Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
L'última gran manifestació d'aquesta legislatura contra les reformes educatives
06 mar 2004
Aquesta legislatura, marcada per les contínues mobilitzacions de la comunitat educativa contra les reformes educatives del Govern del PP, acabarà amb una altra gran manifestació estudiantil. Aquest dijous, tres milions i mig d'estudiants de tot Espanya -de secundària i universitaris- estaven convocats pel Sindicat d'Estudiants a manifestar-se a les principals ciutats espanyoles. A Catalunya, els estudiants han recorregut els carrers de Barcelona, Tarragona i Girona a les 12:00 hores com a protesta per la Llei de Qualitat, la Llei d'Universitats i tota la política educativa de l'actual Govern en general.

Sota el lema Fora el Govern del PP, ni LOU ni LOCE, per una educació pública, laica, gratuïta i de qualitat, els estudiants han protestat per l'actitud "poc dialogant" i de "falta de respecte" del PP. La manifestació de Barcelona ha comptat amb el seguiment d'11.000 estudiants i ha acabat amb aldarulls al Pla de Palau, davant la Delegació del Govern, on un grup de manifestants s'ha enfrontat amb la policia.

Els estudiants demanen la retirada de la Llei d'Universitats i la Llei de Qualitat, que estableix una reválida en acabar el Batxillerat, els itineraris formatius a l'ESO, l'assignatura de Religió com a obligatòria i augmenta les hores de castellà. Però també protesten contra tota la política educativa popular en general que, segons els estudiants, els hi posa molt difícil això d'estudiar: "Barracons enlloc d’aules, falta de professors, poques beques, llibres cars, transport escolar deficient, massificació, expulsions arbitràries, obstacles per accedir a la universitat, selectivitat intercicles, pràctiques sense remunerar...", denuncien en el seu manifest.

Per postres, segons els joves, després de superar totes aquestes dificultats en l'etapa d'estudiant, topen contra altres dificultats en el món ja adult: "per a quan aconseguim acabar d’estudiar, això és el que ens espera: treball precari, accidents laborals i lloguers pels núvols", apunta el manifest.

El Sindicat d'Estudiants demana una reforma educativa en benefici dels fills dels treballadors sense revàlides ni proves d’accés, amb accés directe a la universitat, amb més inversió per a l’ensenyament públic i sense donar un euro a la privada, ja que "l’ensenyament no és un negoci", i un treball digne en acabar els estudis.

En aquesta manifestació de nivell estatal, el Sindicat d'Estudiants compta amb el suport del PSOE i Izquierda Unida, els sindicats CCOO, UGT i STEs i la confederació de pares d'alumnes CEAPA, entre d'altres organitzacions.

Comentaris

Re: L'última gran manifestació d'aquesta legislatura contra les reformes educatives
08 mar 2004
no serà pas l'última
Re: L'última gran manifestació d'aquesta legislatura contra les reformes educatives
08 mar 2004
coi el seindicato no fa res en tot l'any i quan ens acostema les eleccions, mani contra el PP...

no es qaue em sembli malament protestar, però justemnt ara... això canta bastant eh. repartiu paperetes d'en montilla a les manis???
Sindicato Sindicat