Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : especulació i okupació
Hereu reprimeix les mobilitzacions veïnals
04 mar 2004
El regidor del districte de Sant Andreu de Palomar, Jordi Hereu, pressiona perquè no es permeti penjar la pancarta "No ens robareu les casernes". Només ha durat 12hores del dimarts a les 8 al dimecres a prop de les 12 del matí.
El solar de les CASERNES torna a ser motiu d'enfrontament entre el Districte de Sant Andreu i el ve�nat. Aquest terreny públic, primer en mans del Ministeri de Defensa - ens estatal - i ara en mans del Consorci de la zona Franca - organisme semipúblic presidit per l'alcalde Joan Clos, sembla que no tindrà finalitats al 100% pel poble.
Per aquest motiu el veïnat de la zona s'ha mobilitzat per exigir transparència en la gestió dels 110.000 metres quadrats, és a dir, que siguin destinats exclusivament per construir equipaments i habitatge de lloguer i preu taxat.
Tanmateix el districte s'ha enrocat en destinar només el 50% del sòl destinat a habitatge per gestió pública i la resta al mercat de promoció privada. A corre-cuita i potser tement aldarulls en el ple del Districte de dimarts 2 de març, el consistori va publicar un fulletó on explicava que només destinaria un 50% del sòl a habitatge públic i recalcava que amb això ja superava el 20% que marca la llei.
No obstant aquest esforç no és valorat en positiu per les entitats que reivindiquen el 100% del sòl ja que, des del 1996 amb la modificació del Pla General Metropolità, no es construeix habitatge protegit a la zona. La llei que estipulava una proporció d'1 a 10 del sòl per habitatge públic no va ser complerta i el dèficit acumulat legitima els col·lectius andreuencs a reclamar, ara, el 100% d'aquest terrenys.
Pel que fa als equipaments es comenta que potser s'usa part del sòl per ubicar els mossos d'esquadra en el seu desplegament a la porta nord de Barcelona. La FAVB, per la seva banda, en la reunió informativa que la plataforma va fer dissabte 28 de febrer va alertar que l'Ajuntament també anomena equipament als hotels, com ho fa fer amb el Juan Carlos I que ocupa un terreny destinat a equipaments.
Per aquest motiu s'ha convocat una roda de premsa el 4 de març a les 12h. a l'AVV de Sant Andreu de Palomar (c/Balari i Jovany, 14, al costat metro plaça orfila, línia vermella). La següent mobilització tindrà lloc dissabte 6 de març a les 12h del matí davant del Districte de Sant Andreu, plaça Orfila (metro plaça Orfila). Abans hi haurà una xocolatada i després d'una manifestació per Sant Andreu es clourà l'acte amb una butifarrada popular al solar de les Casernes.

Comentaris

Re: Hereu reprimeix les mobilitzacions veïnals
04 mar 2004
Ja vaig veure la pancarta penjada a la plaça orfila. Avui he vist que ja no hi era. També n'hi habia una altre a la plaça del comerç que ha desaparegut.

L'Hereu aquest no es el que va reprimir el concert del correllengua a la plaça can fabra? Quin element...
On eren molts veïns quan es deportaven immigrants??
04 mar 2004
I on eren molts veïns quan s'estava detenint i deportant a centenars de persones? Són els mateixos convocants de les manifestacions a favor de l'expulsió dels immigrants? Preferiu un poliesportiu, un parc i pisos a les persones? Qui d'aquests veïns va dignar-se a ajudar a persones en la més absoluta precarietat? Qui va coneixer la realitat dels immigrants?

Segur que alguns si, però segons testimonis ben propers l'actuació de la majoria de veïns va ser penosa, insolidària i absolutament vomitiva, que us follin a aquests.
Re: Hereu reprimeix les mobilitzacions veïnals
29 mar 2004
Aquí ningú parla dels Legionarios (Hermandad de exlegionarios) local adosat a les antigues casernes de Sant Andreu. Com es pot permetra tanta provocació feixista, que no ho veuen els veïns(els que es queixavan dels immigrants)no diuen res, la por històrica als militars. Quina vergonya tot plegat.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more