Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats : dones
Jutge nega custòdia d'uns nens a la mare perquè hauríen d'aprendre català
03 mar 2004
<b>Segons la sentència literal del jutge: "S'ha de tenir en compte que la mare viu a Lleida, "comunitat autònoma" de Catalunya, on hi ha importants diferències culturals amb relació a Cantàbria, especialment en matèria lingüística, fet pel qual el trasllat dels menors a aquesta comunitat els podria causar certes pertorbacions fins que no hagin après el català, que no hem d'oblidar és l'utilitzat primordialment als centres educatius de Catalunya, i que caldria evitar".

Un jutge de Torrelavega, Cantàbria, va negar la custòdia dels fills a una dona en un judici de separació, a favor del pare dels nens, al.legant, entre d'altres coses que la dona viu a Lleida.

El jutge diu que "caldría evitar" que els nens puguin aprendre català als Paisos Catalans, prou marginació i menyspreu del català!!

Quina merda de "democracia" a la espanyola, on ser lesbiana i voler educar als teus fills en català fa que te'ls prenguin!!</b>
Ara fa dos anys, la dona va anar a viure a Lleida, abandonant la relació amb el seu marit i va iniciar una relació sentimental amb una altra dona. Allà va buscar escola i institut per als seus fills de 8 i 13 anys i sembla ser que no li van posar cap problema.

Aquesta referència a la llengua, la dona la considera absurda ja que el marit i l'advocat de l'home van insistir durant tot el judici en la seva condició de lesbiana (cosa que no es gaire ètica d'al.legar en un judici). A més explica que quan els fills han estat amb ella i la seva companya sentimental, la relació ha estat bona.
Sindicato Sindicat