Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
El debat sobre l'escola
06 mar 2004
Dirigit als polítics:

Ja fa temps que l'escola és al centre del debat polític.
Lleis d'educació que s'elaboren sense el necessari consens social, normatives i contranormatives, orientacions i disposicions educatives que varien a cada curs, més el conegut discurs demagògic que alimenta la confrontació entre diverses opcions educatives i les promeses electorals referents al calendari, a l'horari, a..., no fan sinó augmentar cada vegada més el gran desconcert que tenen les famílies.
Però malgrat aquest lamentable espectacle que ens ofereixen els nostres polítics, l'escola continua funcionant cada dia gràcies a la tasca pacient (com si no?) i responsable dels mestres i professors (que tot ho entomen), i continua duent a terme una tasca integradora de primera magnitud amb els nombrosos alumnes nouvinguts a casa nostra. (Una tasca, si se'm permet, que suposa una feina impagable i mai reconeguda, i portada a terme amb gran precarietat de mitjans.)
Senyors polítics i consellers, facin la seva feina ben feta. Menys declaracions, menys demagògia i més responsabilitat i eficàcia.

Comentaris

Re: El debat sobre l'escola
06 mar 2004
Aquest missatge com a persona dominada en un entorn capitalista i especialment com a estudiant EM REPUGNA.

A les escoles sens adoctrina i sens inculquen els valors democràtics, l'obediència, l'ideologia del treball, etc. Les escoles avui en dia són basicament fabriques de treballadors i treballadores democrates i obedients que mantinguin el sistema sense fer masses preguntes, coinsiderant que és el millor dels sitemes i que en tot cas, sempre es pot reformar.
Les escoles basen el seu metode d'ensenyament en el castig-premi, en la por al fracàs, en les exigencies de la societat tecnologica-industrial, etc
Abusos, ridiculitzacions, humiliacions, castigs fisics i psicologics, obligatorietat, en mans de sifilítics que prediquen la moral i de persones que ens fan empassar el seu punt de vista subjectiu de veure la realitat...

Senyors professors i professores, sou ESCORIA.
Re: El debat sobre l'escola
07 mar 2004
Estoy de acuerdo con lo que dices de como es la escuela actualmente y lo que somos los alumnos, el producto de una industria educativa que tendremos un precio en el mercado, que será nuestro suelo que iremos cotizando hasta la jubilación. Pero recuerda que los profesores estan sometidos a unas leyes, a un programa que ha impuesto un partido politico que dudo bastante que se preocupe de si es bueno o no. Tenemos que protestar por una educación autogestionada por el alumno y el trabajador de la enseñanza, sin jerarquizaciones donde no haya abusos de poder, humillaciones, castigos, etc etc. Estudiantes, profesores, dejemosnos de protestar por una simple reforma de la educación, una reforma del partido politico que la gestione, ya que seguiremos siendo sumisos al mismo sistema con diferentes perros que lo gestionan. Hay que fomentar la asamblea como medio de comunicación entre alumnos y profesores, donde no haya liberad@s, ni presencia de sindicatos "mayoritarios" que reciben ayudas del estado, el cual pretenden reformar ( que absurdo, no ? ) Es la hora de organizarse por nosotr@s mism@s, fomentemos la autogestion y la acción directa. Salud! nos vemos en las calles!
Re: El debat sobre l'escola
08 mar 2004
Els professors estan sotmessos a unes lleis, si es cert. PEro "hecha la ley hecha la trampa" aixo ho dic perque hi han certs professors (per desgracia massa pocs) que fan la seva, que ensenyen la historia que cal ensenyar, que desenvolupen el sentit critic de l'alumnat (o almenys aixo intenten).
Jo estudio Educacio Social i realment, excepte tres professors tots els altres son escoria. Un exemple: una professora que explica Intervencio Educativa en Situacions de Desadaptacio, i predica que no es bo avaluar amb una prova escrita el que ha arribat a aprendre una persona. Forma d'avaluacio d'aquesta assignatura, un treballet i un examen final amb nomes una pregunta, fes un resum esquematic de tota l'assignatura.
Un exemple del costat bo, Economia Aplicada, uf! viag pensar quin nom, que aburrida a de ser aquesta assignatura! Professor Arcadi Oliveres...El millor professor que he tingut mai, m'ha obert els ulls, he apres a llegir amb desconfiansa totes les noticies dels diaris. La seva tematica: l'actualitat economica mundial, el perque de l'existencia del tercer mon. Avaluacio de l'assignatura, si es clar, un examen final, pero les preguntes eren sobre opinions critiques de noticies de l'actualitat. Els professors s'han de cenyir a la llei, si, han de fer un examen pero ells poden decidir com fer arribar els coneixements(i quin tipus de coneixements) als alumnes.
Pocs professors se salven (clar que jo he tingut la desgracia d'anar a l'escola Ntra.Sra. dels Angels de la Sagrera, de monges feixistes, aposentades en els diners i alienadores de la imaginacio dels nens)
Sindicat