Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats : guerra
Butlletí intern d’ETA confirma que no hi va haver cap pacte amb Carod-Rovira
08 mar 2004
El butlletí intern d’ETA confirma que no hi va haver cap pacte amb Carod-Rovira, confirmant alhora que tot el govern espanyol i els seus mitjans de comunicació han intentat criminalitzar tota una opció política mitjançant la repetició agressiva de mentides evidents. Al butlletí s'hi expliquen els continguts de la reunió de l’organització amb Josep Lluís Carod-Rovira i afirma que no hi va haver pacte amb el líder d’Esquerra Republicana (ERC).
S'explica que l’objectiu de la reunió va ser intercanviar opinions i informació sobre ‘els processos d’alliberament’ dels pobles català i basc. En el butlletí, ETA culpa el govern del PP i els serveis secrets espanyols de la filtració de l’entrevista a la premsa amb l’objectiu ‘d’intoxicar l’opinió pública’.

En una entrevista concedida al diari Gara no fa gaire, ETA ja va dir que la treva no era conseqüència de la trobada amb Carod, malgrat els intents del PP per fer-ho creure a l'opinió pública.

Aqui teniu el fragment de butlletí d'ETA on s'explica aixó esmentat:

"La polémica surgida de las relaciones ETA-ERC

Después de que la prensa española haya dado a conocer las relaciones ETA-ERC, se ha creado un gran conflicto. En varios días se han repetido exposiciones, reacciones políticas, intoxicaciones, etcétera. En la base de todo ello, se encuentra la profunda crisis y la debilidad de la estructura y el marco del Estado español.

La responsabilidad de la filtración de la reunión entre ETA y ERC es del Gobierno del PP y de los servicios del Estado español. En la misma medida, ante esa intoxicación, los partidos políticos, periodistas y otros muchos agentes han actuado de manera irresponsable, dando pie y alimentando mentiras de origen policial, rumores, cuentos e invenciones que son un obstáculo para conseguir la libertad y la paz de Catalunya y Euskal Herria.

El objetivo de la reunión entre ETA y ERC fue un intercambio de opiniones y de información sobre los procesos de liberalización de sus pueblos respectivos. Por parte de ERC, ETA recibió su opinión directa sobre la situación política de Catalunya. ETA, por su parte, dio a conocer su voluntad de conseguir la libertad y solucionar el conflicto, e hizo llegar a ERC su visión sobre Euskal Herria.

Con las opiniones recabadas en esta reunión y en otros contactos, ETA ha realizado una reflexión más profunda."

El PP ha mentit menteix en aixó, com tantes altres vegades. Igual que amb les armes de destrucció massiva de l'Irak, amb el txapapote, etc. Es un partit amb una tendencia totalitaria, cal dir que gens sorprenent pels seus origens, que no dubta en enganyar la gent per manipular-la i així controlar-la. Pero cada vegada ho fa amb una freqüència i una intensitat que s'assembla cada día menys a una democracia i cada vegada més a una dictadura. Sobretot perque no han dubtat de manipular la violència d'ETA per atacar amb mentides a ERC.

En aquest cas s'ha intentat criminalitzar tota una opció política i social sencera que aplega a centenars de milers de persones, mitjançant la repetició constant i agressiva d'una mentida. Per qué ha estat, i probablemente serà, objectiu d'aquesta campanya de criminalització tan agressiva? Tant els neguiteja que ERC guanyi suport social mitjançant vies pacífiques i democràtiques? Per que la gent que som d'esquerres i republicans ens volen impedir ser-ho amb normalitat?

Jo els penso respondre el proper 14 de març!! Ara ens tindràn just davant seu a Madrid mateix, i més forts que mai, fent-los front!!
Sindicato Sindicat