Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Solidaridad Obrere condemna l´atemptat de Madrid i el qualifica de feixista
11 mar 2004
ATENTADO FASCISTA EN MADRID
El atentado más cobarde y sangriento que nunca se había visto se cometió esta mañana en Madrid. Tres trenes de cercanías de RENFE, en Santa Eugenia, El Pozo y Atocha, han sido los objetivos premeditados de unos fanáticos con sus mentes deformadas que solo siembran dolor, angustia y muerte a su paso.
Igual que ha ocurrido en la RENFE, ha podido ocurrir en METRO, o en cualquier otro sitio. Ha sido un atentado contra trabajadores y estudiantes. Más de 125 muertos y cientos de heridos son cifras que destrozan y estremecen a cualquier persona Aquellos que hayan diseñado esta masacre, quienes les hayan ayudado en cualquier tema, quienes los hayan llevado a cabo e incluso aquellos que los apoyen, aunque sea simbólicamente, merecen ser rechazados por parte de toda la sociedad y, por supuesto, por parte de la clase obrera. Este atentado es un acto de guerra no declarada que ensombrece el futuro de lo que puede llegar a ser el ser humano.

Desde Solidaridad Obrera condenamos enérgicamente este execrable asesinato masivo, a sus autores y a quienes les apoyen. No olvidaremos nunca.

Madrid, 11 de marzo de 2004.
Por Solidaridad Obrera,
LA JUNTA SINDICAL

Comentaris

Re: Solidaridad Obrere condemna l´atemptat de Madrid i el qualifica de feixista
11 mar 2004
Comunicat de la direcció d'ERC davant el greu atemptat d'ETA

Esquerra Republicana de Catalunya condemna enèrgicament la massacre perpretada per l'organització terorista ETA. L'atemptat al dret a la vida és una indignitat que no es justifica amb cap objectiu polític.

ETA ha decidit matar de forma massiva a Madrid i això és un crim horrorós i alhora un argument pels qui volen limitar o eliminar les llibertats personals i col·lectives.

ERC considera d'especial repugnància l'atemptat massiu a víctimes anònimes que acudien al seu treball.

Esquerra Republicana de Catalunya es solidaritza amb el poble de Madrid i expressa el seu condol a totes les famílies afectades pels cruels assassinats.

ERC es torna a reafirmar en la reclamació que ETA es dissolgui i deixi de matar a tot arreu i accepti que només és legítima la defensa per la via democràtica dels plantejaments polítics.

ERC considera un cop més que la necessària persecució policial i judicial als autors dels crims no es pot confondre amb la criminalització de qualsevol plantejament polític defensat des de posicions pacífiques.

Alhora, ERC reclama la convocatòria d'un acord de totes les forces democràtiques que no sigui excloent de cap opció que utilitzi les vies legals, per posar fi definitivament al terrorisme. En aquest sentit és especialment imprescindible recuperar el marc de diàleg entre el govern de l'Estat i els governs legítims dels pobles basc i català i de la resta de comunitats autònomes així com el diàleg entre tots els partits de trajectòria democràtica.

Esquerra Republicana de Catalunya impulsarà i participarà en totes les concentracions de repulsa que s'organitzin arreu de Catalunya. La direcció d'ERC ha ordenat hissar a mitja asta amb crespó negre les banderes estelades de les seus del partit.

ERC crida a la participació massiva a les urnes del poble català com a expressió de les seves conviccions democràtiques i de la seva repulsa a la violència.
Sindicato Sindicat