Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Jornada: Qui és el responsable de la catàstrofe del Prestige?. Anàlisi de la gestió de l’accident. Anàlisi de les responsabilitats penals.
26 feb 2004
Quatre-cents setanta-cinc dies després, són moltes les incògnites que encara no han estat aclarides sobre el naufragi i el posterior enfonsament del petrolier Prestige enfront de les costes de Galiza. Què va causar l'avaria del Prestige? Allunyar el vaixell o portar-lo a una zona de refugi? És el capità el responsable? Van gestionar adequadament l'accident els governs del PP a Madrid i a Santiago de Compostela? Aquestes i altres qüestions, claus per entendre per què la gestió d'un accident va derivar en catàstrofe, seran analitzades amb les diverses causes penals obertes a la Jornada Qui és el responsable de la catàstrofe del Prestige?, organitzada per la Plataforma Nunca Máis de Catalunya, que tindrà lloc el proper 2 de març al Centre Cívic Drassanes de la ciutat de Barcelona (C/ Nou de la Rambla, 43).
Ponències

19.00 - 19.30 h. Prestige, de l’accident a la catàstrofe. Imatges de l’accident - catàstrofe del Prestige. Presentació d’un vídeo amb imatges reals de l’accident.
Ponent: D. José Antonio Madiedo Acosta
President de l’Asociación Española de la Marina Civil. Exdirector General de la Marina Mercante.

19.30 - 19.45 h. L’embolic del Prestige.
Ponent: D. Joan Zamora Terrés
Capità. Periodista. Llicenciat en Història i en Dret. Director del Centre de Logística i Serveis Marítims (CELSEM) de la Universitat Politècnica de Catalunya.

19.45 - 20.15 h. El Prestige: operació i normes de seguretat.
Ponent: D. Felipe Louzán Lago
Capità de la Marina Mercant. Capità de petroliers. Professor de l'Escola Técnica Superior de Náutica e Máquinas da Coruña.

20.15 - 20.45 h. La Causa Penal del Prestige.
Ponent: D. Alfonso Suárez Hernández
Advocat en exercici. Especialista en Dret del Medi Ambient i en Dret Marítim. Advocat defensor de la Federació de Partits Izquierda Unida en la causa del Prestige.

A continuació, col·loqui de 20 minuts i conclusions.

Cloenda: lectura per part de la Plataforma Nunca Máis de Catalunya d’un comunicat de recolzament al Sr. Apostolos Mangouras, capità del petrolier Prestige.
Sindicat