Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Trenta anys de l’assassinat de Salvador Puig Antich
02 mar 2004
Alguns actes en commemoren la mort a mans del règim franquista
El 2 de març de 1974, a les 9.40, Salvador Puig Antich moria agarrotat a la presó Model de Barcelona. Puig Antich, un barceloní de vint-i-sis anys, havia estat condemnat a mort per un consell de guerra franquista que el va responsabilitzar d'haver participat en un atracament en què havia mort un policia. El mateix dia el règim va executar a la presó de Tarragona Heinz Ches, un pres comú polonès... o alemany, i de nom Georg Michael Welze, segons una investigació periodística recent. Les autoritats, tanmateix, van commutar la pena del guàrdia civil Antonio Franco Martín, que havia matat el seu cap. Salvador Puig Antich pertanyia al Moviment Ibèric d'Alliberament (MIL), un grup anarquista lligat al moviment obrer. La condemna a mort de Puig Antich va motivar una àmplia campanya internacional per evitar-ne l'execució, però el règim franquista, ja a les acaballes i força debilitat, va voler fer una demostració pública de força. Recordem que feia pocs mesos, el desembre del 1973, ETA havia matat Carrero Blanco, que havia de succeir Franco al capdavant de la dictadura. Segons el portal Alasbarricadas.org, l’executor de Puig Antich viu actualment a Eivissa.
Per recordar Puig Antic s’han organitzat una colla d'actes. L’Ateneu Enciclopèdic Popular n'ha organitzat un al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), ‘Salvador Puig Antich, 30 anys menys (1974-2004)', amb Montserrat Puig Antich, germana d'en Salvador. Ràdio Gràcia també emetrà un programa especial, entre tres i quatre de la tarda, amb les germanes de Puig Antich i l’advocat que el va defensar.

Comentaris

Re: Trenta anys de l’assassinat de Salvador Puig Antich
02 mar 2004
A Puig Antich, no el van responsabilitzar de haver matat un policia durant un atracament, si no que era buscat per la seva vinculació am el M.I.L, i per una serie de atracaments(millor dit , com deian ells "expropiacions". El que pasar, es, que el dia de la seva detencio ´Puig Antich, es va resistir i , en la porteria del costat del bar funicular, que encara existeix, al carrer Girona, es va produir un forceceig i un posterior tiroteig per part de ell i la policia, de el arma de Puig Antich , no van sortir els 5 trets que tenia el inspector de la policia, pero mai van volguer investigar les armes dels altres policies, els trets dels cuals, tambe van anar a parar a Puig Antich, i al policia.A Puig Antich el van assassinar vilment,i ningú dels actuals demócrates désquerres i nacionalistes que ara s´omplen la boca de lluitadors antifranquistes van fer res , ni es van mobilitzar seriosament en contra del assassinat de Puig Antich. PUIG ANTICH, COMPANY, EL NOSTRE RESPECTE PER LA TEVA LLUITA!!VISCA LA ANARQUIA!FORA REVISIONISTES !!!1000 10.000 100.000 M.I.L
Re: Trenta anys de l’assassinat de Salvador Puig Antich
03 mar 2004
El 2 de març de l'any 74, jo em trobava a Barbastre al quarter de muntanya(fent la mili-kaka)tots els companys de Barcelona varem quedar suspesos de permís per anar a les nostres cases, jo tenia 25 anys. Només em quedava un mes per alliberar-me. Jo sóc un revisionista abans i ara, i els companys revisionistes a Barcelona ens varem manifestar en contra de l'assassinat d'en Salvador, corredisses davant els grisos a la pça Catalunya, consulta la història recent. I consulta quans companys del PSUC, PSAN, FNC,CCOO que ara són nacionalistes i d'esquerra(com abans) hi havien. Salut i llibertat.
Re: Trenta anys de l’assassinat de Salvador Puig Antich
05 mar 2004
je suis français et ai rencontré salavador puig antich dans un bar à toulouse place st sernein en face de la bourse du travail ou se trouvait le siége de la cnt.
Lors de son execution des heurts ont eu lieu avec les policiers français sur une place ou se trouvait le consulat d'espagne
Sindicat