Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : guerra
Video-Debat amb el Documental "Bowling for Columbine"
27 feb 2004
<b>Des de la Secretaria d'Acció Social de Federació Comarcal del Baix Llobregat volem convidar-vos a participar en aquestes Vídeo-debats que se celebraran alguns divendres de febrer i març.</b>
Si col·labores en plataformes locals en el teu barri o en el teu poble, si tens interès en assumptes de tipus ecològic, antimundialització, abusos de poder, recuperació de la memòria històrica, immigració, etc... Passar-vos pel nostre local:

BOWLING FOR COLUMBINE

¿Per quin 11.000 persones moren cada any en Estats Units víctimes de les armes de foc? ¿És tan diferent Estats Units d'altres països? ¿En quin es diferencia d'uns altres? ¿Per quins Estats Units s'ha convertit en autor i víctima de tanta violència? "Bowling for Columbine" és una obra vigorosa que deixa una profunda petjada en el públic. Per als nord-americans, és la condemna despietada i irònica d'una cultura de la por que ha empès a un poble a armar-se fins les dents i a perdre el control. Per als altres, és un advertiment en clau de humor sobre el que podria pasar en qualsevol país del món que decidís adoptar el Model Americà per a crear un subproletariat nombrós i permanent que deu ser combatut per un exèrcit armat protegit per la Constitució.

Aquest documental ofereix una visió controvertida i inflexible de la patologia de violència i por als Estats Units, el país amb el major índex d'assassinats per armes de foc del món i on el nombre de les mateixes sobrepassa al de votants i televisors. ¿Som una nació boja per les armes o, simplement, estem bojos? ¿És culpa de Charlton Heston i de l'Associació Nacional del Rifle? ¿O són els conflictes racials encara per resoldre els quals causen tantes morts? La dreta diu que els responsables d'Hollywood, el rock and roll i Internet. ¿O és que simplement els americans som històricament propensos a la violència?.

<b>Federació Comarcal de la CGT Baix Llobregat
C/ Frederic Soler, 35
08940 - Cornellà

Metro Gavarra L5
RENFE Cornellà
Mira també:
http://www.cgt.es/cgtcatalunya

Comentaris

Bowling for Columbine
27 feb 2004
Nos hemos puesto de acuerdo sin querer...
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/73002/index.php
Sindicat