Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S鈥檋a denegat el perm铆s in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S鈥檋a denegat el perm铆s in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
La CUP diu que el nou govern de Vilafranca 鈥渘i 茅s d鈥檈squerres, ni 茅s escologista, ni 茅s nacionalment comprom猫s鈥?
05 mar 2004
- Afirma que el pacte amb ERC és un simple acord de sous i llocs de treball que decebrà molta gent.

- Amatller vaticina el desactivament polític dâ橢RC per part del PSC, â渋gual que ha passat amb ICVâ?.
cup.jpg
La Candidatura dâ橴nitat Popular no considera el pacte de govern tripartit a lâ橝juntament ni dâ檈squerres, ni ecologista ni nacionalment compromès, els tres qualificatius amb què ha estat definit per PSC, ERC i ICV. Al contrari, diu que â渘o és més que un acord de sous i de llocs de treballâ? que ha passat per sobre de les necessitats de la vila i que no ajuda a fer que la gent sâ檌nteressi per la política.

La Candidatura dâ橴nitat Popular (CUP) sâ檋a posicionat aquesta setmana de manera molt crítica amb el pacte tripartit que avui dia governa lâ橝juntament. Però les seves crítiques no sâ檋an focalitzat estrictament en el tema dels sous dels regidors, sinó que dinamiten les parets mestres ideològiques en què PSC, ERC i ICV han sustentat el pacte. No en va, la CUP no considera que pugui ser qualificat ni dâ檈squerres, ni ecologista ni nacionalment compromès. Al contrari, creu que només es tracta dââ?un acord de sous i de llocs de treballâ? que ha passat per sobre de les necessitats de la vila i que no ajuda a fer que la gent sâ檌nteressi per la política. â淟es retribucions dels òrgans de govern, que nosaltres vam votar en contra, són totalment desproporcionades i no sâ檃justen a la realitat del carrer. Per tant, és lògic que molta gent sâ檋agi sentit decebuda per aquesta mesura i que qüestioni la credibilitat del nou equip de governâ?. En el decurs dâ檜na roda de premsa celebrada dimarts amb lâ檕bjectiu de posicionar-se publicament sobre el pacte de govern, el regidor Otger Amatller va dir que la integració dels republicans no deixava de formalitzar unes relacions dâ檈streta col·laboració que ja es mantenien durant els últims anys amb el govern socialista, però també va vaticinar que â淓RC es condemna a ser desactivada políticament per lâ檈structura del PSC, a lâ檌gual que li ha passat a ICVâ?. Per al regidor, el pacte era la continuació de lâ檈stratègia que ve aplicant el PSC des de fa anys â渄e satel·litzar i absorbir qualsevol projecte polític que surti a la seva esquerraâ?.

- Manca dâ檌nversió en polítiques socials

A lâ檋ora de desactivar els qualificatius ideològics amb què sâ檋a venut el pacte davant de lâ檕pinió pública, Amatller va començar negant que pugui ser considerat dâ檈squerres un govern que realitza poca inversió en polítiques socials o que, â渁rran dâ檜na mala negociació en el tema del cobriment de les vies, deixarà lâ橝juntament hipotecat i amb poca capacitat dâ檃ctuació per millorar els serveis generalsâ?. Per la CUP, tampoc no es pot considerar dâ檈squerres un govern que es manté immòbil davant de lâ檈speculació urbanística i el dret a lâ檋abitatge, la precarització del mercat laboral o la integració de la comunitat immigrada, â渢ot un seguit de qüestions que sempre són excusades emparant-se en el fet que no són de competència municipalâ?. Així mateix, la CUP no creu que sigui dâ檈squerres un govern que el primer que fa al formalitzar el pacte és augmentar les despeses del nou equip de govern, â渜ue abans ens costaven cada mes al voltant dels 3 milions de les antigues pessetes i que ara sâ檋an situat en 5â6 milionsâ?. Igualment, Amatller va titllar dâ檌nnecessari el càrrec de coordinador de govern que ocupa Ramon Xena i encara va afegir que no entenia el motiu pel qual sâ檋avien augmentat les dedicacions exclusives per a algunes regidories que no tenen tanta responsabilitat al seu càrrec. Per tots aquests motius, la CUP es va mostrar convençuda que el pacte PSC-ERC â渘o és més que un acord de sous i de llocs de treball que ha passat per sobre de les necessitats de la vila, com per exemple les demandes salarials dels treballadors municipalsâ?.

- El nou govern defensa un creixement insosteible

Amb relació al qualificatiu dâ檈cologista amb què també sâ檋a batejat el pacte per part de les forces polítiques que lâ檌ntegren, la CUP nega que es pugui definir dâ檃questa manera al govern que aprova un POUM que planteja â渦n creixement insostenible i poc respectuós amb el medi ambientâ?, que en data dâ檃vui encara â渘o ha executat un 73 per cent de les mesures que plantejava el Pla dâ橝ctuació Ambiental elaborat lâ檃ny 2000â? o que â渘o aconsegueix la transversalitat de la regidoria de Medi Ambientâ?. En darrer terme, la CUP tampoc no reconeix com a nacionalment compromès el nou govern tripartit perquè â渆nlloc de defensar la superació del marc actual, pretén reformar-lo de nou sobre la tutela de lâ橢stat espanyolâ?. Segons la CUP, més que un nou Estatut, el que cal és forçar els estats espanyol i francès a reconèixer el dret democràtic a lâ檃utodeterminació. Malgrat denunciar que qualsevol mostra dâ檕posició és titllada automàticament per lâ檈quip de govern de deslleial, poc responsable i injustificada, la CUP va voler posar fi a la seva roda de premsa advertint que pensava continuar fent una oposició constructiva, transformadora i ferma per Vilafranca, però implacablement compromesa amb la lluita per lâ檃lliberament nacional i social. Per tant, i autoproclamant-se com la veritable oposició dâ檈squerres, ecologista i independentista de Vilafranca, Amatller va fer una crida a tota la gent compromesa amb aquests valors tal que se sumi al projecte de la CUP.
Mira també:
http://www.el3devuit.com
http://www.cupvila.org
Sindicato Sindicat