Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: amèrica llatina : mitjans i manipulació
Balseros o el premi a l'anticastrisme barroer
29 feb 2004
L'aparador de les piscines de Miami
No vull frivolitzar sobre els problemes de la societat cubana, pero cada cop que veig una informació sobre "Balseros" hem surt una serie de persones amb una piscina a darrera.

Bé, si jo veies a aquesta gent dient "he trobat una feina millor als USA, els meus fills no tindran titulació universitaria, pero de segur tindran una feina més bona etc" em faria pensar. Pero veure cada cop un paio amb una piscina a darrera ! home. És tercermundista. És evident que tots els immigrants que van als USA tenen piscina, no hi han "espaldas mojadas" ni res. Capitalisme piscinero.

O bé es deuen pensar que som imbecils o realment som imbecils.

TV3 te una trajectòria destacada amb l'anticastrisme. Fa com cada vegada que surt la "gusana" aquesta que canta. Per favor. És patetic. Una paia que esta carregada de duros que critica i recritica el castrisme. Clar, el capitalisme es d'allo més bo per aquests... Amb aquests dissidents deuen voler convencer només a la gent de Pedralbes.

Per cert, el reportatge deu estar d'allo més ben fet. Pero quina casualitat que la industria cinematografica ianqui hagi triat aquest reportatge. És anecdotic clar. Que t'hi jugues que els donen el premi? Visca l'informació objectiva i veridica sobre Cuba. pfff

(per cert, els autors del reportatge han criticat que des del Misterio de Cultura castillero no se'ls ha donat cap suport, la qual cosa només significa que més fort que el seu anticastrisme visceral és el seu anticatalanisme)

(el que dic, segur que els donen el premi, un regal aixi pels Bush i companyia i se'l deixaran escapar ! au va!....)

Comentaris

Re: Balseros o el premi a l'anticastrisme barroer
29 feb 2004
ja; capitalisme piscinero pero es el que enganxa als cubans per desencastrillarlos del castrisme.

Com molts inmigrants que venen aquí i que si s'apanyen una mica el primer que venen al seu pais es la imatge de que ja tenen un cotxe i que han triunfat -cosa que no es que vulgui criticar perque jo tb ho faria segurament en la seva situació-.

Una cosa es això i una altre l'aprofitament que en treuen els altres; els capitalistes piscineros de debó, els neocons que tots coneixem.
Castro és un gran manipulador (i per això sap mantenirse en el poder) pero no més que tots els ingeniers de marketing que han estudiat a Harvard o a les universitats de Miami.
Pou de llbertat
29 feb 2004
Arribada-Sortida

Punt de trobada
Punt de fugida

L'horitzó s'albira.
llibertat o nova esclavitut?
Amerika Amerika

folk i rock and roll
barri obrer de Cincinatti
barres i estrelles
obediencia als EUA.

Trista llibertat.
Re: Balseros o el premi a l'anticastrisme barroer
29 feb 2004
Ja ès prou sospitós que aquest documental arrive als Oscars de Hollywood.Els "progres" de TV3 no tenen més feina que fer "anticastrisme" barat?
¿Perqué no fan un documental de Guantánamo els cobards? Com diria un cubá : "Pá balseros ...las pateras de Marruecos"
Re: Balseros o el premi a l'anticastrisme barroer
29 feb 2004
Voldria dir una cosa. El documental Balseros és un documental i per tant no s'ha pogut manipular sinó no seria un documental. La historia esta narrada per persones reals.
Si aquestes persones quan arriben als EUA lo primer que fan es comprarse un cotxe, no crec q sigui una manipulació afavorida pels realitzadors. Simplement hi ha el que hi ha, i es veu el que és. És evident que la realitat mai es pot plasmar en cap obra audiovisual pero si que es pot aproximar.
Si els cubans tinguessin a prop un altre pais, també pirarien. Si realment el gobern castrista no maltractés a la seva població us donaria la raó.
Jo diria que la penya confon qualitat de vida amb capitalisme, per aixo volen emular a persones "normals" comprant-se xalets i piscinetes. Però vaja, hi ha el que hi ha, son històries reals i si els que anaven a les balses ho viuen així, ningú podem fer res. Una altre cosa es que pensem diferent
Re: Balseros o el premi a l'anticastrisme barroer
29 feb 2004
El documental Balseros és un documental. Estem d'acord. No s'ha pogut manipular. Be, no ho se, jo no hi era quan el feien. Pero no pensem malament, fem un vot de confiança als de la teletres i pensem que tot el que surt és real. No hi ha ni la Cia ni res pel mig. No hi ha ningu que l'interessi "crear" una historia aixi. Pensem que es real.

I ara fem un prova. Agafem una maquina de fotografiar, ens anem a una casa okupada un dia que hi hagi un concert i esperem a l'hora més algida del concert per fer una foto a algu que vagi entonat. Despres la publiquem i diem aixo és el moviment okupa. Un altre dia anem a la Ciutadella i fem una foto a un dels arbres a 3 pams. Despres la publiquem i diem a Barna no hi ha contaminació. Esperem quan inaugurin el Ferum de les cultures. Fem la foto i diem a Barcelona no hi ha racisme...

Si els cubans tinguessin a prop un altre pais... Aixo no es pot saber. El que és cert és que el tenen davant es Miami. I es sabut que abans de la revolució, era un lloc d'estiueig, ple de mafia i prostibuls, pels ianquis.

El castrisme maltracta a la seva població. 30 i pico d'anys de bloqueig economic del pais més poderos del mon, tant politicament com economicament, creus que no afecten en res a l'economia de l'illa, creus que no afecta en, per exemple, que a la sanitat cubana un o una es pugui fer gratuitament l'operacio de la miopia, pero en canvi vagin escassos d'aspirines. Com creus que ho poden aguantar aixo i coses com aquestes, amb l'aparador maxim del capitalisme més pijo davant dels nassos?

Les persones normals es compren xalets als USA. En un pais on les desigualtats socials son reconegudament molt fortes, quina gent compra xalets i piscinetes?. Els "espaldas mojadas"? els emigrants llatinoamericans? amplis sectors de la classe obrera ianqui?

Cuba, hi estem d'acord o no en com funciona, és el gran problema de l'imperi en el seu "patio trasero" i porten uns quants anys fent el que poden per esborrar-la del mapa. No poden envair-la (de moment) com Granada. No poden posar-hi una contra com Nicaragua. No hi tenen un PRI mexica que controli. Només tenen l'aparador, els gusanos de Miami i els errors, reals o no, del castrisme
Re: Balseros o el premi a l'anticastrisme barroer
01 mar 2004
Un dia em vaig llevar, i vaig sentir que els cubans de l'Illa se'n volien anar. Casro era una espècie de monstre, ja que obligava la seva gent a fugir.
Després vaig pesnar, allò que alguns els fa tanta mandra i vaig pensar en altres països on la gent se'n va: Marroc, Algèria, Mèxic, Haití (que es tiren per arribar nedant a Cuba!), el Salvador, Argentina, perú, Bolivia, Xina, Turquia, etc.
Primer vaig pesnar que el Fidel manava a tot arreu, després vaig mirar els Informes de Desebvolupament Humà. Tot quadrava, es tractava de països del trecer Món (Argentina no...) sotmesos a l'Imperialisme, al monocultiu i a la expropiació de els seves riqueses per les grans potències: sense feina, amb mala educació, mala sanitat, etc... Segur? Algo no em quadrava: mortalitat al nèixer, nivells educatius, sanitat, etc. no em quadraven en un país: Cuba. Vaig pensar que evidentment no es tractava d'un paradís, però si ho comparaves amb països semblants (no amb Europa o EEUU) era un país amb pocs recursos però amb unes prioritats socials molt diferents a la resta. A més a més, enviava metges a venezuela!
Vaig pensar que era burro i idiota, perquè no podia ser tan bàsic, bàsic, bàsic.
Pensar, pesnar, pensar, costa i és avorrit, oi? Millor mirar la tele... 3, altrament coneguda com la més anticubana, i també la més sionista de tot l'Estat.
MMMMMMMMMH COM M'AGRADA L'OASI CATALÀ
Re: Balseros o el premi a l'anticastrisme barroer
02 mar 2004
a veure, jo he vist balseros un cop i ja fa un temps; ara, em sembla una mica estúpid dir que és un documental anticastrista i capitalista piscinero
O jo vaig veure una altra cinta, o enlloc surten piscines. Els gusanos de miami dels que tan t'agrada xerrar, surten prou malparats al documental. I el castrisme també rep, però molt menys, perquè a la història és només el punt de partida. Evidentment rep per retallades de drets com ara la prohibició d'abandonar el país...però és que què cony t'esperes?

La meva conclusió (dec ser ruc..) és que gent que fugia esperant el "somni americà" s'estampava de valent, i crec que es deixa ben clar que els pobres desgraciats que es fan a la mar amb un neumàtic -aquests no són els rics ni ho han sigut mai- són usats descaradament (brutal quan per donar feina, pis i tal es demana si són o no religisos)

una nota més, aquest documental el va presentar el propi fidel castro a l'havana, amb el seu director

revolucionaris si, verborrea fàcil no
maniqueus a la foguera

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more