Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Repressió a Granollers
09 mar 2004
El dissabte dia 6 de març l’Assemblea de Joves de Granollers va organitzar una ruta reivindicativa per la ciutat. L’activitat consistia en fer una mena de ruta turística per Granollers visitant i denunciant els organismes que menten Granollers dins un sistema injust i insostenible (Església, Policia Nacional, ETTs, rev. Vallès, Zara, jutjats, Mc Donald’s...). A davant de cada lloc es van realitzar diverses accions com per exemple davant de l’ETT on es va deixar un taüt de cartró on hi posava "víctima del terrorisme patronal". Sempre de manera festiva amb gralles i timbals.
REPRESSIÓ DURANT L’ACTE
La ruta des de bon principi va estar marcada per la presència policial. Els Mossos d’Esquadra van mobilitzar com a mínim tres patrulles que ens vigilaven i escortaven pel carrer. A la Porxada, quan tot just ens estàvem concentrant, els mossos van voler parlar amb els responsables i com que els responsables eren tots els assistents van identificar a dues persones aleatòriament. Els mossos deien que la concentració era il·legal i alguns membres de l’Assemblea van estar parlant amb l’agent al càrrec de la vigilància intentant suavitzar la situació.
Finalment es va realitzar la cercavila, i durant la resta de l’acte, amb l’excepció de la presència dels agents, tot va transcórrer amb normalitat. Hi va haver alguna picabaralla en el Mc Donald’s on els agents no ens deixaven entrar però res desteacable. Quan vam arribar en un dels últims punts (la comissaria dels Mossos d’Esquadra) vam fer l’acció prevista que consistia en penjar una pancarta i denunciar l’ implicació dels mossos en l’aplicació de la Llei Antiterrorista als joves de Torà. Quan vam acabar i anàvem a abandonar la zona els mossos ens van aturar i van voler identificar a tothom. El motiu de l’ identificació era que havíem envaït "el perímetre de seguretat de la comissaria" i que havíem cridat que "la policia assassinava i torturava". Quan van haver identificat els 20 o 25 participants ens van dir que cada un teníem una multa de 300€ i que ja podíem maxar. Finalment no hi va haver cap multa.
Durant la resta de l’acte vam tenir els agents més a prop que mai i dos policies autonòmics anaven apuntant i relatant per telèfon tot el que anàvem fent. Per exemple, quan anàvem a enganxar amb cinta adhesiva uns cartells de suport als presos polítics catalans als jutjats ens van amenaçar que si ho fèiem ens multarien. Malgrat tot la ruta va ser un èxit i la butifarrada de després també.
REPRESSIÓ POSTERIOR
El dimarts 9 de març tres dies després de l’acte la sorpresa va arribar quan els agents es van presentar a casa de dos membres de l’AJG per tal d’ entregar-los una citació policial que deia que havien de comparèixer a comissaria el màxim d’ aviat perquè havien estat denunciats com a presumptes autors d’un delicte "contra la llibertat de consciència i sentiments religiosos". Els dos joves van contactar amb l’ advocat i van dirigir-se a la comissaria. Tots dos es van negar a declarar i els van comunicar que estaven acusats de "manifestació il·lícita", "delicte contra la llibertat de consciència i sentiments religiosos"(que només afecta a la religió catòlica) i de la falta de "pintar un cotxe de la policia nacional". Els mossos van intentar que s’apliqués un judici ràpid als joves però el jutge s’hi va negar. Podria ser que el jutge arxivés el cas però tots dos estan en aquests moments a l’espera de la citació per anar a judici.
Més informació actualitzada: Assemblea de Joves de Granollers – www.ajg.da.ru /

Comentaris

Re: Repressió a Granollers
09 mar 2004
A Granollers comença la revolta... i no la podràn aturar.
Si volen guerra, en tindràn!
Re: Repressió a Granollers
10 mar 2004
El passat setembre ens va arribar una multa semblant per fets succeits durant una rua de protesta contra l'especulació. Actualment la multa s'ha reduit molt però continuem presentant recursos i mandangues per no pagar. Us envio el manifest que vem fer llavors per si us pot servir d'alguna cosa. Granollers no aconseguiran callar-nos. Anims i una abraçada solidària des del Prat

LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ= 900 EUROS DE MULTA

El passat 10 de maig es va realitzar al Prat una manifestació contra l’especulació, organitzada pels membres del KOP-Alta Tensió, que va transcorre per tot el poble en un to festiu i reivindicatiu consistent en una rua que anava escenificant els diferents sectors que s’enriqueixen amb el preu del sòl com bancs, immobiliàries, polítics i constructores. Aquesta manifestació no va fer repensar als polítics la seva implicació en la situació crítica de la vivenda ni en la dificultat de la població per accedir a aquesta. Lluny de plantejar-se aquest problema prioritari, els polítics del consistori van portar el debat a la crítica de la manifestació en si, el perque s’havia permès que uns joves denunciessin al Prat els excessos especulatius.

Tres persones, casualment dues d'elles germans i un d’ells menor d’edat, han estat denunciades per la subdelegació del govern, dependent del PP, a instàncies d’una denúncia presentada per l’Ajuntament del Prat i la guardia urbana, per participació en MANIFESTACIÓ IL•LEGAL, amb l’obligació del pagament d’una multa que ascendeix a 1.800 euros (300.000 ptes) i que pot arribar a 12.000 euros (2 milions de ptes) en cas de no dipositar la primera xifra en el plaç previst de quinze dies o de plantejar-se un recurs.
Davant d’aquesta situació volem denunciar:

- Que el fet de qualificar una manifestació d’il•legal és una situació sense precedents al nostre municipi que denota una retallada creixent de les llibertats. Criminalitzant-se les idees i els drets de manifestació i llibertat d’expressió.

- Que en cap cas es va produir cap identificació de cap manifestant pels efectius policials, sustentant-se l’identificació d’aquests en proves filmades per la policia, que l’únic que demostren és que aquests companys estaven allà. L’imposició d’una multa a dos participants, casualment dos germans, i no a tot el conjunt, és una mesura arbitrària que penalitza el dret de certs individus a manifestar-se i denota una persecució policial a certes persones.

- Que en cap cas estem disposats a assumir el pagament d’una multa només pel fet de manifestar-nos contra els especuladors del nostre poble, i molt menys aquestes xifres desproporcionades que ens volen ofegar econòmicament un a un.

Avui nosaltres sóm l’excusa per retallar les llibertats de tots/es, esperem entre tots/es aturar aquesta censura repressiva que parla de manifestacions il•legals enlloc de plantejar-se perque ens manifestem i intentar solucionar-ho.
No demanarem permís per protestar.
Contra l’especulació, okupació.
Repressió a Granollers
11 mar 2004
Semble ser que el nostre Estat (Catalunya) ha tornat a demostrar a través del seu Cos Policial que NO dóna suport a iniciatives valentes de joves progressistes i que no volen ser trepitjats per una societat plena de productes americanitzats, empreses explotadores,...
Crec que el fet de convocar una cerca-vila de caire independetista i reindivicativa i sempre en tò pacifista no ha de ser motiu de cap denúncia i, a més crec, que se'ns hauria de donar suport per poder portar a terme més accions d'aquest tipus.
Felicitats per la vostra iniciativa AJG!
Teniu el suport de la gent de la TERRA.
Salut!!!!
Santi
Sindicat