Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Abril»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Comentari :: especulació i okupació
Llogaters sense fronteres
07 mar 2004
Aquest text el vaig posar fa menys de 48hores i ja ha volat de la portada. El republico, perquè em sembla interessant intentar obrir debat i volcar idees, i pq hi ha unes quantes notícies que són xorrades i fan fora les altres, com per exemple el missatge anterior "anem a votar" entre d'altres. si considereu que es inoportú repetir el meu missatge, borreu-lo. Gràcies.
Com molta gent de la meva edat llogar un pis és impossible. I molts som els que no tenim ni ganes de pensar-hi o de trepitjar un dia alguna immobiliària feixista. Per altra banda, compartir pis i trobar llogaters en el mercat negre, també ho considero una explotació i una presa de pèl, encara que molta gent ho defensa com un sistema alternatiu. Penso que és totalment indigne i insultant pagar el que et demanen. És com regalar els pocs diners que tinc a un mafiós. No em dóna la gana.
Llenço una pregunta a l'aire, que sé que molts/es us la pendreu com una pardillada, però en fi...
hi ha alguna xarxa de lloguer de pisos solidària? he pensat que com que hi ha el cafè just, el nosequé sense fronteres, i el tal-i-cual per ajudar tot el que estigui en situació precària... que no estem en situació precària els joves? pq no es fa una red de lloguer de pisos amb "propietaris de bon rotllo" (existeixen)?
Es tractaria de llogar pisos per a gent amb les condicions oposades a les que t'exigeixen les pseudoempreses mafioses de lloguer. Per exemple, per poder llogar el pis no has de tenir feina fixe, has de tenir pocs diners al banc, no has de pagar res per antelació... i que hi hagi un compromís per les dues parts: de pagament mensual sense falta, i d'un preu assequible i lògic, posem per exemple 120 al mes per 100 metres quadrats. Respostes, crítiques i insults a sota, siusplau.

PD: ja sé, una opció és okupar, això vol dir una implicació total, és un mode de vida. En el meu cas, que estic 100% a favor de les seves idees i lluites, però, no m'hi veig en una casa ocupada.

Comentaris

Re: Llogaters sense fronteres
07 mar 2004
Burla: "moltes gracies per dir que okupar e sun mode de vida. Per mi es una opcio i tambe estic pagant el meu preu. Estic farta de sentir: "mira que bien que viven los okupas, sin pagar ni nada, asi cualquiera..." Si, si, qualquiera...Qualsevol viu sense estabilitat? Sabent que tot el qeu has acoseguit (mobles del carrer, pintar, arreglar...) se'n pot anar al terra i et pots quedar amb les mans buides d'un dia per l'altre?"

Edmond: "Ho deia en un sentit positiu, dona! És un mode de vida, és a dir, es necessita una implicació TOTAL en el projecte d'una casa okupada de la qual sóc incapaç. En cap moment era una burla, no m'he expressat correctament"

Josep: "La idea és bona, pero el preu dels pisos no el possen els llogaters, son les inmobiliaries a les quals aquesta xarxa solidària hauria de comprar els pissos. Sera com un intermediari. No és una bona solució, bé, més que res no la veig factible.
Estem dins del sistema i si, no ens podem escapar de pagar el lloger a mafiosos i feixistes. Només ens queda lluitar dia a dia per preparar un futur millor, e intentar ser lo més coherent possible amb les nostres idees"

Marta: "Hi ha preus de pisos que els posen els llogaters, no? Els preus de tot lloguer en negre que no pasa per les immobiliàries-mafioses és mdecidit pels llogaters, els quals es basen en el preu del mercat o abusen dels estudiants estrangers"
Re: Llogaters sense fronteres
08 mar 2004
Edmond, que no m'ho havia pres malament! Et dono les gracies de veritat, perque m'agrada sentir que la okupacio no es "una forma devivir por el morro". Et dono la rao que la okupacio es un mode de vida, i una implicacio total.
La que no s'ha expressat be soc jo.perdona.

Lo dels lloguers sense fronteres...em sembla bona idea. Pero es dificil que la majoria de propietaris d'un pis decideixin llogar-lo prescindint dels serveis d'una immobiliaria i que demanin lloguers assequibles. A mes, tu saps la demanda que tindria aixo!!!!uf!! Crec que hi hauria una llista d'espera eterna!!
Re: Llogaters sense fronteres
08 mar 2004
no ho sé... li dóno voltes i voltes i segueixo vivint a casa dels meus pares. Qualsevol dia explotarà una "immobiliària" (pseudoempreses d'extorsió) i hauré sigut jo.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more