Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Repressió a Figueres
09 mar 2004
Aquest dissabte la policia local de figueres va detenir un jove independentista desprès d'identificar i agredir a ell i un company, acusant-lo d'agressió i resistència. Al final l'ajuntament fent gala d'una alta dosis d'hipocresia s'ha participat coma acusació sabent que la versió policial es falsa i que hi ha una denúncia contra la policia així com uns partes de lesions.
Diumenge a la matinda 6 agents de la Policia Local de Figueres van parar a uns joves independentistes per identificar-los amb motiu d'unes pintades. Tot i que col·laboraren i s'identificaren sense oposar resistència, els agents van aprofitar per colpejar els identificats (un cop aquests ja havien donat el DI!) contra els contendiors, regirar el braç, donar patades a les cames i tirar a terra a un dels identificats. Després van detenir a un dels joves que va ser dut a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. A l'altre se li va dir que se n'anés a casa i calles. Finalment es va identificar un testimoni que va veure els fets.

Vist la gravetat del comportament policial, el testimoni i l'altre identificat anaren a la comissaria de la policia local a demanar explicacions sobre la situació del detingut i allà es tornaren a trobar als agents agessors que un cop més es negaren a identificar-se. Deprès d'un periple entre la comissaria de mossos d'esquadra i la policia local van acabar sent trets de males maneres de la comissaria de la policia local i convidats a no tornar-hi per part d'un nombros grup de policies locals. L'endemà al matí deixaren anar el detingut i es va cursar una denuncia contra la policia municipal pel tracte rebut durant i desprès de la detenció, la desinformació i les irregularitats comeses. Tambè es van fer els corresponents informes de lesions per part dels 2 agredits. El testimoni ha estat acusat de fer les pintades i al detingut se l'acusa de resistència. Continuarem oferint-vos més informació.
Mira també:
http://www.elforn.info
Sindicato Sindicat