Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Decidir és un dret: Autodeterminació. Per la llibertat dels Països Catalans
05 mar 2004
Les Candidatures d’Unitat Popular (CUP) impulsaran una campanya nacional per reclamar el dret a l’exercici de l’Autodeterminació, que alhora que coincideix amb la convocatòria de les eleccions espanyoles, servirà per denunciar el joc polític que s’amaga darrere de l’acceptació de la legalitat espanyola feta per les opcions polítiques catalanes que hi concorren.
decidir.jpg
Es distribuirà un manifest conjunt, un plec de cartells i adhesius a totes les poblacions i nuclis que vulguin sensibilitzar la ciutadania en la reclamació del dret d’Autodeterminació. També s’estan preparant concentracions per dissabte 13 demarç de 2004, que estan ober tes a tots els col·lectius que les vulguin traslladar a la seva localitat.
________________________
Manifest

Un cop més, després de 27 anys de la reforma pactada amb els franquistes, l'Estat espanyol torna a enredar-nos amb el seu joc electoral.
Ara bé, governi qui governi, res canviarà substancialment fins que els Estats espanyol i francès no reconeguin el dret del poble català a l'autodeterminació.

Sense autodeterminació, els Països Catalans seguirem sent una nació esquarterada per les fronteres estatals, departamentals, autonòmiques i provincials. I, sense el dret a decidir el nostre futur col·lectiu, l'opressió lingüística i cultural seguirà sent una xacra, l'espoli dels recursos naturals (territori, aigua i litoral) i del treball seguirà engreixant els interessos
transnacionals que, malgrat l'important rebuig social que generen, actuen a casa nostra amb el vist-iplau dels parlaments de Madrid, París i Brussel·les.

El pla hidrològic, el túnel de Bracons, la destrucció de l'Horta, l'especulació urbanística, la precarietat i els accidents laborals, la violència sexista, la substitució lingüística i cultural, el racisme, la repressió dels moviments socials..., són els resultats d'un sistema polític que, en nom de la democràcia, segresta la voluntat popular i la posa a disposició del poder econòmic per tal que vertebri una Europa del capital, militarista i imperialista, destinada a disputar l'hegemonia mundial dels EUA i el Japó.
Les autonomies ens allunyen de la llibertat. Tot i així, bona part de la classe política segueix picant l'ham i proclama, sense ruboritzar-se, que la solució passa per reformar l'Estatut i la Constitució espanyola.

Però no ens enganyen, perquè, en definitiva, continuen alimentant-se amb les engrunes de poder que els dóna l'Espanya de les autonomies i tenen por de reclamar el dret democràtic més elemental:
l'autodeterminació. Només cal parar esment en
els cants de sirena del govern tripartit de la Generalitat de Catalunya, que des d'un inici s'ha doblegat als interessos de l'espanyolisme del PSOE, seguint la mateixa tònica dels darrers anys de pacte espanyolista de CiU amb PP.

El diàleg és inútil si no disposem d'igualtat de
drets. Per tant, si deleguem la nostra llibertat en mans de qui la menysprea i s'arrapa a la poltrona, no tindrem dret a queixar-nos pel fet que Espanya i França continuïn decidint per nosaltres i convertint-nos en una àrea marginal de la UE, és a dir, en el paradís de l'especulació i del turisme de l'Europa benestant.
Però, si realment estimem la llibertat, hem de
manifestar-ho amb la lluita i la denúncia dels
pactes i les imposicions que perpetuen la destrucció dels ecosistemes naturals i treballant per l’alliberament social, nacional i de gènere.

Per tot plegat, emplacem al poble català i, especialment, als moviments populars, a autoorganitzar-se i a lluitar per l'autodeterminació, per crear espais de llibertat i recuperar la política com a eina de transformació social als barris, als pobles i
a les ciutats dels Països Catalans.

Països Catalans, 13 de març de 2004
Mira també:
http://www.llibertat.com/cup

Comentaris

Re: Decidir és un dret: Autodeterminació. Per la llibertat dels Països Catalans
05 mar 2004
Lo mal també es q si ens fan un referendum ara ens esclafen per majoria. Aixi doncs...
A TREBALLAR PER CANVIAR LA SOCIETAT!
Re: Decidir és un dret: Autodeterminació. Per la llibertat dels Països Catalans
05 mar 2004
AUTODETERMINACIÃN POR MI LIBERTAD, ¿PASO DE SER UN SUBDITO ESPAÃOL A SER UN SUBDITO CATALÃ?N?
EN EL FONDO ES LO MISMO, TODO BASURA, SOLO PARA DARLE EL PODER SIEMPRE A LOS MISMOS, BAHHHHHHH DESPERTAD, LO QUE HACE FALTA ES UN CAMBIO DE CONCIENCIA, NO HAY NACIONES NI PUEBLOS NI RELIGIONES... SOLO SON INVENTOS DE DOMINACIÃN HUMANA, IMPORTAS TU, IMPORTO YO, IMPORTA EL, COMO PERSONAS, COMO ALMAS Y PUNTO, EL RESTO ES ILUSIÃN Y MENTIRAS, SEGUID PERDIENDO VUESTRO PRECIOSO TIEMPO, PIDIENDO MAS DE LO MISMO EN VEZ DE DAR TODO LO BUENO QUE TIENEN LAS PERSONAS PARA LOS DEMÃ?S, PENSAD
Re: Decidir és un dret: Autodeterminació. Per la llibertat dels Països Catalans
05 mar 2004
Ja n'hi ha prou d'aquestes crítiques tòpiques a l'esquerra independentista. No sé quantes vegades serà necessari parlar i explicar el mateix. NO volem un estat capitalista català!! Lluitem en defensa de la Okupació, contra el PHN i resta d'agressions ecològiques, denunciem les detencions, tortures i les presons. No som amics d'en Carod ni d'ERC ni dels Mossos...en fí...que tot això ja ho hem repetit massa vegades
Pesaossssssssssss
05 mar 2004
Que más da, verdad ? El machismo, el feminismo...da igual ! En el fondo todo es lo mismo. El racismo de los blancos, la autodefensa de los negros, que más da...todo es lo mismo !

"SOLO SON INVENTOS DE DOMINACIÃN HUMANA, IMPORTAS TU, IMPORTO YO, IMPORTA EL, COMO PERSONAS, COMO ALMAS Y PUNTO, EL RESTO ES ILUSIÃN Y MENTIRAS, SEGUID PERDIENDO VUESTRO PRECIOSO TIEMPO, PIDIENDO MAS DE LO MISMO EN VEZ DE DAR TODO LO BUENO QUE TIENEN LAS PERSONAS PARA LOS DEMÃ?S"

Aquí también vale, no ?

pd: que pesaos que son los posmodernos españoles.
Re: Decidir és un dret: Autodeterminació. Per la llibertat dels Països Catalans
06 mar 2004
AUTODETERMINACIÃ!!
PER QUÃ NO?
PAÃ?SOS CATALANS... A CAMINAR CAP A LA LLIBERTAT!!
Felicitats
06 mar 2004
Crec que es un bon moment per la campanya.

M'agradaria que, a banda d'una campanya de difussió feta per les CUPs, es mires de fer-la extensiva a d'altres ambits.

El dret a l'autodeterminació es reconegut per partits, sindicats i entitats de tota mena al pais. Cal recordar la resolució del Parlament de Catalunya de principis del 90, les resolucions d'Ajuntaments, etc.

Tornar a posar sobre la taula la seva reinvidicació hauria de servir per sacsejar tota la societat catalana, les opcions politiques majoritaries,etc. Hauria de servir com a punt de trobada de tothom que des de perspectives nacionals o democràtiques vegi que la reinvidicació d'aquest dret és una questió de minimis. Hauria de servir com a punt de trobada per fer un ampli front social d'oposició a l'ofensiva espanyolista que encapçala el PP. Que va des dels intents de secessionisme linguistic, de minorització del catala a l'escola, d'agressió als representats de les institucions autonomiques i per tant, a la llibertat del poble catala de dotar-se dels instruments politics que consideri oportuns a cada moment, etc.
Re: Decidir és un dret: Autodeterminació. Per la llibertat dels Països Catalans
09 mar 2004
D'aquí cap a la ruptura democràtica...

Ja ho deia en Salavador Seguí:

Nosaltres no hem de preocupar-nos per l'existència d'una República catalana. Una república catalana no pot ser res més que anticapitalista.

(evidentment no ho deia així, però ho he parafrasejat).

Salut i CUP

Per la gent que li qeudi a prop Badalona que sàpigueu que també es farà aquesta concentració allà. A més, es fa a Terrassa, Manresa, Girona, Vilafranca, etc. Em sembla que a València també estan al cas.
Sindicat Terrassa