Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Vídeo cafe:Nora Castañeda: “Creant una economia solidaria en Veneçuela�
09 mar 2004
19.30h Divendres 12 Març 2004

Vídeo cafe en la Casa de la Solidaritat, C/. Vistalegre 12, 08001 Barcelona

Nora Castañeda: “Creant una economia solidaria en Veneçuela�
Nora Castañeda es la presidenta del Banc de Desenvolupament de la Dona de la Republica Bolivariana de Veneçuela. El febrer de 2003 la vaga va organitzar la seva gira per 6 ciutats als EUA. Passarem el vídeo d´una de les xerrades d'aquesta dona extraordinària, que viu en un temps extraordinari.

"Nosaltres creiem que l'economia ha d'estar al servei dels éssers humans, i no els éssers humans al servei de l'economia. Volem crear una economia basada en la cooperació i el suport mutu, una economia solidària. No estem construint un banc. Estem constituint una altra manera de viure." "Les dones vam aconseguir incorporar els nostres drets en la Constitució. Vam aconseguir l'article 88"

L'estat garantirà l'igualtat i eqüitat d'homes i dones en l'exercici del dret al treball. L'estat reconeixerà les feines de casa com a activitat econòmica que crea valor afegit i produeix riquesa i benestar social. Les mestressses de casa tenen dret a la seguretat social d'acord amb la llei. Article 88: Constitució, 30 Des 1999

Veneçuela és el cinquè exportador mundial de petroli, en canvi, el 80% de la seva població, la majoria persones de color, viu a la pobresa. El 1998 el poble va votar al president Chavez per reclamar l'ingrés petrolier i així eliminar la pobresa i la corrupció. El 1999 va aprovar una de les constitucions més avançades del món. Augmenten les conquestes en l'analfabetisme, la salut, l'habitatge, la terra.

Video forum amb debat i pica pica org. per el Círculo Bolivariano de la Vaga Mundial de Dones, Col.lectiu Bolivarià Cayapa i Col.lectiu Bolivariano de Barcelona, amb el suport del Consolat de Veneçuela
Mira també:
http://www.globalwomenstrike.net
Sindicato Sindicat