Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Solidaritat amb les últimes víctimes de la Guerra d'Irak
12 mar 2004
Algunes reflexions sobre si anar a les manifestacions públiques de condol.
Des de que ahir de bon matí vaig anar assabentant-me de les característiques i l'amplària dels atemptats de Madrid, vaig començar a plantejar-me anar a les mostres de dol que es feren a la meua ciutat. Mai no he anat a cap, no perque no rebutge com injustificable la mort d'innocents, si no per no ser utilitzat pels altres assassins; el govern del PP (i abans del PSOE). Fent-me servir com a justificació aquestos estats criminals farien (ja han fet) matances iguals o pitjors que les que han sofert els/les estudiants i treballdors/es de la Madrid oprimida (no, com seria lògic, de la opressora). Aquesta vegada era molt més greu, les víctimes i l'objectiu eren gent normal del carrer que no participava en cap conflicte més que en de la supervivència en el món capitalista.
Obviament, aquestes reflexions valien tant per a ETA com per a Al-Qaeda, o qualsevol altre.
Quan vaig sentir el lema de la manifestació del govern vaig estar segur que no aniria; Per la Constitució??? Qué te a vore la Constitució amb la mort de 200 innocents? Qui et diu que totes les víctimes estaven per la Constitució? Que passa amb els mil.lions d'habitants de l'Estat que estem amb ells i elles i no amb la maleida Constitució? El PP i el PSOE está clar que segueixen en campanya electoral.
Ara que sembla cada vegada més clar que, com deiem molta gent i quasi tots els mitjans internacionals l'autora d'això no és ETA si no Al-Qaeda en resposta a eixa guerra a la que ens van arrossegar potser cal anar a la manifestació de condol i mostrar visiblement la nostra solidaritat amb les victimes innocents de Bagdad, de Kandahar i de Madrid, colpejades cruelment per un mateix conflicte. Fulles arrossegades pels vents dels interressos econòmics i les ànsies de poder polític.
Els mitjans els polítics i els mitjans portanveus del sistema parlen d'unitat amb el Govern. Unitat amb els culpables de posar-nos en el punt de mira d'uns grups armats (tan terroristes com Bush i Aznar) que no dubten en matar innocents??. "Als que cometen agressions contra tu, els has de fer el mateix" diu la carta d'Al-Qaeda que reclama l'atemptat. La podia haber dit Bush després del 11-S.
Anem al arrel de los problemes i demostrem la nostra solidaritat amb les últimes i més properes víctimes d'aquesta guerra il.legal i salvatge.

Comentaris

Re: Solidaritat amb les últimes víctimes de la Guerra d'Irak
12 mar 2004
la Constitució espanyola és la disfressa de la sacrosanta unitat d'Espanya, imposada a sang i foc, per culpa de la qual han mort milers i milers de persones al llarg de l'història (invasió de Canàries, creuada contra Nafarroa, guerra contra els irmandiños, guerres de separació de Catalunya i Portugal, guerra de successió ...fins a la guerra civil del 1936-1939 i la posterior repressió que dura fins avui mateix).

En aras d'aquesta "unitat" constitucional el govern espanyol postfranquista es va embarcar en una guerra "antiterrorista" primer -llei A.T., tortura, Gal- arribant al paroxisme amb Aznar, que s'ha aliat amb els Estats Units per diversos motius, però fonamentalment per un : salvaguardar la unitat d'Espanya. Si ell cubria les espatlles diplomàtiques dels EUA, aquests aportarien serveis secrets, tècniques d'intercepció de missatges telefònics o per internet, mètodes d'infiltració, etc. etc. contra els bascos, i en darrera instància, movilitzarien les tropes de l'OTAN contra Euskadi (i contra qui s'atrevís a bellugar-se) i haurien beneït, arribat el cas, accions de l'exèrcit espanyol contra Euskadi, ...

Però el tret li ha sortit per la culata, amb l'horrible matança de Madrid, que no és més que un acte de guerra clandestina i sense pietat del món musulmà, que abans havia estat la víctima en escala molt superior de l'aliança d'Aznar amb USA i en darrera instància, pels motius que he exposat, de la sacrosanta constitució.

Aznar assassí, unitat d'espanya assassina, constitució assassina.
Sindicat Terrassa