Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: fòrum 2004 : guerra
Economia de guerra i Fòrum 2004
06 mar 2004
Campanya Boicot Preventiu


A pocs mesos de la inauguració del Fòrum 2004 de Barcelona, les veus crítiques amb aquest esdeveniment són cada vegada més nombroses i visibles. Una de les principals raons de la crítica, oposició i, en ocasions, indignació d'un sector important de la ciutadania amb el Fòrum és la seva vinculació amb l'Economia i la Política de la Guerra.

Aquesta vinculació es concreta en què: 1. un dels organitzadors del Fòrum 2004 és el mateix govern que va alentar la guerra a l'Iraq i que, actualment, està participant en la seva ocupació militar; 2. el Fòrum Barcelona 2004, SA, en el seu moment, es va negar a declarar-se en contra de la guerra a l'Iraq; 3. empreses d'armament o vinculades directament a l'Economia de Guerra, a canvi de netejar la seva imatge, patrocinen o financen aquest esdeveniment (v. quadre).

Per motius com els esmentats, moltes entitats cíviques de la ciutat, com la mateixa Plataforma Aturem la Guerra de Barcelona, es neguen rotundament a participar en el Fòrum. Ãs més, algunes d'aquestes entitats i col·lectius demanen a la població que no assisteixi als actes organitzats pel Fòrum; que no alimentin amb la seva presència l'espectacularització i frivolització de valors com la pau, la solidaritat o la interculturalitat; que ningú no resti indiferent davant paradoxes com que des del Fòrum 2004 es prioritzi el debat vers les "condicions per a la Pau", quan molts dels agents que l'impulsen, en el seu treball diari, es dediquen a consolidar les "condicions per a la Guerra" i a treure rèdit, polític o econòmic, de determinats conflictes bèl·lics.

EMPRESA RELACIÃ AMB L'ECONOMIA DE GUERRA RELACIÃ
AMB EL FÃRUM
Principal empresa armamentística espanyola.
Entre els seus nombrosos clients, destaca la USA Army. Membre del lobby âAsociación de Fabricantes de Armamento y material de Defensa de Españaâ?. Patrocinador
Propietària d'empreses armamentísitiques com Induico, Informática El Corte Inglés SA.
Membre del lobby âCírculo de Tecnologías para la Defensa y la Seguridadâ?. Soci
Propietària de l'empresa armamentítica Telefónica Soluciones.
Membre del lobby âCírculo de Tecnologías para la Defensa y la Seguridadâ?. Soci
Participa en programes de l'Armada Espanyola i de l'Exèrcit de l'Aire. Patrocinador
Important accionista de Deutsche Bank, banc propietari d'empreses armamentísitiques com Deutsche Aersopace, EADS-CASA i T-Systems. Patrocinador

Comentaris

Boicot: Invitacions al Forum
24 set 2004
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/122987/index.php
Sindicat