde la plaza de catalunya hasta la sede del pp, y de allí al espai obert

sludos
Re: Diverses entitats s'adhereixen a la manifestació
12 mar 2004
Tot i que cgt apareix a la notícia no la comparteix. És a dir, en comparteix l'esperit però no la recomanació de votar diumenge. Les solucions són moltes altres però CGT no recomana el vot.
Re: Diverses entitats s'adhereixen a la manifestació
12 mar 2004
Se piensa hacer algo alternativo en Valencia??
Re: Diverses entitats s'adhereixen a la manifestació
12 mar 2004
A València, la convocatòria alternativa és a les 19.00 a la plaça de Sant Agustí.
Sindicat