Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Declaracions d´Aznar després del Consell de ministres
12 mar 2004
Aznar ha acabat una roda de premsa, aquí va un breu resum per a qui no hagi pogut seguir-la...

Aznar, després del darrer Consell de ministres abans de que el Govern es converteixi en provisional, ha declarat davant la premsa.
Ha donat una xifra oficial de morts, que puja a 198 víctimes, i ha dit que les víctimes identificades són d´11 nacionalitats diferents. Ha felicitat, com era d´esperar, a la policiam als serveis mèdics i a la solidaritat ciutadana.

Ha afirmat que no concedeix "cap credibilitat" a les afirmacions de "portaveus" de grups il.legalitzats, en referència a les declaracions d´Otegi.

Ha el.ludit les preguntes que feien referència a les declaracions d´Acebes d´ahir, on afirmava que ETA era autora dels atemptats sens dubte i cridava "miserables" als qui dubtaven (dubtavem) i ha dit que el Govern havia estat "transparent" en les seves informacions. S´ha negat a respondre a la pregunta d´un periodista entorn a si es reafirmava en la seva política exterior dels dos últims anys a la vista de les motivacions que podria tenir l´atemptat segons qui fossin els autors del mateix.

Poc més, la veritat. Suposo que en breu sortirà la declaració completa (espero que incloguin les preguntes) als mass-mèdia.

Comentaris

Re: Declaracions d´Aznar després del Consell de ministres
12 mar 2004
De la mateixa manera que tots els mitjans ahir semblava que es van conformar amb la visió oficial de l'atemptat, avui des d'aquí es dóna massa precipitadament la visió que no va ser ETA, quan tot està a mitges i confio que ho acabarem sabent malgrat la manipulació que hi ha per totes bandes de la informació (Aznar, Otegi, etc). De totes maneres, dues reflexions: 1) els assassins són uns grans fills de puta que han atemptat contra la llibertat dels ciutadans i dels treballadors d'aquest país en nom de suposats drets que en cap cas poden defensar-se a través d'una massacre com la d'ahir, 2) que lluny d'haver conseguit un país més segur (com deia el govern) a través del simple i únic control policial, hem aconseguit abocar-nos al caos. Només dir que ara hem d'estar al costat de les víctimes de l'atemptat, manifestant-nos si cal però no deixant-nos manipular per ningú. Fer sentir que el poble català està en contra del terrorisme i a favor de la pau. I lluitar perquè ningú no ens privi de la llibertat, vingui de la banda que vingui l'amenaça. I, en darrer lloc, que els periodistes poguem treballar amb honestedat malgrat tot, que d'acord que ens podem precipitar, però que som persones i ens podem equivocar i deixar-nos dur pel sentiment abans que pel cap. Disculpes.
Re: Ana Palacio insisteix que "tot sembla indicar que aquesta terrible massacre porta la firma d'ETA"
12 mar 2004
12/03/2004 10:28

PAR�S, 12 (Del corresponsal d''EUROPA PRESS, Javier Gómez Muñoz)

La ministra d''Afers Estrangers, Ana Palacio, ha insistit avui que "tot sembla indicar" que la banda terrorista ETA està darrere dels atemptats que van provocar ahir 198 morts a Madrid. "Tots els elements objectius que tenim, l''explosiu utilitzat, la manera en què han actuat assenyalen ETA", ha recalcat Palacio.

"No podem especular", ha afegit, tot i això, la cap de la diplomàcia espanyola, davant la possibilitat que el culpable hagi estat el terrorisme islàmic. "Quan algú investiga, no pot excloure altres pistes", ha dit Palacio, que ha agraït la col·laboració francesa en la lluita antiterrorista.

"Tenim indicis importants i precedents molt importants", ha declarat la ministra d''Afers Estrangers aquest matí en dues entrevistes amb les cadenes privades franceses de ràdio Europe 1 i RTL. "Tot sembla indicar que aquesta terrible massacre porta la firma d''ETA. [...] Les bèsties, quan estan arraconades, provoquen els danys més grans", ha agregat.

En la línia de les declaracions efectuades per el ministre de l''Interior, Ã?ngel Acebes, ahir a última hora, Ana Palacio ha deixat la porta oberta a la possibilitat que es tracti d''un atemptat del terrorisme islàmic. "Ãs una hipòtesi sobre la qual el Govern treballa", ha admès. Sobre una possible aliança entre ETA i els grups islàmics, la ministra ha assegurat que el Govern espanyol no en té cap prova.
Colera camping CNT