Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Comunicat de Justícia i Pau de Catalunya en ocasió de les eleccions a les Corts Generals (14-M-2004)
02 mar 2004
Justícia i Pau és un organització internacional cristiana, present a Catalunya des de l'any 1968, que treballa en la defensa dels drets humans, la lluita contra la pobresa i la marginació, la promoció del desenvolupament dels països pobres i la cultura de la pau. En ocasió de les properes eleccions a les Corts Generals (14 de març de 2004), Justícia i Pau vol adreçar-se a la ciutadania i als partits que concorren a aquestes eleccions per fer arribar el següent comunicat:
1. ENS CAL UNA NOVA MANERA DE GOVERNAR MÃS DEMOCRÃTICA

En els últims quatre anys el govern central ha mostrat un estil de fer política basat massa sovint en la prepotència, la manipulació informativa, la mentida o la tergiversació, la crispació, l'arrogància, la manca de diàleg i el menyspreu de les opinions dissidents, la falta de respecte al Parlament i la intromissió en el poder judicial.

Ens cal una nova manera de governar basada en el respecte i el diàleg amb totes les forces polítiques i la societat civil, en la lleialtat i la cooperació amb les diferents administracions, en la pluralitat informativa dels mitjans de comunicació públics i en la independència del poder judicial.

2. RENÃNCIA A LA GUERRA I COMPROMÃ?S AMB LA CONSTRUCCIÃ DE LA PAU

Darrerament, el Govern estatal ha donat suport, amb falsos arguments, a una invasió militar injustificable i il·legal d'un estat sobirà (Iraq), malgrat el rebuig majoritari de la ciutadania. A més, s'ha incrementat la despesa militar i la investigació en armament, s'ha posat en perill la convivència amb el Marroc amb una intervenció militar absurda i irresponsable (El Perejil) i s'ha tolerat l'exportació d'armes a països amb conflictes armats.

L'Estat espanyol ha de renunciar definitivament a l'ús de l'exèrcit com a instrument polític, reduir dràsticament la despesa pública en defensa i investigació militar, limitar l'exportació d'armes i contribuir a la resolució pacífica dels conflictes armats que martiritzen molts pobles.

3. CONTRIBUÃ?M MÃS I MILLOR AL DESENVOLUPAMENT DELS PAÃ?SOS POBRES

En els darrers anys, l'ajut oficial al desenvolupament dels països pobres ha quedat estancat entorn del 0,22 % del PIB i s'ha condicionat a interessos econòmics i polítics.

Ãs hora d'avançar cap al 0,7% recomanat per nacions Unides i cap a la condonació del deute extern dels països més empobrits, i també desenvolupar una política de cooperació més eficaç i contribuir a l'establiment de regles més justes en el comerç internacional.

4. CALEN NOVES POLITIQUES PER AFAVORIR LA JUSTICIA SOCIAL

En els últims anys s'han dut a termes polítiques desfavorables a les classes socials més febles: pensions inferiors al salari mínim, reformes fiscals que privilegien les rendes més altes, lleis que afavoreixen el treball precari, mesures que dificulten l'accés a l'habitatge i decisions que deterioren la qualitat d'alguns serveis públics.

Ãs absolutament necessària una política dirigida a l'eradicació de la pobresa i l'atenció eficaç dels segments de població més pobra i dels marginats. Cal promoure la construcció d'habitatges socials i millorar les pensions més baixes. Calen també reformes legals per reduir l'elevat i creixent nombre de presos.

5. ESPANYA HA D'ASSUMIR QUE ÃS UN ESTAT PLURINACIONAL

El Govern central ha promogut la crispació entre els pobles d'Espanya i negat reiteradament el caràcter plurinacional de l'Estat reconegut a la Constitució. Ha sacralitzat la Constitució, ha intentat retallar l'autonomia política de les comunitats i ha tractat deslleialment alguns governs autònoms (basc, balear i català), amenaçant fins i tot amb la suspensió de l'autonomia. Ha negat a les comunitats la possibilitat d'assumir noves competències o de fer una consulta ciutadana. S'ha negat a col·laborar en la recuperació de les llengües diferents del castellà, negant que en el passat van ser perseguides i s'ha negat que siguin reconegudes en l'àmbit europeu.

Espanya ha d'assumir la seva diversitat nacional en els àmbits polític, socioeconòmic, cultural i lingüístic. Cal promoure el diàleg entre els pobles d'Espanya i reconèixer a les nacionalitats històriques el grau de poder polític que lliurement reclami la seva ciutadania, així com la capacitat per a decidir les seves relacions amb l'Estat.

6. CAP A UN DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE I RESPECTUÃS DEL MEDI AMBIENT

Algunes decisions polítiques del Govern central han perjudicat el desenvolupament sostenible i el medi ambient, com ara els errors que van dur a l'enfonsament d'un petrolier en mar obert (Prestige) o l'aprovació d'un projecte insostenible de transvasament del riu Ebre (PHN) que posa en perill el seu delta i tot el seu ecosistema.

Ens cal un govern més compromès amb el medi ambient i la sostenibilitat, amb mesures dràstiques per a la reducció de la contaminació i els residus i per al foment de les energies renovables, una nova cultura de l'aigua, l'estalvi energètic, el reciclatge, el consum responsable, la preservació dels ecosistemes i les espècies en risc d'extinció i la protecció del litoral.

7. ESPANYA, TERRA D'ACOLLIDA D'IMMIGRANTS

Espanya s'ha convertit en país d'arribada de milers de persones en recerca d'una vida digna. Davant d'això, el govern ha adoptat una errònia actitud defensiva, consistent a restringir l'accés i negar drets elementals de subsistència a les persones que no respecten les estrictes limitacions d'entrada i permanència, la qual cosa els deixa indefensos davant l'explotació laboral o abocats a la misèria, la delinqüència i l'exclusió social.

Reclamem una altra actitud i una altra política d'immigració, més generosa i més acollidora. Cal acollir més persones i acollir-les dignament. No es pot negar a ningú, mentre es trobi al nostre país, el dret a treballar o a guanyar-se la vida, ni qualsevol altre dret elemental. Hem d'avançar cap a la igualtat en el tracte de nacionals i estrangers.
Mira també:
http://www.justiciaipau.org

Comentaris

Re: Comunicat de Justícia i Pau de Catalunya en ocasió de les eleccions a les Corts Generals (14-M-2004)
02 mar 2004
No sóccristià, però aquests cristians sí q m'agraden.
Gràcies.
La mentida bíblica
03 mar 2004
Anàlisi crítica de les seues escriptures: www.elhorror.net
Re: Comunicat de Justícia i Pau de Catalunya en ocasió de les eleccions a les Corts Generals (14-M-2004)
04 mar 2004
beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeééééé
Re: Comunicat de Justícia i Pau de Catalunya en ocasió de les eleccions a les Corts Generals (14-M-2004)
04 mar 2004
oink oink oink oink oink
Re: Comunicat de Justícia i Pau de Catalunya en ocasió de les eleccions a les Corts Generals (14-M-2004)
04 mar 2004
beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeééééé
Re: Comunicat de Justícia i Pau de Catalunya en ocasió de les eleccions a les Corts Generals (14-M-2004)
07 jul 2004
Justicia y Paz es una agencia del estado totalitario del Vaticano, dirigida por Angelo Sodano, el "amigo" de Pinochet y muchos otros dictadores latinoamericanos....

Sus posiciones son pura propaganda para ocultar la realidad de pactos secretos de la Cia con el Vaticano para liquidar el socialismo e imponer el neoliberalismo, recibiendo a cambio el apoyo militar USA para instaurar el cristianismo a nivel mundial.
Sindicato Sindicat