Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Ahir em vaig quedar impressionat... TOTS CONTRA EL PP
06 mar 2004
Ahir em vaig quedar impressionat perquè vam estar parlant amb un amic anarquista que porta tota la vida sense votar, i li vam estar explicant els deu mil arguments pels que pensem que hauria de votar (respectuosament és clar, perquè és amic nostre) i finalment va dir que l'havíem convençut i que votaria.

Em vaig quedar a quadres perquè l'havia vist sempre com a un abstencionista inconvencible...

Hi ha més gent com ell que aquest cop anirà a votar?

M'ho pregunto.

Comentaris

10000?
06 mar 2004
jo anire a votar, i no soc abstencionista. votare a ERC perque encara que en queda ben poc del gener, encara es una manera de fer un vot a allo que el sistema considera inassumible.

Pero ara expliquem quin son aquests 10.000 arguments que hi han per anar a votar. Anar a votar a qui sigui? Al Psoe-Gal, pot ser? A IC-EUiA -IU que clamen per entrar al Pacte Antiterrorista? Pot ser a CiU? A alguna llista troska o a Escons insubmissos?

Fer fora el PP. Es que el Psoe no ens va ficar a l'Otan o a la primera guerra del Golf? o va crear el Gal. O va fer la reconversió. O va legalitzar les ETT. O empressonava els insubmissos.

Es que l'unica via que tenim per canviar les coses es delegar el nostre vot en gent que fara potser no ben be el mateix, pero, no ens enganyem, tampoc establiran l'exercici del dret a l'autodeterminació, socialitzaran l'economia i l'habitatge, crearan formes de democràcia directa, aboliran l'exercit, etc...

Precisament per això, la transició va ser un gran desencantament col·lectiu. Perque és va confiar en una serie de gent que van pactar tot allò inpactable. La monarquia, el paper de l'exercit, la "economia de mercado", l'unitat despaña i la iimpossibilitat de federacio entre comunidadesautonomas, el paper de la familia, els "pactes de la moncloa" etc etc etc Al cap de 4 anys tota la capacitat de mobilització social que s'havia generat a la mort del jefe se'n va anar en orris (amb 23-F inclos) Tota va revertir en aquells no se quans "millones de votos" del "De entrada, no" pero de salida tampoco (de l'Otan). I tot déu a casa. El Psuc, lider indiscutible de l'antifranquisme va passar de tenir no se quans diputats a ser gairebe marginal. Els canvis de camisa i les corredisses varen ser historiques per arribar a tenir una poltrona als nous ajuntaments. Be, a per tot arreu no, com diuen a l'Asterix. A Euskadi la transició va fracassar. No van votar la Constitució. I alla si que hi havia un moviment rupturista que ha aguantat fins avui.

I si fem una mica d'analisi amb perspectiva més històrica, aquestes no són unes eleccions com les del febrer del 36 on tothom va anar a votar per fer realitat l'amnistia dels presos.

Quin son aquests deu mil arguments? La lluita continuar estant a un altre lloc, no a les institucions d'aquest constitucional Estat capitalista de les autonomies.
Re: Ahir em vaig quedar impressionat... TOTS CONTRA EL PP
07 mar 2004
No podem quedar quiets i acceptat 4 anys mes de PP, els hem de fer fora pitjor no pot ser.
Re: Ahir em vaig quedar impressionat... TOTS CONTRA EL PP
07 mar 2004
POTSER ERC!!!
Re: Ahir em vaig quedar impressionat... TOTS CONTRA EL PP
07 mar 2004
No he votat mai a ERC...sòc de València i ara tinc clar que ès l'unica força que fa front de veres als feixistes.El vaig veure l'altre dia al miting de Carod à València quan els fatxes de España 2000 van anar a boicotejar-ho ¿perqué no van a altres mitings?...Eixa ès la millor recomanació :ERC ès el seu vertader enemic,doncs :Votem ERC
Re: Ahir em vaig quedar impressionat... TOTS CONTRA EL PP
07 mar 2004
jo tambe aniré a votar... per primer cop en 23
anys
vot útil a cualsevol inutil
fora PP
Re: Ahir em vaig quedar impressionat... TOTS CONTRA EL PP
07 mar 2004
jo encara no ho tinc clar...
Re: Ahir em vaig quedar impressionat... TOTS CONTRA EL PP
07 mar 2004
Jo no votaré, pq el PSOE o ERC o els progres de IU faran exactament el mateix.
Hem d'aconseguir movilitzar la gent dia a dia, i no un cop cada 4 anys.
No a la democràcia burgesa,
per una lluita de classes
ABSTENCIÓ ACTIVA, No votis
Salud!
HASTA LOS COJONES DEL PP
07 mar 2004
Votare, llevare una pinza en la nariz, pero votare... :))
Re: Ahir em vaig quedar impressionat... TOTS CONTRA EL PP
07 mar 2004
yo tambien lo hare,tras muchos años de abstencionismo esta vez participare de su farsa electoral
Re: Ahir em vaig quedar impressionat... TOTS CONTRA EL PP
07 mar 2004
Sí, arribarà un dia en que la gent es movilitzarà, les "masses" (m'agrada molt poc aquesta expressió) sortiran a la palestra i reclamaran el seu lloc, sense intermediaris, a la gestió de la societat, feta sota la divisa de l'interès col.lectiu i no de l'explotació de l'home i la dona pels idems.

Aquest dia podrem passar d'anar a votar : els circs electorals de la "democràcia" burgesa es convertiran en obstacles a abatre per instaurar la democràcia directa dels treballadors, els explotats i els oprimits de tota mena, sense aportar absolutament res a la lluita d'aquests.

Però mentre aquest dia no arribi, i de tant en tant, quan ho vegi necessari -com ara- aniré a votar.

No ens enganyem : ara mateix pretendre "movilitzar dia a dia" és pur voluntarisme. No som capaços de movilitzar la gent com i quan volem; la gent no es movilitza en moltes, moltíssimes ocasions en que s'hi juga els seus interessos vitals : vivenda, treball, salari, pensions ...

No és que siguem uns "incapaços" (encara que en general hi ha massa radicalisme estèril i ultraesquerranisme en sectors com els que llegim i escrivim a indymedia), és que la situació és la que és. Per tant, si ens volem oposar a les rotundes barbaritats que ha fet i farà el PP a la propera legislatura, on aniran a mata-degolla amb les pensions -amb la col.laboració de Fidalgo & Cia-, amb la legislació laboral, amb el dret d'atur, amb la flexibilitat laboral i la precarietat, amb el dret a la negociació col.lectiva, amb l'especulació immobiliària, la repressió, el retall de les llibertats ...no ens podem permetre el luxe de rebutjar una de les poques armes que (de moment) els poden aturar : el vot. Confiar en les "movilitzacions" per si soles és ara com ara fer volar coloms. Tot el contrari del que passaria si ens trobessim en una època revolucionària, i no en un moment com l'actual, a escala mundial, de destrucció de l'estat del benestar i de la degradació total dels drets humans, dels pobles i les llibertats.

El meu vot no implica confiança ni en els politics a qui votaré ni encara menys en el sistema -que arribat a una conjuntura favorable vull contribuir a abatre- ni tampoc vol dir que deixi d'intentar movilitzar dia a dia, cosa que per cert ho faig molt sovint, sense massa èxit.

Sí, els politics als que votaré no mereixen segurament gaire o cap confiança. No confio que resolguin els problemes reals, i potser en crearan algun de nou. Però el que és segur és que el PP ens posarà els problemes al voltant del coll en forma de corda i apretarà. Posat a escollir, voto.

I per votar, millor un partit minoritari per evitar majories absolutes, ja sabem del que són capaços els del PSOE. Prefereixo que governi el PSOE condicionat pel vot de moltes minories : IU, ICV_EUiA, ERC, CHA, EA, BNG ...
Re: Ahir em vaig quedar impressionat... TOTS CONTRA EL PP
07 mar 2004
Tanta gent que fa milers d'anys que no vota i vota ara???? tots junts camvien d'opinió???? açó olora a que els missatges son de gent que milita a partits politics, no m'extranyaría.....I si no es així presenteu-vos a les proximes eleccions que sou com tots els politics, tracteu de convencer siga com siga.
Re: Ahir em vaig quedar impressionat... TOTS CONTRA EL PP
07 mar 2004
ni d'anàlisi de la situació politica, per lo vist. Si Hitler estigués a punt de revalidar una majoria absoluta a les urnes, amb l'amenaça d'aplicar definitivament la solució final, tú, el gran purista de les olors, continuaries amb la teva ridícula anarkia de saló dient : votar ? mai ! aixó fa mala olor ...

Fes-t'ho mirar, noi.
Re: Ahir em vaig quedar impressionat... TOTS CONTRA EL PP
08 mar 2004
Jo ja vaig començar a votar a les eleccions municipals.
Ara també.
A veure si li donem una sorpresa al puto rajoy i al pp.
Ahir vaig veure "La pelota basca" i encara tinc més ganes de votar.
Re: Ahir em vaig quedar impressionat... TOTS CONTRA EL PP
08 mar 2004
Al febrer del 36 també van votar milers i milers que normalment s'abstenien. Que es mobilitzin les masses??? Encara n'hi ha que us ho creieu això??
Les masses nomes es mobilitzen per la merda del barça, vet aquí! en aquest aborregament absurd en que vivim ja es una victoria enorme que no torni a guanyar el PP. I això els fa por als nazis aquests, que se'ls hi acabi el xollo. I com mes va, mes clar veig que fins i tot als seus feudos tradicionals (castilla profunda) ho tindran dificil. Creuem els dits!
Re: Ahir em vaig quedar impressionat... TOTS CONTRA EL PP
08 mar 2004
Hi ha qui de votar o no votar en fa una qüestió de principis, i crec que s'equivoca.

També hi ha qui, com determinats cercles bascos, o determinats grups pacifistes o fins i tot determinats grups autoanomenats troskistes, fa de la lluita armada una altra qüestió de principis. Per uns caldria aplicar-la sempre, cap acció politica sense una bomba al darrera. Pels altres, lluita armada mai dels mais.

Són postures rígides, poc dialèctiques, poc realistes totes, les del sí, sempre i les del no, mai.

Anar a votar per discernir entre Pujol i Obiols, per exemple, segurament no valia la pena, i jo no ho vaig fer.

Anar a votar per trencar 23 anys de CiU, els últims 8 dels quals d'entrega total al PP sí que en valia, i hi vaig anar.

Anar a aturar el PP, que no a votar pel PSOE, també val la pena. Si no vaig a votar i després, per pocs vots de diferència, una majoria absoluta del PP ens imposa tot el rigor de la "Una Grande y Libre", no em quedaria més remei que lamentar-me dient : però que gilipolles que he arribat a ser !
Re: Ahir em vaig quedar impressionat... TOTS CONTRA EL PP
08 mar 2004
fa mal olor.tu comentario me parece un poco paranoico...alla tu y tu pureza
Re: Ahir em vaig quedar impressionat... TOTS CONTRA EL PP
08 mar 2004
pro tmb votare a ERC!!
los nacionalismos son estupideces!
pero los mas estupidos son los nacionalistas ecs-pañoles!!
Re: Ahir em vaig quedar impressionat... TOTS CONTRA EL PP
08 mar 2004
... Al març votaré. No és lo únic que faré perquè no hi crec en la democràcia, sinó que crec en l'autoorganització de la gent, però tampoc podem esperar que l'autoorganització tingui els mateixos resultats en tots els escenaris, i jo vull un escenari sense PP, encara que sigui per no portar tan mala llet com em fan agafar aquests franquistes enclenxinats.
No els suporto. Són els que van aixafar la república i no els vull deixar manar havent-me jo inhibit de votar per motius de coherència.
Re: Ahir em vaig quedar impressionat... TOTS CONTRA EL PP
08 mar 2004
Crec que molts us equivoquen en el fons de la discussio. (jo he dit que votaria, pero no estic d'acord amb com enfoqueu la necessitat d'anar a votar)

Crec que tenir una posicio abstencionista no es anar d'ultrarradical ni cal fer servir un llenguatge passat de rosca. En certa manera el llenguatge semibel·lic (en el sentit que o es vota o ve l'hecatombe) s'esta fent servir molt mes per la gent que mante posicions no abstencionistes.

Per la meva banda em torno a remetre a l'experiencia de la transició. Un dels debats que s'hi va generar va ser el de votar o no votar la Constitució. Els qui varen defensar el NO varen ser a vegades acusats de tot. Donava la casualitat que l'extrema dreta tambe demanava el No. Pero 25 anys despres al Pais Basc encara poden dir que ells no la van votar (l'abstencio peneubista i el No abertzale). Cosa que aqui no. El possibilisme, el desig d'oblidar (que no trencar) el franquisme i el maniobrisme dels partits majoritaris de l'esquerra varen acabar en el vot util al Psc-psoe. Va venir la Loapa, la cultura del pelotazo. La primera vaga general la vam fer contra el Psoe. No ens enganyem. El moviment antiotan va ser el primer moviment que es va escapar del control de l'esquerra oficial (malgrat que van fer tot el possible per intentar controlar-lo). La insubmissio va ser una altra cosa que se'ls va escapar de les mans. Al costat d'aixo hi va haver el canvi de camisa generalitzat: de Bandera Roja o d'altres al Psuc, del psuc al psc i alguns fins i tot al PP en una linia, d'altres del Psan a ciu: en Pique, la del Castillo o el de Fincas Corral, pero d'exemples no n'acabariem mai. Qui no militava a l'extrema esquerra als 70?

El problema es que 25 anys despres sembla que es tornen a repetir les mateixes visions que van portar al resultat conegut: la desmobilització, el "desencanto" que deien. I amb un escenari que te certs paral·lelismes (es parla de segona transició, en Carod per exemple), pero no ens enganyem: no estem decidint si dictadura sí o dictadura no. Es mes, en aquella epoca aquesta dicotomia en va amagar una altra: reforma o ruptura. I com deia el poeta "tenim apenes el que tenim".

La veritat es que em quedo astorat amb les grans declaracions abstencionistes que sempre han circul·lat en certs ambits, que a la de tres, a la que la "bestia" (com deien als 30) treu les urpes es produeix un donar suport a qui sigui, "que hi hagi qui sigui, menys aquests".

Es una manipulacio flagrant parlar de les eleccions del 36. Aquestes es van produir despres d'una revolució fracassada, en un context d'ascens internacional del feixisme, amb una republica que te a veure amb la monarquia actual com la nit amb el dia, tant pel contingut com per les expectatives que va generar... I una altra manipulació flagrant (be suposo per desconeixement, perdoneu l'expressio): la coalició electoral Front Popular tenia un unic programa comu: l'amnistia dels presos del 34. Es incomparable.

No se si qualificar-ho de trist o de curios que en 4 mesos les discussions sobre les institucions del sistema (eleccions, tripartits...) han acabat sobredimensionant-se en aquestes planes. Una cosa es dir "aparta de mi ese caliz" o "d'aquesta aigua no en beure ni que em matin" i l'altra fer critica politica de tot el que calgui. Pero em resulta preocupant la insistència en el tema i en una determinada orientació.

Parafrasejant una frase, crec que troska, dels 70, votem o o votem, la lluita (fer les coses d'una altra manera) continuara el 15 de març estant a un altra lloc.
Sindicat