Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
Valoració d'Endavant sobre l'alto el foc d'ETA
27 feb 2004
Aquí teniu la valoració d'Endavant OSAN sobre l'alto-el-foc d'ETA al Principat. En la meva opinió, res a veure amb els comunicats cutres i desfasats de MDT i Maulets. En aquesta valoració parlen del problema de fons, valoren l'actitud dels partits catalans vers el conflicte i, tot i mostrar-se agraïts per l'alto-el-foc, critiquen a ETA que no reconegui la nació catalana de Nord a Sud.
Comunicat d'Endavant (Organització Socialista d'Alliberament Nacional) davant la declaració d'alto el foc d'ETA

Països Catalans, 24 de febrer de 2004

Endavant (OSAN), davant de la declaració d'alto el foc parcial de l’organització armada basca ETA en el territori de la Comunitat Autònoma de Catalunya i de les reaccions que se n'han derivat, vol donar a conèixer la seva valoració política al conjunt del poble català, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó:

1.     La principal constatació que n'extreiem és que, malgrat els esforços dels partits polítics espanyols i regionalistes catalans, la qüestió nacional dels diferents pobles dins de l’Estat continua essent una qüestió oberta, i només es podrà solucionar deixant decidir els pobles per ells mateixos.

2.     Les reaccions suscitades entre la classe política, tant catalana com espanyola, han deixat clar que va de remolc de l’estratègia política del Partit Popular. El PP, com a representant polític de la fracció més reaccionària i brutal de la burgesia espanyola, imposa el seu projecte, Espanya, de manera més desesperada a mesura que la crisi estructural d’aquest Estat avança i la seva posició dins de la Unió Europea es debilita, per més que tregui beneficis de la seva dependència de la burgesia dels Estats Units d'Amèrica.

3.     Observem que la simple formació d’un govern que no és netament ultraliberal i espanyolista a la Comunitat Autònoma de Catalunya desperta els atacs més ferotges per part del Govern espanyol, tot i que acata el marc jurídic espanyol i que de cap manera suposa una amenaça per a la continuïtat de l’Estat. Aquesta reacció irada del PP mostra la seva necessitat de controlar totes les institucions i la marxa de l’economia de l’estat i d'impedir qualsevol petit obstacle que l'impedeixi assentar el seu projecte de depredació dels pobles i treballadores al si de l’Estat.

4.     En aquests gairebé dos mesos de govern tripartit (rèplica del que hem patit els darrers anys en diversos ajuntaments), ERC està mostrant que no té un projecte de trencament amb el marc polític espanyol. Malgrat l'enfrontament dialèctic a través dels mitjans de comunicació que alguns dirigents del partit republicà han mantingut amb dirigents del PP i del PSOE, aquesta formació política ha demostrat que és una força plenament integrada en el sistema i que continua actuant sota la idea profundament errònia que en el si d’un Estat feixista camuflat de demòcrata com l’espanyol es pot canviar la situació actual. El 1992 ja va errar l’anàlisi, i ara continua en el mateix sentit. La seva posició favorable al “diàlegâ€? en abstracte, només parlant respecte al marc regional del Principat i no del conjunt dels Països Catalans, sense qüestionar els fonaments que perpetuen la situació d'ocupació, confirmen la seva integració abans esmentada. La lluita amb tots els mitjans a l’abast continua essent una condició imprescindible per a guanyar la llibertat, una llibertat que ha de ser l’obra col.lectiva de tot el poble català.

5.     Constatem que el govern espanyol del Partit Popular - amb la complicitat i seguiment del PSOE- està intentant aturar qualsevol avenç en la solució del conflicte basc basada en la sobirania i respecte a la decisió democràtica del poble basc. Els intents i propostes de resolució política del conflicte des del Moviment Basc d’Alliberament Nacional (MBAN) només troben com a resposta la repressió policial i la criminalització mediàtica des de l’Estat espanyol.

6.     El rebuig de tota la classe política del Principat a la declaració d'un alto el foc per part d'ETA circumscrit només a la Comunitat Autònoma Catalana no es correspon amb les declaracions d'alguns dirigents polítics segons els quals la via del diàleg és el camí per trobar una solució al conflicte. Cal interpretar el gest de l'organització armada basca com una mostra que es poden trobar camins per a una solució pacífica, política i democràtica a l'actual conflicte basc.

7.     Celebrem la declaració d'aquest alto el foc com un gest de l'organització basca "de respecte, no ingerència i solidaritat" per la lluita del poble català. No entenem, però, la manca de reconeixement per part de l'organització basca del territori català en tota la seva extensió, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, ja que del comunicat es dedueix que l'alto el foc es limita al Principat.

8.     A tall de conclusió constatem que, un altra vegada, un fet puntual ha deixat al descobert la situació de dependència dels Països Catalans, i sobretot la submissió de la classe política principatina als interessos de la classe política espanyola, com ho han demostrat les pressions mediàtiques i polítiques des del projecte nacionalista i uniformista espanyol del PP i el PSOE. El govern tripartit de la Generalitat principatina és ara víctima de la manca de sobirania real del Principat dins el marc jurídic autonòmic, i una vegada més es constaten les limitades possibilitats dels projectes autonomistes que avui representen al Principat el PSC, CIU, IC i ERC. Només la via del trencament del marc jurídic espanyol podrà assegurar un projecte de sobirania pels Països Catalans.

Un cop més, el poble català ha de constatar que el nostre alliberament només pot venir de l’estructuració d’un moviment que sorgeixi de l’extensió i aprofundiment de les lluites populars, en què la creixent consciència política popular permeti de coordinar àmbits de lluita per crear l’alternativa política que ha de ser la base de la Unitat Popular.

Davant de tot això, només ens resta fer una nova crida a crear un moviment català d’alliberament nacional i social, combatiu i de base, per avançar cap a uns Països Catalans lliures i socialistes.

La lluita és l’únic camí!

Comentaris

Re: Valoració d'Endavant sobre l'alto el foc d'ETA
27 feb 2004
Salut!

Quico Iskra, segons la teva opinió, la qüestió de fons són "els comunicats cutres i desfasats de MDT i Maulets"? És que m'ha semblat que ho deies.

A veure si aprens a enfocar, company. I adona-te'n d'una cosa: mai hauràs vist que ningú d'aquelles dues organitzacions no presenti un comunicat seu i comenci atacant (patèticament) les organitzacions germanes. Et fa vergonya ara? No? Què trist!

Això no s'evita pas per bonhomia, ni tampoc perquè no s'estigui fins els nassos de gent tan infame com tu.

No, no és per això. És perquè no es viu la lluita comparant-se continuament amb els i les germanes de combat. Si no és per aprendre'n, és clar. Però aleshores no hi hauria lloc a comentaris tan imbècils com els que has perpetrat, sinó comentaris positius.

Fas pena, però jo sé distingir: el comunicat d'Endavant em sembla molt encertat (com els de Maulets i l'MDT).

La superació del complex d'inferioritat i de l'adscripció estètica a la causa són l'únic camí, company Quico Iskra.

Una abraçada revolucionària!
Re: Valoració d'Endavant sobre l'alto el foc d'ETA
28 feb 2004
A MDT i Maulets no els anomeno ni "infames" ni imbècils" tal com fas tu amb mí, ni estic dient que la qüestió de fons siguin els seus comunicats.

Estic remarcant que la qüestió de fons, que és el dret a l'autodeterminació per una banda, i l'entrega dels polítics catalans a l'actual marc espanyol; surt comentada a la valoració d'Endavant i no a la de les altres organitzacions esmentades, que no saben fer més que de denunciar "injerències externes" i alhora amb la seva actitud oprtunista s'estan carregant allò que rebrotà amb el Procés de Vinaròs.

I per si no t'ha quedat clar del tot, per mí Maulets i MDT ni són infames ni són imbècils; sencillament trobo que els seus comunicats comencen a ser repetitius, cansats i massa demàgogs. I que jo opini això no vol dir que els ataqui, i que tu no opinis igual no et dóna dret a insultar.

És cert que no fa gaire vaig treure jo també un article d'opinió criticant a ETA per els darrers fets, i ara sembla demagògic que retregui que aquestes dues organitzacions critiquin a ETA. També he de dir que la meva crítica (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/71903/index.php ) tracta un fet puntual i contra uns elements en concret, no contra la organització; a diferència de MDT i Maulets, que amb els seus prejudicis no es tallen ni per muntar botifarrades per la Diada quan a la mateixa hora hi ha una manifa de Rescat pels presos. (Què és això de a uns presos els recolzo i als altres no? No són tots independentistes?).

Tinc forces discrepàncies amb MDT i Maulets, però això no vol dir que menysprei a les seves bases.

Salut, canya i menels insults pel PP, que surten més naturals.
Re: Valoració d'Endavant sobre l'alto el foc d'ETA
28 feb 2004
Que m'expliquin, ETA es solidaritza amb "l'independentisme catala", i a on esta Valencia i Mallorca??
El seu comunicat acaba amb un "Visca Joan Carles i Gora Felix", referencia a dos membres del comando Barcelona caiguts a trets fa anys, doncs el Joan Carles era un independentista de Valencia , de nou a on es Valencia??
Seguim, tambe parlen de "l'augment de l'independentisme a Catalunya", a que es refereixen?? A ERC?? jo no veig ni Maulets ni Endavant tocant sostre.
I per acabar, Terra LLiure avia demanat a ETA que no atemptes als Paisos Catalans perque per aixo ja estaven ells, i ETA els va ignorar sempre.
Els d'ETA se'n poder anar a la merda, i com a independentista catala que sempre s'ha solidaritzat amb els seus presos politics, puc dir que per a mi hi haura un abans i un despres d'aquesta pallassada d'alto el foc, que sembla se n'enfoten de l'independentisme catala.
QUE ELS AJUDINS EL D'ERC QUE PER AIXO SON AMICS SEUS
Re: Valoració d'Endavant sobre l'alto el foc d'ETA
28 feb 2004
La veritat, el comunicat d'endavant crec que tampoc brilla per la seva maduresa política. Us heu aturat a pensar quin és el paper POL�TIC que té, ara, l'EI per davant o què?
Quin joc ens queda, on tindrem incidència??
Jo no veig en lloc aquesta "solidaritat, respecte i no ingerència". Que ens deixin en pau, que, per molt que la seva i la nostra siguin una mateixa lluita, els ritmes i les estratègies són diferents!
Als Països Catlans ja tenim prou problemes com per enfangar-nos amb els dels altres, com si ells ens haguessin aportat mai res.
On són els debats sobre el PHN,sobre l'Estatut, sobre Bracons, sobre l'ensenyament, la sanitat, l'habitatge??? No és d'això del que hem de parlar, i on l'EI hauria de fer-hi forat i traslladr-hi el seu discurs?? de veritat creiu, des d'endavant, que ens hem d'alegrar?
No veieu que ETA juga el seu joc, i tot ho fa en funció del benefici propi? és legítim, és clar, però que no entorpeixin el nostre camí!
Sindicato Sindicat