Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
Huerga dirigirà un film sobre Puig Antich
06 mar 2004
Ahir es va commemorar el 30è aniversari de la mort de l'àcrata, últim condemnat a mort del règim de Franco



Ahir, aprofitant que es commemorava el 30è aniversari de la mort del llibertari català, es va presentar la pel·lícula sobre Salvador Puig Antich que dirigirà Manuel Huerga, realitzador dels Jocs Olímpics, i que començarà a rodar-se al novembre. Produïda per Mediapro, comptarà amb la col·laboració de Lluís Llach, que compondrà la banda sonora. El guionista serà Lluís Arcarzo, un dels històrics de TV3 i el 80% dels escenaris seran reals. Al CCCB es va fer un acte per reivindicar la memòria de l'activista en què la seva germana Montse va anunciar que la família ha contractat un bufet d'advocats que en un mes i mig recorreran a la justícia per revisar el cas de l'últim condemnat a mort del règim de Franco. La Generalitat aporta els diners per sufragar els costos del procés.



La productora Mediapro no va voler revelar ahir qui seran els encarregats de protagonitzar el film i es va limitar a dir que els actors amb qui han parlat «són reconeguts i amb premis Goya al darrere». La pel·lícula, que s'estrenarà el 2005, s'apartarà al màxim d'un assaig polític sobre l'anarquisme i se centrarà en la part més humana del personatge. «Potser el referent és la pel·lícula Quaresma, de Marlon Brando. Volem que els joves vegin que és el seu dret, i la seva obligació, revoltar-se. Amb sort ajudarem a explicar una història que la transició ha esborrat de la memòria», va afirmar Jaume Roures.
El director, Manuel Huerga, exdirector de BTV, creu que l'oportunitat de la pel·lícula va més enllà del 30è aniversari. «Estem vivint una involució i és bo que els joves el coneguin. Però no vull presentar un Robin Hood, sinó la persona tal com era: rebel, atractiu per a les dones, molt culte i sent plenament conscient dels seus actes. Ni sant ni màrtir.»
La productora s'ha posat en contacte amb tres dels quatre membres del MIL que viuen en l'actualitat, inclòs Jean Marc Rouillan, tancat a cadena perpètua en una presó francesa. El 80% dels decorats seran reals, però les escenes de la presó no es podran rodar dins la Model. El guió, actualment en fase de tractament, també intentarà reflectir la certa soledat política que va patir Puig Antich, que «en no formar part de l'esquerra oficiosa i oficial no va tenir el suport que altres víctimes van tenir», va afirmar Huerga. Lluís Llach, per la seva part, va afirmar que li agradaria estar a l'altura del repte.
El film es basarà en el llibre Compte enrere, de Francesc Escribano, actual director de TVC. Escribano va tenir el permís de la família per fer servir els dietaris de Salvador Puig Antich i el llibre va ser un èxit de vendes. El productor Elias Querejeta es va interessar per adaptar-la al cinema però en no posar-se d'acord amb Escribano es va optar perquè fos Jaume Roures i Mediapro qui es fe
ssin càrrec del projecte

Comentaris

Re: Huerga dirigirà un film sobre Puig Antich
06 mar 2004
El Manuel Huerga aquest també col·labora amb les empreses de la guerra del Fòrum 2004, a canvi dels diners per fer la pel·lícula?
Re: Huerga dirigirà un film sobre Puig Antich
06 mar 2004
"la pel.lícula s'apartarà al màxim d'un assaig polític sobre l'anarquisme"...
no fas cas tornessin a créixer i volguessin canviar les coses, que a MediaPro, Escribanos i demés catalanets d'estar per casa ja els hi van bé aquests rentats de cara.
Re: Huerga dirigirà un film sobre Puig Antich
07 mar 2004
Mil. Una historia politica de Sergi R editorial alikornio

el mejor libro sobre el MIL i PUIG ANTICH
Re: Huerga dirigirà un film sobre Puig Antich
23 abr 2004
para un trabajo sobre Salvador Puig Antich, preciso de alguna foto de este hombre. Agradeceria si alguien tiene alguna o me diga de donde puedo sacarlas que me lo haga saber a mi correo josetomas@ono.com Muchas gracias

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more