Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : pobles i cultures vs poder i estats
Grups feixistes agredeixen a un home de seixanta anys a Sabadell (FOTO)
26 feb 2004
Grups feixistes agredeixen a un home de seixanta anys a Sabadell
23f.jpg
Quatre neonazis van apallissar divendres passat un home de seixanta anys. L'home, que caminava pel carrer St. Cugat direcció Carretera de Barcelona, es va creuar amb el grup a l'alçada de la discoteca Concor on el van començar a increpar en presència d'alguns vianants. Els veïns, en sentir que deien âhoy vamos a abrir cabezasâ? van trucar al 091 i 092, cap dels dos números va contestar. Els neonazis, que havien avançat, van tornar enrera, van tirar l'home a terra i el van començar a apallisar en presència dâun vianant que mentre va poder va fotografiar lâescena. L'avançada edat de l'home demostra la irracionalitat i la imparcialitat amb què actuen aquests grups organitzats. Després de ser agredit lâhome va entrar al bar Sorginak amb el cap sagnant, dâallà va anar a lâHospital Taulí on també es van dirigir veïns de Torreguitart, Concordia i el Centre a més de membres de la Plataforma Antifeixista de Sabadell per tal dâinteressar-se pel seu estat. Més tard al carrer Unió van agredir una altra persona.

El dia següent quatre menors van haver de rebre atenció hospitalaria després de ser agredits per uns set o vuit neonazis més, alguns dâaquests apareixen a les llistes de MSR (Movimiento Social Republicano), partit de caire feixista que es va presentar a les darreres eleccions municipals de Sabadell.

Aquestes no han estat les úniques agressions feixistes que hi ha hagut a Sabadell en els darrers dies. Dijous a la nit, a la discoteca Park Palàdium, el veí de la Concordia David âel Naziâ?, conegut per múltiples pallisses, va treure una navalla a un noi que es trobava allà de festa. Lâintimidat va comunicar-ho als membres de seguretat de la discoteca, davant la violència que mostrava el neonazi van haver dâintervenir tots els porters. La policia nacional no va acceptar la denúncia del jove ja que no hi havia hagut agressió.

Tot això passa després que la Federació dâAssociacions de Veïns denunciés la setmana passada que lâAjuntament no està fent res davant lâaugment de violencia neonazi. Dimecres passat els consells de seguretat ciutadana dels districtes 3 i 4 es van reunir amb el regidor de via pública, Paco Bustos, i el cap de la policia municipal, Jordi Roviralta. Aquests es van mostrar sorpresos davant les denúncies que feien els veïns sobre les reiterades agressions feixistes que es donen arreu de la ciutat. Els membres de lâAV Torreguitart i de Concordia van demanar que lâAjuntament es posicionés com a acusació particular davant les constants agressions feixistes. Altres propostes concretes que van fer eren que lâAjuntament fes pressió a les institucions estatals per tal de prohibir simbologia de caire feixista i il·legalitzar partits que defensin aquesta ideología, a més de prendre altres mesures socials com obrir locals per joves i incrementar el nombre dâeducadors socials, que actualment són 11 per tot Sabadell.

Recordem que la setmana passada van haver més agressions al centre i dos dels neonazis detinguts per aquestes van tornar a actuar anquest cap de setmana, aquest són els coneguts com âel Rataâ? i âel Peroloâ?. Aquests grups feixistes actuen reiteradament, malgrat lâesforç de lâAjuntament per fer creure que són accions aïllades, i cada cop de manera més organitzada.

Plataforma Antifeixista de Sabadell

Comentaris

Re: Grups feixistes agredeixen a un home de seixanta anys a Sabadell (FOTO)
26 feb 2004
A mi mes que "grups feixistes" em semblen uns pijos chulos amb ganes d'osties.
Re: Grups feixistes agredeixen a un home de seixanta anys a Sabadell (FOTO)
27 feb 2004
Jo no crec ke siguin pijos. Els pijos i niñatos de papa són els que inciten als altres. Els agressors solen ser uns morts de gana, amargats, analfabets i mal follats que desfoguen la seva mala bava contra els mes dèbils i sempre a raó de cinc o sis contra un. Garrulos futboleros empastillats, ke solen ser mes negres que els "moros de mierda" als qui acusen de "quitarles el trabajo". En aquest cas s'entèn, perque aquesta basura de genteta no serveixen ni pera llimpiar la merda. Eppaññia es asin!
Re: Grups feixistes agredeixen a un home de seixanta anys a Sabadell (FOTO)
27 feb 2004
Salut!

Se'n diu lumpenproletariat, i una fracció d'aquest sempre han estat les forces de xoc del feixisme.

També nodreixen les forces armades i policíaques de l'ordre burgès.

No ens ha de sorprendre. No els podrem convèncer. No s'hi ha de discutir. No s'hi ha de negociar. No s'hi ha de tenir miraments, ni comprensió. No s'hi pot anar amb contemplacions.

Si no, augmenten.

Ara bé, fem-ho el més intel·ligent (i net) que poguem.
Sindicat