Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Presentació de l'informe del deute extern a l'Estat espanyol a Sabadell
06 mar 2004
Hola a tots i a totes,

Amb motiu de la finalització de la segona legislatura del Partido Popular i coincidint amb el quart aniversari de la Consulta Social per l'Abolició del Deute Extern, des de l'Observatori del Deute en la Globalització (ODG) acabem de donar a llum l'Informe de la Deuda Externa en el Estado español. Aquest estudi fa una anàlisi de la gestió del deute extern duta a terme per part del PP des de 1996 fins al 2002. En ell denunciem que la política espanyola de gestió del deute extern prioritza clarament la internacionalització de l'economia española per davant dels compromisos internacionals d'eradicació de la pobresa i d'ajuda al desenvolupament dels països del sud. Prova d'això és que el govern espanyol continua sense haver fet gairebé res en quan a la cancel·lació del deute extern dels països empobrits.

Tal i com ens vàrem comprometre en el darrer 'Encuentro de la RCADE' us passem un breu resum de l'Informe perquè tingueu dades i informació fresca per si us animeu a fer alguna mena de campanya al carrer o a enviar cartes al director, ara que les eleccions estan properes, denunciant el poc que ha fet el PP en matèria de deute extern, tot i que més d'un milió de persones els vàrem demanar ara fa quatre anys que es posessin les piles en aquest tema... En aquest resum trobareu dades sobre quant es deu i qui deu a l'Estat espanyol, l'ús que s'està fent dels mecanismes que generen deute extern, les promeses incomplertes del PP, la poca sensibilitat per cancel·lar deute i com, a vegades, la cancel·lació es condiciona per al benefici de les empreses espanyoles, la dubtosa qualitat de l'AOD espanyola… així com algunes recomenacions que fem per reenfocar la gestió del deute extern. Esperem que aquestes quatre dades ens animin a tornar al carrer per exigir, de nou, l'ABOLICIÓ DEL DEUTE.

Si voleu fer-vos amb algun Informe envieu-nos la vostra adreça postal a formacio ARROBA debtwatch.org (el preu és de 6€ + despeses d'enviament). Properament també el tindrem en català.

Aprofitem l'ocasió per informar-vos que el divendres 12, tot coincidint amb l'aniversari de la Consulta, presentarem l'Informe a Sabadell, conjuntament amb la gent de la XADESA, sota el títol 'QUÈ HA FET EL PP AMB EL DEUTE EXTERN?'. Prèviament farem el passi del vídeo: 'LA SOCIETAT CIVIL DAVANT EL DEUTE EXTERN'. La presentació serà a les 19:30 hores al Casal Pere IV (Rambla de Sabadell 67-71).

Una abraçada ben gran des de l'ODG.
www.observatorideute.org
Sindicato Sindicat