Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Dos atemptats amb còctels molotov a Cornellà tornen a sacsejar la campanya
02 mar 2004
Uns desconeguts ataquen de matinada la seu d'Urbanisme i unes oficines del PSC sense causar danys personals

Tots els partits se solidaritzen amb els socialistes i el President del Parlament retreu al PP el to de crispació
C. MORELL / I. VILA . Cornellà de Llobregat

La campanya va patir ahir una nova sotragada. Aquest cop van ser uns atacs amb còctels molotov contra la seu de la regidoria d'Urbanisme i una oficina del PSC de Cornellà que no van provocar ferits però sí nombrosos danys materials i la condemna de tots els partits polítics. La doble agressió va donar peu a l'alcalde de Cornellà i cap de llista del PSC, José Montilla, per tornar a carregar contra la «utilització partidista» que el ministre d'Interior, �ngel Acebes, va fer de la detenció diumenge de dos etarres carregats d'explosius. Josep Antoni Duran i Lleida (CiU) va demanar la dimissió d'Acebes i el PP català va moure fitxa per intentar asserenar la campanya.



A sobresalt diari. Dos atemptats amb còctels molotov a Cornellà van tornar a sacsejar ahir l'accidentada campanya per les eleccions espanyoles. Els objectius van ser la seu del PSC del barri del Pilar i l'edifici de l'antiga rectoria que allotja les oficines de la regidoria d'Urbanisme. Els atemptats es van produir al voltant de les tres de la matinada de diumenge a dilluns, amb pocs minuts de diferència. L'atac contra l'àrea d'Urbanisme es va produir amb tres còctels molotov i l'incendi va provocar danys a l'edifici, el material d'oficina, expedients i documentació. Al local del PSC, van llançar dos còctels molotov i l'incendi també va danyar l'edifici i va cremar material de campanya.
L'alcalde de Cornellà va condemnar l'intent dels autors dels dos atacs d'interferir en la campanya. Montilla creu que aquests fets són un atemptat contra un procés democràtic «utilitzant la violència i alterant la normalitat democràtica», i va demanar comprensió i tolerància «zero» amb aquests actes. El cap de llista socialista creu que els responsables dels dos atacs sabien molt bé el que feien, perquè cap dels dos edificis estava vigilat amb càmeres, mentre que tant la seu central del PSC local com l'edifici principal de l'ajuntament tenen vigilància. Montilla va descartar que hi pugui haver cap relació entre els atemptats i les declaracions que ell mateix havia fet diumenge acusant el PP de «colla de mentiders sense escrúpols».
El líder socialista va rebre al llarg del dia el suport de totes les formacions polítiques, i va dir que els atemptats ratifiquen «que ningú està exempt dels atacs dels violents» i que «per fer-hi front cal enfortir la unitat dels demòcrates, i no utilitzar-la de forma partidista», en referència al PP.
La totalitat de l'espectre polític es va solidaritzar ahir amb els socialistes. El candidat d'ERC al Congrés Josep Lluís Carod-Rovira va afirmar que «qualsevol gest de violència, sigui de la intensitat que sigui, no només és c
ondemnable, sinó que no forma part dels valors i de la cultura democràtica del país», i la resta de líders polítics catalans es van expressar en termes similars. El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, va remarcar al migdia la necessitat de superar la influència que el terrorisme busca en la campanya. Per Maragall, és clau que els candidats es desfacin del «triangle de les Bermudes» que s'ha apropiat de l'actualitat política, conformat per Carod, ETA i el PP. Tot això, un dia després que el ministre d'Interior digués que Carod estaria satisfet perquè els terroristes detinguts diumenge tenien previst atemptar a Madrid i no a Catalunya. El líder del PP a Catalunya, Josep Piqué, va donar ahir un pas per intentar frenar l'escalada verbal en demanar al comitè electoral del seu partit que suavitzi les seves referències a ERC i que tracti de fer campanya en positiu. Piqué també es va solidaritzar amb el PSC pels atacs a Cornellà i va dir que espera que aquest gest es tingui en compte quan sigui el seu partit l'agredit

Comentaris

Re: Dos atemptats amb còctels molotov a Cornellà tornen a sacsejar la campanya
03 mar 2004
Algo Habrán hecho, para k les pase eso.
---- Cap agressio sense resposta ---
Re: Dos atemptats amb còctels molotov a Cornellà tornen a sacsejar la campanya
03 mar 2004
Es increible la capacidad de instrumentalización de cualquier hecho de la que disponen nuestr@s querid@s memocratas. ---Trad. Ninguna agresión sin respuesta!.----
Re: Dos atemptats amb còctels molotov a Cornellà tornen a sacsejar la campanya
03 mar 2004
Tots hem llegit als diaris la notícia del absurd atac a la seu del PSC. Pero precisament per això. Per què estan sortint tants artícles a indymedia reproduint la noticia? Ho trobo curiós aquest fet. mmm Hi ha alguna estrategia (policial fins i tot?) al darrera?
Re: Dos atemptats amb còctels molotov a Cornellà tornen a sacsejar la campanya
03 mar 2004
Bé, vaig ser jo qui va penjar la noticia pq crec que es important difondre aquest tipus d'accions. No soc policia ni psocialista ni afi a cap partit o sindicat.

I no sabia que a indymedia ja s'havia penjat la noticia.

Salut
Sindicato Sindicat