Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Entrevista :: corrupció i poder
Sánchez Dragó, intel·lectual anarquista
05 mar 2004
LOS CONSERVADORES // ESPAÑA, A LAS URNAS >> ENTREVISTA A FERNANDO S�NCHEZ DRAGÓ
"Aznar es el mejor jefe de la historia"






JUAN FERNÃ?NDEZ


PERFIL: ESCRITOR NACIDO EN MADRID EN 1936. VIVE ENTRE SORIA Y PARÃ?S. PRESENTA 'NEGRO SOBRE BLANCO' EN LA 2. SE DECLARA ANARQUISTA Y VITALISTA.

¿Qué votará el 14 de marzo?
--En nombre del sentido común, al PP. Hay que elegir a los gobernantes como se elige al contable que te lleva las cuentas, a gente honrada y eficaz, no al que te cae más simpático. El PP ha demostrado honradez y eficacia. El PSOE es sinónimo de corrupción. Deberían llamarse Partido Socialista Obrero de la Especulación

--Ya llevamos ocho años de PP.
--Aznar es el mejor jefe de Gobierno de toda la historia de España. No ya desde la transición, sino desde siempre. Aunque ha cometido errores, como es normal.

--¿El PP ha sido muy blando?
--El PP está lleno de socialistas, les gusta demasiado el intervencionismo. Para un anarquista como yo, el objetivo es la desaparición absoluta del Estado. Pido que se privatice todo, hasta el Museo del Prado. Bueno, a lo mejor esto ya es exagerado, pero exceptuando el patrimonio nacional y la representación internacional, yo recomendaría privatizarlo todo. Lo público funciona mal y es caro.

--¿El PP es de derechas?
--El problema es que no se atreve a llamarse de derechas, como sucede en otros países, donde sí hay partidos que se llaman a sí mismos conservadores.

-¿Y su política cultural?
--Ha hecho política cultural de izquierdas. Habría que clausurar el Ministerio de Cultura, cerrar el grifo de las subvenciones.

--¿Cómo ve al PSOE?
--No tienen programa, votarles es un dislate. Lo triste es que en España se vota por sentimientos, y la gente es del PSOE o de la derecha como es del Barça o del Espanyol, para toda la vida. Si no existiera este sentimentalismo, si la gente se mirara los programas, el PSOE no sacaría ni el 15% de los votos.

--¿Qué le parece Zapatero?
--Al principio lo veía bien, pero últimamente ha desbarrado. Lo veo cortito, indeciso, sin autoridad. Es un político-adjetivo, no sustantivo. Utiliza muchos adjetivos para hablar, pero pocos sustantivos. Eso es todo un síntoma.

--¿Y Rajoy?
--Creo que es un hombre sensato, moderado y bien educado. Y esto en política es muy importante.

--Un pronóstico.
--Si se vota con sentido común, Rajoy obtendrá una mayoría absoluta aún mayor que la de Aznar.
Mira també:
http://www.el-mundo.es/elmundolibro/2002/12/04/anticuario/1039027470.html
http://www.libertaddigital.com/opiniones/opi_desa_16072.html

Comentaris

Re: Sánchez Dragó, intel·lectual anarquista
05 mar 2004
apa, ja ho sabeu... tots els anarquistes a votar al PP... o no voteu, q a efectes pràctics és el mateix jajaja
Re: Sánchez Dragó, intel·lectual anarquista
05 mar 2004
Sensat,honrat,JJAJAJAAAJAJAJAAJAJAJAJAJ!
i diu qe es considera anarkista vitalista!!??
i diu qe votara al pp!!!??
i a sobre se l'anomena intelectual??!!
xo qi kollons es akest paio??
"hay qe privatizarlo todo"!!??
jajajajajajaajajajajajjajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajjajajajajajajaj
Re: Sánchez Dragó, intel·lectual anarquista
05 mar 2004
Ara és quan m'agradaria escoltar el que en pensen als anarquistas d'espanyolisme camuflat que corren per aquí. Aquells que diuen que l'independentisme li fa el joc a la burgesia catalana.

Quina colla! En l'anarquisme tot hi cap. Anem bé per arribar lluny!
Re: Sánchez Dragó, intel·lectual anarquista
05 mar 2004
ni anarquista, ni na, el sanchez drafón és un aprovechao de cuidao o no recorrdanos los debates televisivos de hace 8 años donde solo cargaba contra los socialistas porque no le habian dado ningun programa de televisión, pero desde que JoseMari por cierto el dia 6 podrà celebrar su santo, no solo tiene programa de televisión sino que sigue esscribiendo historiaficción, para gente como esta y el susodicho racionero director de la biblioteca nacional que va del mismo palo, y que lo único que tienen en común són los amigos de la epoca libertaria, recordemos todos que quien se cargo el anarquismo en Catalunya fue él señor Martín Villa especialista en montajes y desmontajes o nadie recuerda que noticia se publicaba en primera plana de todos los periodicos el dia que se privatizaba Endesa, a buen entendedor, pocas palabras bastan
a "Anarquistas"
05 mar 2004
molt bé noi, ves demostrant així la teva falta total de cultura
sánchez dragó és clarament un feixista. el teu comentari interessat és equiparable als que, en sentit invers, fan aquells a qui tu anomenes "anarcoespanyols". entre uns i altres ho portem ben cru.
a cagar a la via
Re: Sánchez Dragó, intel·lectual anarquista
05 mar 2004
Q dieu de q siga anarquista??
Aixo ho diu ell, pero el tio es un impresentable.
Per cert q la resposta en concret on el pavo s'autoproclama anarquista es de lo mes surrealista q he vist, com tota l'entrevista q sembla per a nens de 15 anys. O 18 millor, q aquests ja voten.
Re: Sánchez Dragó, intel·lectual anarquista
05 mar 2004
Sanchez ets un fatxa. Dit aixo, la abstenció del anarquisme només beneficia a la dreta.
vaya personaje!!
05 mar 2004
"--¿Qué le parece Zapatero?
--Al principio lo veía bien, pero últimamente ha desbarrado. Lo veo cortito, indeciso, sin autoridad"


O sea que para Drago (el anarquista) una de las virtudes de un gobernante és que tenga mucha autoridad, que no reflexione, que no se ponga en la piel de los demàs para comprender a los demàs etc...

Vaya anarquista esta hecho. Su concepción libertaria debe ser tan antitètica como la concepción de la igualdad y la fraternidad cristianas para un cardenal inquisidor español del siglo XVI
a martín
05 mar 2004
l'abstencionisme anarquista només beneficia la dreta... en cas que consideris esquerra l'esquerra parlamentaria, plena i orgullosament capitalista
Re: Sánchez Dragó, intel·lectual anarquista
05 mar 2004
Aquest tio no és Anarquista.
És un ultra neoliberal capitalista.

Si fos per ell, privatitzaria l'educació i tot. Quins collons!!
Re: Sánchez Dragó, intel·lectual anarquista
05 mar 2004
Aquest senyor està a sou, es diu que hi han vàrios milers de periodistes, "intel.lectuals", professionals d'alt rang i creadors d'opinió pública que cobren de les clavegueres de l'Estat : s'en diu "fons dels rèptils". Especialment dissenyat per a "esquerranistes" i "anarquistes" de saló ...

Aquest, sens dubte, és un dels llangardaixos més babosos i llefiscosos que té en nòmina l'Estat. Altres, segons les meves sospites : Savater, Boadella, Del Olmo, Juaristi, Pío pío Moa, ...
Re: Sánchez Dragó, intel·lectual anarquista
05 mar 2004
Si; segurament hi han partides pressupostaries reservades per "contractar" a intelectuals que facin propaganda inteligent i bona crítica del règim. M'imagino que davant del mon, seria una mica trist que a espanya més del 80% dels intelectuals es declaressin d'esquerres i en contra del PP. Necessiten fer algo perque això no passi i estic segur que porten temps plenant les butxaques de certs escriptors i filòsofs (disposats a canviarse de xaqueta) perque sumin veus corals i tinta escrita al slogan aquell tant guay que tots hem sentit i que sona al cor per qui te la bossa plena: "Vamos a más"
Re: Sánchez Dragó, intel·lectual anarquista
06 mar 2004
muy amigo de arrabal, al que se le aparecio la virgen, sin dejar por ello de ser anarquista
sobre "anarquistes"
06 mar 2004
Aquest, com el Savater en Boadella o d'altres, son uns fatxes, és evident. En Lerroux en la seva primera epoca també es declarava acrata.

Jo no m'he definit mai com anarquista, en tot cas com a llibertari i marxista.

Em sembla que donar credit des de posicions alternatives o d'esquerra a les afirmacions d'aquests individuus sobre l'anarquisme esta fora de lloc. Des de posicions d'esquerra no anarquistes no se'ls hauria de donar cap credit.

A diferencia de comunistes o d'altres, l'anarquisme sembla haver tingut sempre l'inconvenient que individuus com aquests es disfressessin i utilitzessin una definicio ideologica per confondre. A vegades des de posicions anarquistes també se'ls ha donat cobertura, creient que a partir d'aquesta definicio se'ls havia de fer algun tipus de cas. I aixo no ajuda.

Pero, que un hi estigui o no d'acord, no te res a veure per exemple amb l'abstencionisme antipolitc acrata amb el que diuen aquests personatges. Aixo es evident i ho sabem. I no cal confondre-ho perque aixi viciem un debat que ha d'estar obert i és una ajuda per continuar lluitant per una alternativa al sistema dels d'abaix i des d'abaix.

No m'han agradat mai les posicions puristes que a vegades corren en sectors acrates. Crec que no ajuden. Pero trobo nefast voler pensar que aixo o les barbaritats d'aquest individuus tenen a veure amb una ideologia que te una enorme capacitat per criticar l'ordre establert i plantejar idees per l'alliberament. Des de Proudhon, Kropotkin, Segui, les col·lectivitzacions del 36, el maig del 68 fins a noves experiencies que s'han donat entorn de l'antimilitarisme o del moviment okupa, per exemple.

No deixem que empobreixin la nostra capacitat de pensar les coses de forma diferent.
aclariment
06 mar 2004
i perque no quedar clar en el que deia, una cosa són les posicions puristes, ben licites per mi, i l'altra el que signifiquen tots aquests
Re: Sánchez Dragó, intel·lectual anarquista
06 mar 2004
Sempre he pensat que l'anarquisme finalment fá el joc a la Dreta...Savater,Arrabal,Sanchez Dragó,es proclamen anarquistes ...i ¿amb qui estan?
Aquesta idea de ser tan purs que ni voten...donará la majoría al PP.¿Perqué a LLatinoamérica sempre els "libertaris" estan contra qualsevol Revolució?...Es molt sospitosa tanta coincidència ¿no?
Re: Sánchez Dragó, intel·lectual anarquista
06 mar 2004
Però que dius? O sigui ara arriba un subnormal anomenat Dragó i diu que és anarquista i tothom a dir que si els anarquistes per aquí anarquistes per allà. Si no teniu ni punyetera idea de que és l'anarquisme no és culpa dels anarquistes, és com qui es creu que els feixistes del PP són de centre. De vegades hi ha per aquí ressentits i ignorants que es dediquen a destilar el seu odi absurd contra qualsevol ideologia que no concordi amb la seva biblia mental. Sectaris que esperen la mínima per llançar-se al coll dels seus "enemics", que per suposat no són la dreta. Inclús també entre alguns anarquistes podem veure aquesta empanada mental, menys primarismes i més pensar en l'enemic comú.
No és Anarquista
15 mar 2004
el tema és q S.dragó confon (conscientment) llibertari amb liberal, cosa q passa molt als països de parla anglesa (libertarians son els anarquistes però tb els capitalistes.)

COm ja ha dit un company, el dragó és ULTRA LIBERAL CAPITALISTA i NO ANARQUISTA.

País Valencià, Països Catalans.
Sindicat Terrassa