Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: un altre món és aquí : antifeixisme
Comunicat ciutadà, per la dignitat de la política, la pau i la llibertat
27 feb 2004
1. Un cop més, hem de denunciar la violència com a incompatible amb la democràcia, l'acció política pervertida per un terrorisme cec, la manipulació del diàleg per enfrontar els catalans amb els altres ciutadans de l'Estat espanyol. No permetrem que s'accepti el dubte sobre la nostra solidaritat amb tots els que pateixen amenaces, atemptats i assassinats. Cap ciutadà de Catalunya, cap ciutadà espanyol, es pot considerar preservat de la violència, tots som víctimes en potència, tots mereixem respecte i solidaritat, aquí i a tot Espanya. No acceptem ni treva ni cap privilegi dels que trafiquen amb la mort. Abans que tot ens oposem a la violència política i al terrorisme; ni cap justificació ni cap concessió.

2. Però tampoc acceptarem les pressions, les amenaces i els insults provinents de
responsables del Govern espanyol i del Partit Popular, accions que fins i tot poden tenir rellevància legal. Ãs una pràctica política obscena, contrària a la veritat, a la justícia i al dret. Una agressió al nostre procés democràtic i d'autogovern. Ens volen enfrontar amb els altres pobles de l'Estat, fer-nos viure en una permanent situació de tensió, que dificulti l'acció del govern català, elegit per la majoria del nostre poble, reduir progressivament el nostre autogovern i les nostres llibertats. Les institucions, les entitats cíviques i els ciutadans de Catalunya han respost amb fermesa i serenitat. Ens oposarem a aquesta política reaccionària amb tots els mitjans polítics, i també amb accions legals si sâescau, que estan a lâabast en un Estat democràtic.

3. Volem manifestar el nostre suport a les institucions catalanes que ens
representen i expressen la nostra autonomia i els nostres drets, a la Generalitat de Catalunya. Som conscients que avui, amb independència de les nostres preferències polítiques, hem de posar per davant la defensa de les nostres llibertats com a persones i dels nostres drets com a país. Volem avançar cap a una democràcia més plena, un autogovern més fort, una societat més justa.

4. Les organitzacions, entitats i col·lectius sotasignats, amb tots aquells que s'hi
vulguin adherir, adrecen aquest comunicat a tots els ciutadans de Catalunya. No deixarem que s'imposi ni el terror, ni la por, ni l'amenaça ni la mentida. No permetrem que ens enfrontin amb els altres pobles, amb els altres ciutadans espanyols. La nostra força és la raó i la solidaritat. També ens adrecem als nostres companys de la resta d'Espanya, a les organitzacions i entitats espanyoles similars a les nostres. Compartim els valors democràtics, som objecte de l'agressió per part de les mateixes forces del terror i de l'engany i patim el mateix Govern, que ha degradat la política fins a límits impensables fa poc temps.

Barcelona, 24 de febrer de 2004

PRIMERS SIGNANTS:

ASSEMBLEA DâINTEL·LECTUALS, PROFESSIONALS I ARTISTES
CCOO
UGT
USOC
FUNDACIO CATALUNYA S. XXI
CIUTADANS PEL CANVI
SINDICAT DE PERIODISTES DE CATALUNYA
CENTRE DE TREBALL I DOCUMENTACIÃ
ASSOCIACIÃ DâACTORS I DIRECTORS PROFESSIONALS DE CATALUNYA
PLATAFORMA CULTURA I ESPECTACLES CONTRA LA GUERRA
SOS RACISME
C.P. DE DOCTORS I LLICENCIATS EN CIÃNCIAS POLÃ?TIQUES I SOCIOLOGIA
VOLEM UN GOVERN DâESQUERRES.ORG
PLATAFORMA DE CIUTADANS PEL CANVI DE SANT CUGAT DEL VALLÃS
ACSUR SEGOVIAS
FEDERACIÃ DâASSOCIACIONS DE VEÃ?NS DE BARCELONA
PLATAFORMA UNITÃRIA PER UN GOVERN CATALANISTA I D'ESQUERRES A LA GENERALITAT
JUNTA DE GOVERN DE LA UAB

Comentaris

Re: Comunicat ciutadà, per la dignitat de la política, la pau i la llibertat
29 feb 2004
Bufffff Quants politics i quan merdé per el mig. No feu cas d'aquest comunicat. Gent que va d'intelectual pero que nomes volen estampar la signatura en manifestos reformistes que en el fons no canvien res, politics que sols volen derrotar al PP, juntes universitaries que necessiten justificar que son entitats disconformes amb el sistema, agrupacions que volen justificar part de les subvencions que reben dels ministeris o d'europa, fundacions, sindicats etc... buffffff! Quans voltors al voltant de les idees de Rosseau
Re: Comunicat ciutadà, per la dignitat de la política, la pau i la llibertat
29 feb 2004
"...els altres pobles, amb els altres ciutadans espanyols"

"...la resta d'Espanya"

Què passa, que ara ens hem de declarar espanyols per que ens prenguin per bons minyons i ens perdonin els nostres pecats?

au, a pastar fang!
Sindicat Terrassa