Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : ecologia : mitjans i manipulació
La hipocresia d'IC a l'enèsima potència. Pla Delta o les hipòcrites polítiques mediambientals.
01 mar 2004
En aquesta campanya electoral correm el risc de creure que alguns dels que es diuen d'esquerres i ecologistes ho són de debò. Veient a Herrera parlar sembla que ens volem oblidar del govern dels seus a certs pobles com El Prat de Llobregat on ni l'ecologia ni l'esquerra han estat presents en 24 anys de govern. El passat dissabte 28 de febrer Herrera va visitar El Prat i va fer seves les polítiques ecocides d'IC al Delta del llobregat denunciades per nombroses entitats ecologistes i asoociacions locals. No volem que guanyi el PP però d'aquí a empasar-nos l'hipocresia va un abisme. Simplement no volem una esquerra que a sobre ens menteix a la cara.
Aena (4-12-03).JPG
El Pla Delta del Llobregat ha significat l'absoluta destrucció i manipulació del territori del Delta. Aquest pla que estava planejat des de l'època franquista i que no van poder realitzar per l'opossició del poble, ens va arribar amb la traició dels d'IC un any 1994, quan van oblidar-se absolutament del que deien fins llavors per estar en contra del pla, i van signar-lo junt amb la resta de forces polítiques.

"L'ecologia" del Pla ha suposat aquestes actuacions en una antiga reserva natural:

- La cessió de dos quilometres del litoral pratenc a Barcelona per la construció del ZAL, o el port comercial, que s'allunyarà de la maquíssima Barcelona del Fotut 2004 i passarà a les perifèries on l'estètica no té perque contar. Aquest espai quedarà un cop desviat el riu Llobregat dos quilometres en la seva desembocadura. Al ZAL s'aixecarà una ciutat de negocis amb pistes de tennis i camps de futbol pels empresaris, a més de preveure's la construcció d'una central tèrmica de cicle combinat.
www.zal.es

-La construcció de la pota sud que ha esquarterat els camps de la Ribera i ensorrat nombroses masies, patrimoni històric de la ciutat. El futur parc litoral és com el seu nom indica un "parc temàtic" on els pocs pagesos, molts dels quals encara no han rebut els diners de les indemnitzacions, podran plantar carxofes, tomaquets i patates en les reduides dimensions que queden, i que existiran com un zoo on amb la teva bicicleta puguis intuir el poc camp que queda d'un poble que es va denominar l'horta de BCN i que ha estat una de les zones agrícoles més importants d'Europa. La pagesia ha desaparegut a cop de talonari i especulació salvatge.

- Cito textualment de La Vanguardia del passat 18 de febrer a la pàgina 5 de les fulles de color taronja: "La depuradora del Baix Llobregat ha estat qualificada en repetides ocasions pel Ministeri de Medi Ambient com una de les actuacions emblemàtiques del Plan Hidrológico Nacional (PHN). La última vegada fou la titolar d'aquest ministeri, Elvira Rodriguez, qui va parlar en aquests termes, durant la inauguració oficial de la depuradora l'octubre del 2003". En aquesta inauguració també estava el nostre inefable alcalde Tejedor i més membres de molts partits polítics que després volen fer-nos creure que estan contra el PHN. Que després de 30 anys de ser l'única platja contaminada de tot el litoral ara ens poguem banyar, ens ho plantegen com una contrapartida i no com un dret que sempre haviem tingut
http://www.depurbaix.com

- L'ampliació de l'aeroport ha suposat la construcció de la tercera pista, per tal de fer-la s'han talat 20.000 pins d'una pineda litoral centenària, de les poques que ens queden al litoral català a primera línia de costa. Aquesta tala iniciada sense els permisos pèrtinents per AENA en una política de fets consumats, va ser denunciada sense que tinguessin conseqüències legals. Actualment AENA pretèn ampliar aquesta tala a 22 hectarees més de pins que no estaven en els plans previstos inicials i que es fan per "la seguretat aeria i el medi ambient". La tala s'està duent a terme en aquests dies i afecten directament a les reserves naturals de La Ricarda i El Remolar. L'impacte mediambiental d'aquesta tala és irreversible i suposa la desaparició dél paisatge característic del Delta durant centuries, l'ensorrament de masies històriques centenàries, entre les que destacariem la Granja de La Ricarda, patrimoni històric de la ciutat, la desaparició d'especies vegetals i de moltes aus que niuaven en aquest espai com denuncia Seo/Birdlife i Depana. El tràfic creixent d'avions amb la conseqüent contaminació acústica i ambiental, la desaparició del barri de Les palmeres, actualment ubicat en terrenys cedits per l'ajuntament a AENA, com la majoria de terrenys públics que han estat cedits sense cap contraprestació a aquest consorci, donat-se la paradoxa de que actualment té més terreny en propietat AENA que el municipi del Prat, que és el poble més expropiat de tot l'estat.

http://www.aena.es/aeropuertos/barcelona/plan/planbarcelonapresentacion.

- L'arribada del TAV (AVE) al Prat no estava prevista en el pla delta inicial però com moltes altres ens l'han colada. Tot i que IC s'han declarat contraris a aquests trens (llegir programes polítics de les darreres eleccions on afirmaven preferir els trens200), l'alcalde Tejedor ha estat un dels principals defensors de l'arribada d'aquest tren al nostre municipi, la gent podrà recordar el ridícul fet per totes les administracions amb els diferents plans d'entrada d'aquest tren a l'aeroport, hi ha hagut mil projectes fets, i tots han contat amb el vist-i-plau de principi de Tejedor, fins que quedaven anulats per la lògica, fins i tot el bunyol de Piqué tenia el seu recolzament. Actualment l'estació central de l'AVE estarà al Prat tot i que IC continuarà dient que no està d'acord a d'altres llocs. Ave No i Renfe tota soterrada és la reivindicació que es poden llegir als balcons dels veïns quan passes amb el tren de rodalies, fixeu-vos-hi.

- Les dues línies de metro previstes, comporten el soterrament d'aquestes i l'intent de fer-les passar per entre els dos aqüífers, cosa que posa en perill la potabilitat d'aquests, per l'inestabilitat d'un terreny fangòs entre dos aqüífers soterranis que haurien d'aguantar el pes d'uns tunels de formigó gegantins i pel moviment de terres que poden obrir entrades d'aigua de mar i salinitzar-los. L'obra multimilionaria continua endavant.

- El tancament de l'indústria del sector secundari, actualment al Prat han tancat les factories de laboratoris Eugene, Adams, Nokia, La Seda de BCN i en un futur està previst el tancament de Fisipé i Reno de Medici, antiga paperera, venuda a una immobiliària. En paraules de l'advocat i secretari de l'Associació Industrial de Producció Neta Jordi Codina: "Ens han venut. Han venut el nostre territori, i això és responsabilitat de totes les forces que van signar el Pla Delta". Codina justifica aquesta resposta basant-se en l'aposta que en aquell moment es va fer pel sector de la logística i el transport, "i encara no hem vist les avantatges. Hi ha hagut un canvi d'economia de mercat i industrial per una economia de serveis i temporal". Ara estem pagant les conseqüències.

Aquestes actuacions "ecològiques" han tingut el recolzament de tots els partits polítics del consistori (IC-PSC-CIU-PP). No hi ha cap mena de crítica ni dissidència sobre aquest tema en el nostre consistori, però no contents amb això han aixecat una sèrie de centres al poble per continuar desinformant i mentint a la població sobre les veritables conseqüències del Pla. Un d'ells el centre de les Cases d'en Puig, okupada des del 94 al 98 quan l'ajuntament va desallotjar-los per construir aquest centre temàtic sobre el Delta, l'altre és l'oficina d'informació del Pla Delta, la qual va visitar Herrera, on amb molt de disseny es presenten totes les obres disfressades d'una ecologia i sostenibilitat falses. Inclús els directius d'AENA han vingut allà a donar-nos lliçons de medi ambient mentres talaven la pineda. També monten excursions guiades pel Delta on intentaran explicar als assistents que tot el que veuen no és veritat que ho vegin sino que es fa pel nostre bé.

Aquesta esquerra hipòcrita no la volem, la diversitat, l'ecologia, la sostenibilitat són paraules que s'han tornat verí en les seves boques. La mateixa hipocresia-manipuladora que utilitzen al Forum, ens vesteix al Prat la destrossa d'un Delta com una "política exemplar de medi ambient" en paraules de Joan Herrera. Inclús Tejedor va estar a punt de ser conseller de Medi Ambient en el govern de la Generalitat. Ja veureu que us faran amb el Tunel de Bracons i ja veureu els del PHN com canviant quatre comes tots es posen d'acord. I tot això ho diem per advertir als possibles votants que aquests partit no és ni ecologista ni d'esquerres. Un altre dia parlarem d'aquesta segona característica que diuen que tenen "descaradament".

NI DESCARADAMENT ECOLOGISTES NI DESCARADAMENT D'ESQUERRES. DESCARADAMENT HIPÒCRITES!!!

Comentaris

La hipocresia d'IC a l'enèsima potència. Pla Delta o les hipòcrites polítiques mediambientals.
01 mar 2004
Modificat: 11:03:35
Delta.jpg
EL PRECIO DE LA VERDURA
Joaquim Roglan

El candidato d'IC-EUiA, Joan Herrera, visitó el Centre d'Informació Pla Delta en El Prat de Llobregat. Como es una oficina abierta pocas horas a la semana en una avenida con más sucursales bancarias que verdulerias, el candidato no arribó en bicicleta ni cubierto de barro y escarcha, que es lo que tocaba. Mientras llegaba a pie y acompañado del alcalde Luis Tejedor, en un bar cercano una pareja de tortolitos enamorados de la naturalez informaba a un diputado verde procedente del Parlamento Europeo. "Por culpa del PP, ahora hablamos catalán en Catalunya y nos insultan". Ante dicho panorama, al extranjero verde se le puso cara de haber sido invitado a un campo de exterminio lingüístico.
También el último alcalde "comunista" de la periferia barcelonesa fue ejemplo de objetividad. Ante una maqueta de un feudo municipal donde, al contrario que en la Generalitat, no parece necesariamente democrático un relevo después de casi trenta años de "mandato rojo" (les cometes són meves), Tejedor contó que ni la Generalitat ni el Estado han hecho nada bién y lo único bueno lo hacen él y los suyos, aunque lo paga la Unión Europea. "Aquí habia un campode golf elitista y hemos puesto un sistema de gestión de territorio". Nos adoctrinaron luego con un documental mudo lleno de depuradoras, filtros, desinfecciones, saneamientos, y más 200 bichos protegidos. Todo parecia tan sano, natural y protegido que sólo falta envolverlo en un preservativo. Leyó el candidato mal afeitado una "propuesta de ley para una economia ecológica". Era tan técnica y arida, que hasta sufrió para que la prensa lo entendiera. Por eso repitió demasiado la necesidad de calcular "el coste ecológico" de todo lo que se haga y aplicar una "fiscalidad ecológica" a todo lo que se mueva. Cuando reivindicó que el AVE no corra a más de 200 por hora, nos dió la impresión de que, si pudiese, el candidato de la bicicleta nos plantaria peajes ecológicos desde las sombras de los pinos hasta la maceta de la marihuana. Y luego dicen que la verdura es cara.


HERRERA PROPONDR� AL PSOE UNA LEY QUE INCLUYA EL COSTE ECOLÓGICO EN LAS OBRAS PÚBLICAS
Silvia Hinojosa.El Prat de Llobregat.

Joan Herrera anunció ayer que la primera propuesta que ICV-EuiA pondrà sobre la mesa de negociaciones para formar un gobierno de izquierdas en Madrid será una ley que haga compatible el desarrollo económico con la preservación del medio ambiente. Una ley de reconversión ecológica de la economía, explicó el candidato ecosocialista, similar a la impulsada por Los Verdes alemanes en 1990, que incorpore los costes ecológicos en todas las actuaciones del Gobierno.
Herrera hizo esta propuesta durante una visita al centro de información del plan delta del Llobregat y durante un encuentro con concejales de medio ambiente, en el que estuvo acompañado del secretario general de los Verdes europeos, Arnold Cassola. Herrera aseguró que "la innovación ecológica la expresa ICV-EUiA" como referente del Partido Verde Europeo, recientemente constituido en Roma, frente a la "involución del PP" y la "falta" de "contundencia del PSOE".
Según explico, la ley que defenderá ante los futuros socios de gobierno, "obligaria al Estado a evaluar, desde el punto de vista ecológico, las políticas económicas y de infraestructuras", introduciendo el "coste ambiental" en todas las políticas del Gobierno. Como ejemple, explico que "el trazado del AVE ha provocado un fuerte impacto ambiental" y que si la ley que defiende estuviera aprobada "tendríamos un tren que circularía a 300 kilómetros por hora y, además, con los mismos recursos, se habría podido desarrollar la red ferroviaria de cercanías y una de mercancías".
La citada ley de reconversión ecológica obligaría también a los poderes públicos a realizar un informe anual sobre "el desarrollo de la riqueza y la pobreza desde el punto de vista social y ecológico", así como a formular "planes marco ecológicos, con los objetivos y los instrumentos de la reconstrucción ecológica de la economia".

SI EL SEU MODEL ÉS EL PLA DELTA ESTEM ARREGLATS.
Re: La hipocresia d'IC a l'enèsima potència. Pla Delta o les hipòcrites polítiques mediambientals.
01 mar 2004
Notícies extretes de La Vanguardia, pàgina 20 del 29 de febrer, el primer una opinió bastant sarcàstica i enriquidora sobre les maneres d'aquests "tècnics" de fer política i dibuixar l'arco iris a tot el que fan. M'ha semblat interesant sortint del diari que surt que no ens té acostumats a aquests articles. El segon és la crònica a que es refereix tota aquesta noticia.
Re: La hipocresia d'IC a l'enèsima potència. Pla Delta o les hipòcrites polítiques mediambientals.
01 mar 2004
és ke IC i EUiA foten autèntic fàstic, jo no només no els votaré sinò ke tota la propaganda electoral ke trobi d´akests indesitjables l´arrancaré!!! MOOOOOOOOOOORTS!!!!
al kiku
01 mar 2004
kiku, tu quin treball fas?
actituds com la teva també fan fàstic.
Re: La hipocresia d'IC a l'enèsima potència. Pla Delta o les hipòcrites polítiques mediambientals.
02 mar 2004
i tu matakikus, deus viure molt content amb les contradiccions...
Re: La hipocresia d'IC a l'enèsima potència. Pla Delta o les hipòcrites polítiques mediambientals.
02 mar 2004
Mort als traidors de l'autèntica esquerra, i als que es fan passar per ecologistes però no en tenen ni idea.
Cal crear una nova esquerra revolucionària i ecologista des dels moviments socials unint el millor de la classe obrera.
Jo tb arrancaré els cartells d'IC
Re: La hipocresia d'IC a l'enèsima potència. Pla Delta o les hipòcrites polítiques mediambientals.
02 mar 2004
i jo també els arrancaré!!! són uns impresentables, reformistes, eco-gilipollas, i, els d´EUiA, a sobre, són ecs-panyolistes
Re: La hipocresia d'IC a l'enèsima potència. Pla Delta o les hipòcrites polítiques mediambientals.
03 mar 2004
Hi ...
Re: La hipocresia d'IC a l'enèsima potència. Pla Delta o les hipòcrites polítiques mediambientals.
10 des 2004
web denuncia

http://www.aeropuerto-barcelona.150m.com/
Re: La hipocresia d'IC a l'enèsima potència. Pla Delta o les hipòcrites polítiques mediambientals.
04 feb 2006
A l'ajuntament de L'Hospitalet passa trés quarts del mateix. Els verds són al govern, en coalició, i en canvi mai hi ha hagut més formigó que ara. Veieu que els gratacels de Bellvitge ( exemple de l'especulació immobiliària dels anys 60 ) es queden petits amb l'hotel Espèria ( quina bestiesa ) o les torres de la futura Plaça Europa.
Mentrestant, les obres de la Gran Via ocupen els parcs que hi havia al Polígon Pedrosa, entre la fira, l'hotel Prestige i la benzinera. D'això se'n diu verds i ecologistes ? La propera elecció, ho tinc clar: VOT EN BLANC, TANT SI EL COMPTEN COM A NUL COM SI NO. SOBRE AMB UN PAPER EN BLANC.

QUIMI
L'HOSPITALET DE LLOBREGAT ( ON ÉS EL RIU ? )
Sindicato Sindicat