Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
La Generalitat aposta per crear convenis entre okupes i propietaris d'habitatges
12 mar 2004
Notícia extreta de Vilaweb:

BARCELONA, 12 (EUROPA PRESS)

La Conselleria de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat aposta per la creació de convenis entre propietaris de finques i okupes, per afavorir l'accés a l'habitatge d'aquest sector social i dels joves en general, i per a això té prevista la posada en marxa d'un programa en aquesta matèria anomenat Masoveria Urbana.

En declaracions a Europa Press, el secretari general d'Habitatge, Ricard Fernández, ha explicat que amb aquests convenis, els propietaris llogarien a baix preu i per un període de temps llarg els seus habitatges, i, a canvi d'això, els joves ocupants es comprometrien a rehabilitar l'habitatge.

Per part seva, la Generalitat s'encarregaria d'avalar el pagament als propietaris, i així "tranquil·litzar-los en cas que hi hagi destrosses o que els inquilins no puguin abonar la renda de l''habitatge", ha indicat Fernández. D'aquesta manera, s'aconseguiria que "no hagi habitatges buits i que es pugui rehabilitar zones urbanes en pitjor estat", ha dit.

Comentaris

Re: La Generalitat aposta per crear convenis entre okupes i propietaris d'habitatges
12 mar 2004
no se si és la solució, prò és 1 bon primer pas...
Re: La Generalitat aposta per crear convenis entre okupes i propietaris d'habitatges
12 mar 2004
no se si sabeis que en el artículo 31 de la nueva constitución europea, se dice algo así como:
Todo país miembro (de la unión) deberá tomar las medidas oportunas para que la ocupación ilegal sea considerada como terrorrismo
Re: La Generalitat aposta per crear convenis entre okupes i propietaris d'habitatges
12 mar 2004
Sóc membre d'un col·lectiu de Mataró que vam estar treballant el tema de la Masoveria Urbana durant molt de temps. Aquesta gent són uns mentiders, sobretot en Salvador Milà, antic regidor d'urbanisme de Mataró. No van voler cedir cases buides per poder-les rehabilitar en el seu moment. Senzillament volen intentar legalitzar el moviment okupa, senzillament es volen omplir de paraules sense fets reals. Que cedeixin les seves propietats al poble sense cap mena d'intercanvi i que aturin JA, tots els desallotjaments. No volem paraules. Hem deixat el tema de la Masoveria perquè hem après que els drets no es reclamen, sinó que es prenen.

Salut i desobediència!!
masoveria
12 mar 2004
en la masoveria, no se paga.
a cambio del mantenimiento, se habita.
¿qien marcara los precios "justos"?
demagogia pre-electoral
Re: La Generalitat aposta per crear convenis entre okupes i propietaris d'habitatges
12 mar 2004
cuidado! això són grans trampes. hi ha un documental que explica una experiència com aquesta, va passar al Canadà. L'alcalde va començar d'amiguete, l'atac mediàtic va ser brutal contra els okupes (amb camions emetent en directe les 24 hores desde davant de la casa cedida per l'Ajuntament) la manipulació del poble al.lucinant.
al final els van desallotjar violentament, el moviment es va afeblir, i l'alcalde va dir que havia comés un greu error i que demanava perdò als ciutadans per haver pactat amb els okupes.
pactar amb l'ajuntament algo així es com firmar la teva pròpia sentència de mort.

no recordo la ciutat, la peli es diu "Squaters".
Sindicato Sindicat