Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
Manifestació contra la política lingüística del PP a Palma (Mallorca)
08 mar 2004
Per l'ensenyament en català!
La CEPC de Mallorca ha convocat una manifestació per mostrar el rebuig que provoquen les darreres mesures lingüístiques del nou Govern balear a l'alumnat illenc.
La manifestació serà dimecres dia 10 a les 12 hores davant la Plaça del Tub (Palma).
- Contra la creació de guetos a les aules!
- Contra el secessionisme lingüístic!
- Contra la desacreditació del nivell C!

PER UN ENSENYAMENT PÚBLIC, POPULAR I DE QUALITAT!
Qui perd els orígens perd la identitat.
La CEPC de Mallorca ha convocat una manifestació per mostrar el rebuig que provoquen les darreres mesures lingüístiques del nou Govern balear a l'alumnat illenc.
La manifestació serà dimecres dia 10 a les 12 hores davant la Plaça del Tub (Palma).
- Contra la creació de guetos a les aules!
- Contra el secessionisme lingüístic!
- Contra la desacreditació del nivell C!

PER UN ENSENYAMENT PÚBLIC, POPULAR I DE QUALITAT!
Qui perd els orígens perd la identitat.

--------------------------------------------------------------------------------
La Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans expressa el seu rebuig a tota la política lingüística del Govern de les Illes Balears; els atacs se succeeixen en diversos fronts, fem, però, especial èmfasi en les decisions que afecten el sistema educatiu, un espai clau per a la integració i la socialització.

- La “llibertat� dels pares i les mares a l’hora de triar en quina llengua volen que les seves filles i els seus fills aprenguin a llegir i a escriure, així com en quina llengua volen rebre la informació escolar, no només pot conduir a situacions de caos organitzatiu sinó que també contribueix a la fragmentació de les aules convertint-les en guetos de parlants d’una o altra llengua.

- La possibilitat que, mitjançant un referèndum, els pares i les mares decideixin el nombre d’hores lectives en català va en la mateixa línia: impedeix que tothom acabi els estudis amb coneixements de català. No es té en compte que així com les persones catalanoparlants, fora de l’escola, constantment reben informació en castellà (televisió, oci, comerç...), les castellanoparlants no tenen tantes possibilitats de contacte amb la llengua catalana si no és dins les aules.

- L’anunci de potenciar l’ensenyament de les modalitats lingüístiques és un atac al català estàndard, una porta més que s’obre al secessionisme lingüístic (aquell que defensen a ultrança alguns sectors castellanoparlants). És una mesura clarament orientada a negar la unitat de la llengua i a evitar-ne, així, la plena normalització. En qualsevol classe de qualsevol llengua s’ensenya un estàndard, i voler canviar això és desestructurar el procés d’aprenentatge lingüístic de l’alumnat. La primera passa cap a la substitució lingüística és la de promoure el secessionisme, això l’actual Govern ho sap i ho farà efectiu, també, amb la creació de la secció filològica de l’Institut d’Estudis Baleàrics, és la mateixa estratègia que s’ha seguit al País Valencià.

- La decisió d’atorgar el nivell C de català a tothom en acabar 4t d’ESO és un frau. L’alumnat tendria aquest nivell en situacions de normalitat, però la situació del català no és de normalitat. Una atorgació automàtica desacredita aquest nivell, i això perjudica aquelles i aquells estudiants que tenen els coneixements que fins ara s’exigien en les proves de la Junta Avaluadora de Català.

La Conselleria d’Educació i Cultura ha engegat un paquet de mesures, un engranatge genocida, que fins ara covava, que era latent. I ho ha fet amb demagògia i mala fe, perquè només pot ser mala fe o ignorància passar per alt la UIB, el màxim òrgan consultiu en matèria lingüística, passar per alt les i els professionals de l’ensenyament i passar per alt l’alumnat. LES ESTUDIANTS I ELS ESTUDIANTS TAMBÉ TENIM VEU, I DIEM BEN FORT QUE NO VOLEM QUE ENS UTILITZIN!, NI A NOSALTRES, NI A LA NOSTRA LLENGUA! Exigir el català com a llengua d’ensenyament, i exigir que l’ensenyament del català sigui l’ensenyament d’una llengua estàndard, vàlida en tots els usos, és l’única manera de garantir la integració i la normalització lingüística.

PER UN ENSENYAMENT CATALÀ, POPULAR I DE QUALITAT!
QUI PERD ELS ORÃ?GENS, PERD LA IENTITAT!
Mira també:
http://www.coordinadora.net

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more