Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: guerra
VIDEOFÒRUM CONTRA L'OCUPACIÓ DE PALESTINA
25 feb 2004
Acte contra l'ocupació de Palestina
Acte contra l'ocupació de Palestina i la construcció del "mur de la Vergonya" per part de l'Estat d'Israel. Intervindrà un brigadista de la Xarxa d'Enllaç amb Palestina

Comentaris

VIDEOFÒRUM CONTRA L'OCUPACIÓ DE PALESTINA
25 feb 2004
DIVENDRES 27 a les 19h 30 al local del CTD de Gràcia. c/ Sant Salvador, 96
QUI ÉS EL BRIGADISTA? ES QUE NO TE NOM?
25 feb 2004
Quí és el brigadista? Es que no te nom?

Per que si ve Ilan Pape a fer una conferencia a la UB sobre palestina s'hi menciona el seu nom? Per que si La vanguardia entrevista a Shlomo Ben-Ami a la capacalera s'hi posa "Entrevista a Shlomo Ben-Ami (+tal i qual)"...

Jo estic en contra dels "protagonismes". Crec que el que importen son els continguts i no tant el QUI parla o el QUI es convidat a parlar. Un dels defectes estetics del nostre sistema actual -considero- es que per tot necesitem REPRESENTANTES DE GENIO I FIGURA perque les noticies es venguin, perque siguin creibles o simplement perque arribin a ser escoltades per el gran públic.
Crec que s'hauria anar lluitant contra l'excesiva personalització de discursos, que molt sovint formen part també igualment de la boca de molta altre gent compromesa amb els problemes. Crec que centrar l'atenció en el "Qui" és també una mica contraproduent perque tendeix a centripetar els continguts, a isolarlos i/o el que es més; fa que sovint vagin perdent la seva rao de ser originaria i puguin anar agafant per contra una funció ostensiblement decorativa (o a l'inrevés, totalment insidiosa) del discurs del autor, cogenerant alhora ben poca crítica real i invitant-ne poc a una reflexió equilibrada oberta i viva.

Vosaltres no poseu el nom del xerrador. Estic segur però; que si a la xerrada que hi convoqueu vingués algú famós també posarieu el NOM de la persona -com feu en d'altres vegades-.
Aquesta contradicció és el que veig que aquí us desmereix.

Car posats a dir el nom de les persones que xerren
Per que als que no son tan coneguts no sel's hi menciona el seu nom? Per que no cal? Per que no importa? ...Per que no tenen NOM?

Si el forum 2004 reprodueix en si mateix els pitjors esquemes del sistema que en teoria es vol transformar, la Plataforma Aturem la Guerra, de vegades -pot ser sense adonar-se'n- reprodueix uns esquemes formals que formen part subrepticiament (valga la redundància) del mateix vell ordre de les velles mateixes coses de sempre.
Re: VIDEOFÒRUM CONTRA L'OCUPACIÓ DE PALESTINA
26 feb 2004
Per que encara no sabíem qui vindria...les coses a vegades son mes simples!!!!
Re: VIDEOFÒRUM CONTRA L'OCUPACIÓ DE PALESTINA
26 feb 2004
4 coses a dir.

1/Evidentment. Tant clar com que no hauria costat gaire posar: "No sabem amb certitut la persona que vindrà".

2/ Per altre banda és molt normal (ho sap tothom) que un col.lectiu, una plataforma, o un grup d'afinitat (per exemple), degut als seus trets de funcionament caracteristics: gran forca d'improvització, flexibilitat, iniciativa, dinàmisme, etc... no sàpiga fins l'ultim moment com s'acabaran resolen els detalls d'ultima hora d'algun acte o alguna activitat (com per exemple aixo de la persona que fa una xerrada) i que per tant te (o pot tenir) en molts casos la seva explicació. No obstant tot i que en aquest cas l'explicació sigui aquesta (com tu dius (i retiro dons en aquest cas "l'acusació"), en d'altres casos crec que si que hi ha un cert "descuido" no tant justificable en aquesta línia. Crec que si que bastants cops sense volguer hom es preocupa de difondre bé als 4 vents el "qui" d'algun acte si aquest "qui" és famós i en canvi -inconscientmet reitero- no l'importa seguir respectant el pur anonimat d'algu si el convocat ha sorgit del "anonimat" o se l'ha extret d'aquest anonimat.

3/Feia temps que volia fer pública aquesta reflexió -que per altra banda no sols és meva evidentment- i al llegir la convocatoria he vist adient escriurela. El fet que l'objecte de la crítica fos la plataforma és perque no era un fet tant casual pero no és el mes important en suma. El motiu de l'article era aportar aquesta reflexió en el sentit ampli.
Dit això agraeixo no obstant la resposta anterior -obviament-. Per aixo serveixen els forums. Per treure un tema al aire i esperar les intervencions posteriors pertinents perque ens donguin la rao o perque ens la treguin pero enriquir-ho tot en definitiva, en conjunt.
Sindicato Sindicat