Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Tots els partits catalans es manifestaran amb un lema que inclou la defensa de la Constitució
11 mar 2004
«Catalunya amb les víctimes de Madrid, contra el terrorisme, per la democràcia i la Constitució»
040311193735.h9obvd9s0b.jpg
BARCELONA, 11 (EUROPA PRESS)

Els cinc grups parlamentaris catalans han acordat avui manifestar-se junts demà divendres a Barcelona contra els atemptats de Madrid, després de pactar un lema diferent al que ha proposat pel Govern central, encara que també s''al·ludeix a la Carta Magna, que era el punt de discòrdia: «Catalunya amb les víctimes de Madrid, contra el terrorisme, per la democràcia i la Constitució».

Després d''una reunió de més de dues hores al Parlament, els representants dels partits -tret del del PP, Francesc Vendrell- han llegit un breu comunicat unitari en què citen els ciutadans a manifestar-se "de manera massiva" demà a les set de la tarda en el tram del passeig de Gràcia entre el carrer Aragó i l''avinguda Diagonal.

Felip Puig -que ha llegit el comunicat com a representant del grup majoritari, el convergent- ha afirmat que l''objectiu de la manifestació és en "rebuig i condemna de l''atemptat", en "solidaritat amb les víctimes" i "responent a la convocatòria feta pel Govern d''Espanya i pel Govern de Catalunya".

El text acaba constatant el suport dels partits firmants a "les manifestacions convocades en el mateix sentit pels ajuntaments de Catalunya".

Representants de tots els grups s''han reunit entre un quart de set de la tarda i dos qurts de nou del vespre per abordar una manifestació conjunta. Hi han acudit Felip Puig, Josep Maria Pelegrí (CiU), Miquel Iceta, Joan Ferran (PSC), Josep Huguet, Xavier Vendrell (ERC), Francesc Vendrell (PP), Jordi Guillot, Joan Boada i Jordi Miralles (ICV-EUiA).

El popular Xavier Vendrell ha justificat aquesta mateixa tarda la seva absència al·legant que havia d''assistir urgentment a una reunió del PP català, a la qual s''ha adreçat després de la reunió al Parlament.

Per part seva, el republicà Josep Huguet ha afirmat que el seu partit dóna "ple suport" al lema "en el bé de la unitat del poble de Catalunya" contra el terrorisme, però ha subratllat que l''al·lusió a la Carta Magna és "una imposició del PP", al qual ha acusat de "no acceptar un mínim comú denominador" a la reunió.

Huguet ha lamentat "la voluntat excloent del PP quan vol excloure de la lluita antiterrorista els partits que es van abstenir o que pretenen reformar a fons l''actual marc vigent". El lema de la manifestació proposat pel Govern central també al·ludia a la Carta Magna: «Amb les víctimes, amb la Constitució, per la derrota del terrorisme».
Mira també:
http://www.vilaweb.com

Comentaris

Re: Tots els partits catalans es manifestaran amb un lema que inclou la defensa de la Constitució
11 mar 2004
Què és això sinó la continuació de la guerra d'Iraq?
Portem les banderoles del No a la Guerra a la mani i anem-hi. Que els caigui la cara de vergonya als merdosos del PP. No als assassins ni als sesu instigadors!!! Solidaritat amb les víctimes.
Re: Tots els partits catalans es manifestaran amb un lema que inclou la defensa de la Constitució
11 mar 2004
La asistencia a la mani se interpretará como un respaldo al Estado que nos ha metido en esta guerra. Los medios de comunicación se han volcado en un chantaje emotivo. Las escenas son dramáticas pero creo que, por la memoria de las victimas, es preferible dejarlos solos en esta mani y secundar las que se organicen contra la guerra.
Re: Tots els partits catalans es manifestaran amb un lema que inclou la defensa de la Constitució
11 mar 2004
Això!! Jo portare la banderola d'iniciativa d'Aturem la guerra!! i una estelada!!
Re: Tots els partits catalans es manifestaran amb un lema que inclou la defensa de la Constitució
11 mar 2004
vergonya els hauria de fer, dels fetges de les victimes en volen fer paté i encara ens el voldran vendre.

Que te a veure la guerra d'Iraq amb la consitució?
una Constitució que autoritza a que quatre pocavergonyes ens portin a tots i totes a una guerra, mai podra ser una constitució que em representi.
NO A LES GUERRES
Re: Tots els partits catalans es manifestaran amb un lema que inclou la defensa de la Constitució
11 mar 2004
Quina vergonya!
Aquest és l'independentisme valent d'ERC????
A la primera s'arronsen i tots a cantar "Vivas a la Constitusión".
D'en Maragall i dels convergents m'ho podia esperar tot però ara que tot just em començava a creure tot allò del "canvi de règim" i el "plantarem cara" i el bla, bla, bla del Carod van i es caguen a les calces.

Demanen la "unitat dels demócrates" per damunt de tot però abans hem de passar tots per l'aro de la sacrosantaconstitusón! Fan servir la mateixa tàctica feixista del PP!!. Per ser demócrata a més d'estar contra el terrorisme has de pensar com ells diuen. ES QUE NO ES POT SER DEMÓCRATA, ESTAR CONTRA EL TERRORISME (I CONTRA LA GUERRA) I REBUTJAR LA SEVA CONSTITUSIÓN???

TOTS SÓN IGUAL.
QUE SE'N VAGIN A LA MERDA!

Recomano a qui hi vagi que porti banderes estelades, anarquistes, okupes, contra la guerra i qualsevol símbol o pancarta que serveixi per denunciar i desmuntar aquesta manipulació barroera i en massa de la solidaritat humana contra el terror.

ESTAREN CONTRA DEL TERROR NO ES NI ESTAR AMB ESPAÑA, NI AMB LA SEVA CONSTITUSIÓN, NI AMB LES SEVES GUERRES, NI...
Re: i si canviem el lema???
11 mar 2004
Catalunya amb les víctimes de Madrid, contra el terrorisme, per la democràcia, però no amb aquesta constitució.

FEM ADHESIUS, PANCARTES,...
Re: Un bon exemple del que podem fer!!
11 mar 2004
<b>EUSKO ALKARTASUNA NO ACUDIRA A LAS MANIFESTACIONES CONVOCADAS POR EL GOBIERNO ESPAÑOL</b>

<b>Sólo secundarán aquellas protestas cuyo lema sea exclusivamente "a favor de los derechos humanos y contra el terrorismo".</b>

EA no participará en las manifestaciones convocadas mañana por el Gobierno en todo el Estado español y en las capitales de Euskal Herria bajo el lema "Con las víctimas, con la Constitución, por la derrota del terrorismo". Añaden que sólo secundarán aquellas protestas cuyo lema sea exclusivamente "a favor de los derechos humanos y contra el terrorismo". Ha convocado a sus afiliados mañana en Gernika.

DONOSTIA.- EA no participará en las manifestaciones convocadas mañana por el Gobierno español en toda el territorio español y en las capitales de Hego Euskal Herria, bajo el lema "Con las víctimas, con la Constitución, por la derrota del terrorismo".

Desde el partido se ha apuntado que sus representantes sólo secundarán aquellas protestas cuyo lema sea exclusivamente a favor de los derechos humanos y contra el terrorismo.

Han indicado que, por este motivo, EA no acudirá a las manifestaciones convocadas para mañana a las 19.00 horas por el Ejecutivo de Aznar que partirán desde la plaza de la Constitución en Gasteiz, de la Estación de Autobuses en Iruñea, desde la del Sagrado Corazón en Bilbo y desde la calle Hernani en Donostia.

Eusko Alkartasuna ha convocado para mañana en Gernika una concentración para condenar los atentados de hoy en Madrid.

<b> http://www.euskoalkartasuna.org/ </b>
Re: Tots els partits catalans es manifestaran amb un lema que inclou la defensa de la Constitució
11 mar 2004
"Catalunya amb les víctimes de Madrid, contra el terrorisme, per la democràcia, però no amb aquesta constitució."

més senzill:
CONTRA EL TERROR, CONTRA LA GUERRA I PER LA LLIBERTAT!

FEM ADHESIUS, PANCARTES,...
Re: Tots els partits catalans es manifestaran amb un lema que inclou la defensa de la Constitució
12 mar 2004
Que no ens prenguin el carrer.
Acudim a les manifestacions i canviem el missatge.
Dacord amb:
CONTRA EL TERROR, CONTRA LA GUERRA I PER LA LLIBERTAT
Que l’ABC no ens toqui els nassos!
05 oct 2005
Aquesta setmana a la Web del diari ABC fan una enquesta sobre si Catalunya ha de ser denominada com una Nació.
Ara per ara el resultat es un 88 % que SI, passa-ho a tothom que coneguis perquè voti i a veure si els deixem clar qui som...
L’adreça per votar directament es:
http://www.abc.es/encuestas/index.asp?id=983&Mode=view
Sindicato Sindicat