Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: fòrum 2004
Els Independents per Masquefa rebutgen participar en el Forum 2004
04 mar 2004
L'Ajuntament de Masquefa es va adherir dijous passat, 26 de febrer, al Forum de les Cultures 2004 de Barcelona com a municipi col·laborador en un acte a la Sala de Plens de l'Ajuntament. Els Independents per Masquefa (IPM) manifestem la nostra oposició al fet que el nostre municipi participi en el Forum, perquè considerem que és un muntatge per amagar i maquillar un conjunt d'operacions econòmiques, socials i urbanístiques sota el paraigües de la multiculturalitat.
Per exemple, no es pot parlar de pau i que entre els patrocinadors del Forum hi hagi empreses com Indra, puntera en la indústria de l’armament, i el Corte Inglés, Iberia, La Caixa i Telefónica, que inverteixen en tecnologia militar, i també Endesa, que ha estat denunciada repetidament per agressions al medi ambient i al poble maputxe per la construcció d'una faraònica presa als Andes, a Xile. Aquestes empreses utilitzen el Forum com a plataforma publicitària i rentat d'imatge. Tampoc no es pot parlar de diàleg i participació i en canvi organitzar tots els actes sense tenir en compte els col·lectius socials que fa anys que treballen per la pau, el medi ambient i la diversitat. Diverses organitzacions socials i veïnals, com ara la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), han denunciat que el diàleg i la participació no existeixen, que només els volien com a espectadors passius i que els han rebutjat totes les seves propostes. D'això mateix s'han queixat organitzacions que, malgrat tot, sí que participaran en el Forum, com el sindicat Comissions Obreres. Tampoc no es pot parlar de multiculturalitat i que entre els organitzadors hi hagi les administracions que van aprovar la llei d'estrangeria, que il·legalitza les persones i les tracta com a mercaderia.

D'altra banda, és important ressaltar que moviments socials com la mateixa FAVB, la Plataforma Aturem la Guerra, SOS Racisme, la Xarxa per l'Abolició del Deute Extern, l'Escola per la Cultura de la Pau i Greepeace s'han negat a participar-hi, i que personalitats independents com Noam Chomsky (lingüista i intel·lectual nord-americà), Naomi Klein (autora de No logo, llibre referent del moviment antiglobalització) i José Bové (sindicalista i agricultor francès) han rebutjat la invitació de parlar-hi.

Per tot això, per l 'especulació urbanística, per les agressions medi ambientals al litoral, pels seus patrocinadors polítics i econòmics, perquè està organitzat pels qui fan il·legal la immigració, perquè està recolzat per l'economia de la guerra, perquè està organitzat pels qui tracten els problemes socials amb repressió, perquè el Forum no és participatiu i el diàleg és una farsa, perquè la multiculturalitat no se la creuen, perquè pels organitzadors la cultura i els valors són una mercaderia, per tot això, els Independents per Masquefa diem no al Forum 2004.

Masquefa, 2 de març del 2004
Mira també:
http://www.llibertat.com/cup
Sindicato Sindicat