Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
La Catalunya nord ha parlat al Parlament Europeu
03 mar 2004
El director general de la Bressola, Joan Pere le Bihan, ha fet avui al matí una conferència sobre Catalunya Nord al Parlament Europeu.

Tant la Bressola com els Amics de la Bressola diuen que el procés d'ampliació de la Unió Europea hauria de ser una oportunitat perquè els territoris d'una mateixa nació, dividits per fronteres polítiques arbitràries, es poguessin retrobar econòmicament i culturalment.
En el marc del programa 'Nacions transfrontereres en una Europa ampliada', le Bihan parlarà dels programes de col·laboració, com l'Interreg amb la Universitat i la Diputació de Girona, dels intercanvis d'alumnes entre les escoles del sud i del nord, i de la necessitat d'aconseguir que el català sigui oficial a Europa. També hi intervindrà el filòsof perpinyanenc Joan-Lluís Prat.

Tant la Bressola com els Amics de la Bressola diuen que el procés d'ampliació de la Unió Europea hauria de ser una oportunitat perquè els territoris d'una mateixa nació, dividits per fronteres polítiques arbitràries, es poguessin retrobar econòmicament i culturalment. A la tarda, hi haurà una altra conferència sobre el Tirol del sud, amb la participació d'Eva Klutz, Sibylle Pfeil i Markus Waresin. Totes dues seran moderades per l'europarlamentari Miquel Mayol.
Mira també:
http://www.bressola.com
http://www.miquelmayol.org
Sindicato Sindicat