Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : mitjans i manipulació
Membres d'España 2000 agredeixen dos periodistes www.lavanc.com
28 feb 2004
Els manifestants contra el míting de Carod al Palau de Congressos agredeixen dos periodistes
Després de tota una setmana criminalitzant ERPV i anunciant una resposta massiva contra el míting de Carod-Rovira, els ultres només han aconseguit aplegar unes 150 persones a les portes del Palau de Congressos de València. La tensió ha anat augmentat a mesura que passava el temps fins tornar-se irrespirable per moments. Un cordó policial ha franquejat el pas als més de 2.000 assistents, que han hagut de suportar una pluja d'insults, xiulits i crits "d'assassins". Els blavers han esdevingut el grup més exhaltat, i han llençat ous de pintura blava a la gent. Dos periodistes n'han resultat agredits.


Els alvorotadors, entre els quals hi ha desenes de joves amb estètica skin, s'han dividit en dos grups. Al primer predominen les banderes espanyoles i els eslògans d'España 2000, mentre que al segon hi ha les pancartes del GAV. Dins d'aquest segon grup s'han produit enfrontaments entre uns blavers i una comitiva del partit filonazi Democracia Nacional, que ha preferit no mesclar-se amb els ultres de la formació que lidera José Luís Roberto.

La pressió ultra s'ha convertit en un torrent d'amenaces de mort, insults, referències a Guillem Agulló, espentades i ous de pintura contra els assistents, i ha extés el seu odi cap als periodistes. Una redactora d'Antena 3 ha rebut l'impacte d'una bola de pintura al cap, que li ha tacat tots els cabells de blau. El corresponsal de TV3 a València, Juli Esteve, ha pogut esclatar un projectil amb la mà, i s'ha tacat de pintura una part de la jaqueta. Una companya seua ha hagut de suportar crits dirigits específicament contra ella.

Entre els blavers hi ha García Sentandreu, ex president del GAV i impulsor de Nou Valencianisme i la Plataforma Autonomista y Constitucionalista contra els Països Catalans, junt amb Toni Rochina, president de les joventuts del GAV, una organització que la policia investiga pels darrers atacs a entitats culturals a València. També hi ha la dona de l'empresari Lladró, i figures polítiques com Dolores García Broch.

L'assistència al parlament de Carod, que ha començat a les 20,30 hores, ha esdevingut massiva, i ha agafat el to d'una manifestació unitària, amb presència de simpatitzants i membres de totes les formacions de l'esquerra, partits nacionalistes i sindicats. Famílies senceres, grups de joves i persones majors han passat per enmig de la muralla ultra amb senyeres, banderes estelades i republicanes. Un grup provinent d'un autobús ha hagut de traspassar-la fora del cordó policial i mesclar-se amb els ultres sense que ocorreguera cap incident.

Els assistents han plenat la sala principal, que té capacitat per 1.500 persones. L'organització ha habilitat dues sales adjacents amb pantalles perquè la gent pogués seguir les paraules de l'exconseller en cap de Catalunya. A hores d'ara encara continuen entrant en degoteig persones a l'edifici.

Com ja ve siguent habitual, diversos membres del servei de seguretat d'España 2000 s'han dispersat entre la gent i han filmat i fotografiat els assistents amb l'objectiu d'intimidar-los i guardar les dades a les seues fitxes internes.
Mira també:
http://www.lavanc.com

Comentaris

Re: Membres d'España 2000 agredeixen dos periodistes www.lavanc.com
29 feb 2004
Que facin les fotos que vulguin, aquesta xusma de fatxes no te res a fer-hi, dos mil assistents fotografiats??Nosaltres no cal que fem fotos perque com que son quatre gats els coneixem a tots pel nom de pila
Re: Membres d'España 2000 agredeixen dos periodistes www.lavanc.com
29 feb 2004
Doncs tu et preguntaves perque no han fet la treva a València, em sembla que la llista d'atemptables és prou àmplia allà, sempre i quan ETA servís d'alguna cosa més que per fer comunicats.

Pim,pam,pum
Re: Membres d'España 2000 agredeixen dos periodistes www.lavanc.com
29 feb 2004
Bon cop de fals!!!!

Milicians! obrers! caixers*! homes i dones del camp!.. Anem a reconquerir el regne de València!

Aquest cop no ens embrutarem de sang les mans amb els sarrains sino contra els espanyols de la espanya2000!

Endavant companys i companyes; cridem a tots els nostres germans balears i alguerians (no d'Algeria em refereixo sino la gent del poble d'Alguer (Sardenya)); cridem-los a la lluita a que s'uneixin a nosaltres. Fem un ball de sang als que han gosat insultar a Carod Rovira i han fet bufa insidiosa dels paissos catalans. Venjanca, almogavers!!! Venjanca!! Cridem venjanca! Unimnos a eta i a qui faci falta collons! ja esta bé de parlar i d'entendre! Es hora de trencar tots els pactes amb espanya i els seus virreis de madrid en terres catalanes.

¡Esmolem les eines
Que tornen temps de lluita!!!

Bon cop de fals
Re: Membres d'España 2000 agredeixen dos periodistes www.lavanc.com
29 feb 2004
(*) amb l'asterisc volia indicar "excepte caixers automàtics"
Re: Membres d'España 2000 agredeixen dos periodistes www.lavanc.com
29 feb 2004
Pren-te una til·la col·lega!

I deixa de llegir novel·les èpiques que no van bé per al cervell.
Re: Membres d'España 2000 agredeixen dos periodistes www.lavanc.com
01 mar 2004
jajajjajajaja,

sisisisi. Sembla un blavero infiltrat per desacreditar-nos...

Endavant en la santa croada contra els espanyols!!
Re: Membres d'España 2000 agredeixen dos periodistes www.lavanc.com
01 mar 2004
a cagar, estúpids
Sindicato Sindicat