Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Comunicat de Rescat sobre la situació dels i les preses polítiques
05 mar 2004
Comunicat de Rescat sobre la situació dels i les preses polítiques
Continuen les retallades de drets als presos polítics catalans

Les darreres setmanes els i les preses polítiques catalanes han continuat patint la retallada de drets i deteriorament de les seves condicions de vida a les presons espanyoles. Seguint una tendència apreciable a tots els centres penitenciaris les direccions estan portant a terme conjuntament l’estratègia repressiva de l’Estat i les darreres reformes del Codi Penal pactades pel PP i el PSOE.
A la presó de preventius de Soto del Real (Madrid) els barcelonins Diego Sánchez i Juanra Rodríguez han patit un espectacular registre a les seves cel·les amb l’excusa d’un fantasmagòric intent de fuga. Els carcellers han regirat totes les pertinences personals dels presos polítics, enduent-se tots els CDs i els equips de música, i fent malbé gran part de les fotografies i llibres. Alhora, aquest darrer febrer en Diego havia de realitzar els exàmens de dret a la UNED (que ara és l’única universitat permesa pels presos) i encara no ha rebut ni la data dels exàmens i els llibres li han arribat fa poc més d’una setmana. En Juanra, després de més de quatre mesos de la seva extradició només té dues persones autoritzades per visitar-lo, i en Diego porta mesos amb un llistat restringit de deu persones.
A la presó d’Albacete, el terrassenc Zigor Larredonda ha estat canviat del mòdul IV al II, patint un greu deteriorament de les condicions de vida: ara li han restringit fins al límit es llibres, apunts i roba que pot tenir a la cela (casi un llibre i poca roba) i al nou mòdul no pot fer activitats esportives, el pati té escassos metres i no té cap taller per fer alguna activitat. A més, la presó li manté la restricció de dues trucades al mes i tres cartes a la setmana, cosa que es suma als centenars de quilòmetres que el separen de la seva família i amics.
A la presó de Badajoz, a més de mil quilòmetres de casa seva, la terrassenca Laura Riera continua a un mòdul de dones que no compta amb les instal·lacions més mínimes per viure. Aquest mòdul era l’anterior d’aïllament d’homes i té uns patis i cel·les molt petites. A més, també li han aplicat la restricció de les visites a deu persones, cosa que fa recaure milers de quilòmetres i centenars d’euros de despeses cada mes en molt poques persones.

Prou repressió, llibertat presos polítics.
Rescat, col·lectiu de suport a presos i preses polítiques
www.rescat.org
llibertatdiego ARROBA hotmail.com
Sindicat Terrassa