Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : immigració
Assemblea Popular a Plaça Catalunya (BCN)
04 mar 2004
Assemblea el diumenge 7 de març a Plaça Catalunya, per parlar sobre com actuar davant les lleis represores contra els/les immigrants. Esteu tots convidats, tant a nivell individual com de col.lectiu. Us hi esperem
Davant el treball, l’habitatge, els drets...
Tots i totes som immigrants

Els problemes i les lluites de les persones immigrades no són aliens als problemes i les lluites de la resta de la societat.

La precarietat laboral colpeja especialment el jovent, les dones... i els immigrants. La manca de papers i drets obliga els immigrants a sobreviure acceptant feines en condicions pèssimes i per salaris mísers. La patronal i el govern fan servir així la immigració per augmentar la precarietat. Amagant d’aquesta manera que la immigració i les condicions laborals que predominen arreu del món són el resultat de la violència i misèria creades en les països més dèbils per l’agressió econòmica i militar dels països rics, i l’aplicació d’una política neoliberal on es fa prevaler els interessos de les multinacionals per sobre dels interessos de les persones.

És cada vegada més difícil trobar un habitatge digne i assequible, tant si has nascut aquí com si has vingut de fora. Les administracions no tenen la voluntat d’aturar l’especulació sinó que l’afavoreixen creant "Fòrums" que revalorin certes zones, aplicant plans de "renovació" amb expropiacions i desnonaments injustos, desallotjant igualment les cases okupades com les ex-Casernes de Sant Andreu.

La mateixa policia que deté gent jove sota les lleis antiterroristes sense cap mena de prova arresta immigrants sense cap motiu, identifica Islam amb terrorisme i immigració amb delinqüència. La policia que, quan convé, carrega contra les manifestacions també es dedica a aturar qualsevol persona amb "pinta d’immigrant" pel carrer i emportar-se’l a la comissaria i si no té els papers en regla al Centre d’Internament (presó) de la Verneda, com a pas previ a l’expulsió.

Hi ha molts problemes comuns, però els immigrants tenen, a més a més, un d’específic que no es pot pas obviar: els papers. El govern espanyol amb la seva política d’estrangeria pretén crear entre la població civil, un sentiment de por, de sospita, de rebuig, de racisme que ens distregui de les veritables raons de les injustícies quotidianes. Sense papers, cosa que vol dir sense cap mena de dret, i sense la participació de tots i totes és difícil lluitar.

Per tot això, convoquem totes les persones igual: immigrants amb i sense papers, nascuts i nascudes a Catalunya, a una assemblea popular on els diferents moviments puguem intercanviar experiències i preparar la convergència de les nostres lluites.

Regularització sense condicions de totes les persones residents aquí!
Lloc:
Assemblea: diumenge, 7 de març, de 12.00 a 18.00 h.
Plaça de Catalunya
(amb música i dinar popular inclosos)

Comentaris

cartell de la convocatoria
04 mar 2004
No voteu PP, i voteu o no, però no els voteu.
Sindicat Terrassa