Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració : especulació i okupació
Reunión preparatoria de la Asamblea Popular de inmigrantes y movimientos sociales
25 feb 2004
FRENTE AL TRABAJO, LA VIVIENDA, LOS DERECHOS, ...
TODOS Y TODAS SOMOS INMIGRANTES
obradors.gif
Este jueves 26 de febrero nos volvemos a reunir las organizaciones y personas que estamos preparando una Asamblea Popular de inmigrantes y movimientos sociales para el 7 de marzo en la plaza Catalunya.

La reunión será a las 19:30 horas en los locales de la FAVB de C/Obradors 6-8

Os adjuntamos un plano del lugar

#file_1#

Os adjuntamos la convocatoria

Davant el treball, lâhabitatge, els drets...
Tots i totes som immigrants

Els problemes i les lluites de les persones immigrades no són aliens als problemes i les lluites de la resta de la societat.

La precarietat laboral colpeja especialment el jovent, les dones... i els immigrants. La manca de papers i drets obliga els immigrants a sobreviure acceptant feines en condicions pèssimes i per salaris mísers. La patronal i el govern fan servir així la immigració per augmentar la precarietat. Amagant dâaquesta manera que la immigració i les condicions laborals que predominen arreu del món són el resultat de la violència i misèria creades en les països més dèbils per lâagressió econòmica i militar dels països rics, i lâaplicació dâuna política neoliberal on es fa prevaler els interessos de les multinacionals per sobre dels interessos de les persones.

Encara el segle XXI, les dones no han assolit la igualtat plena ni a la feina ni a casa. En el cas de les immigrades, aquest desequilibri sâaccentua: la majoria de les que treballen fora de casa es veuen restringides a determinats sectors âfemeninsâ?, com ara el servei domèstic, mentre que les que han vingut per reagrupament familiar no solen tenir un permís de treball independent del marit.

Ãs cada vegada més difícil trobar un habitatge digne i assequible, tant si has nascut aquí com si has vingut de fora. Les administracions no tenen la voluntat dâaturar lâespeculació sinó que lâafavoreixen creant âFòrumsâ? que revalorin certes zones, aplicant plans de ârenovacióâ? amb expropiacions i desnonaments injustos, desallotjant igualment les cases okupades com les casernes de Sant Andreu.

La mateixa policia que deté gent jove sota les lleis antiterroristes sense cap mena de prova arresta immigrants sense cap motiu, identifica Islam amb terrorisme i immigració amb delinqüència. La policia que, quan convé, carrega contra les manifestacions també es dedica a aturar qualsevol persona amb âpinta dâimmigrantâ? pel carrer i emportar-seâl a la comissaria i si no té els papers en regla al Centre dâInternament (presó) de la Verneda, com a pas previ a lâexpulsió o a la il·legalitat permanent.

Hi ha molts problemes comuns, però els immigrants tenen, a més a més, un dâespecífic que no es pot pas obviar: els papers. El govern espanyol amb la seva política dâestrangeria pretén crear entre la població civil, un sentiment de por, de sospita, de rebuig, de racisme que ens distregui de les veritables raons de les injustícies quotidianes. Sense papers, cosa que vol dir sense cap mena de dret, i sense la participació de tots i totes és difícil lluitar.

Per tot això, convoquem totes les persones igual: immigrants o no, amb papers o sense, a una assemblea popular on els diferents moviments puguem intercanviar experiències i preparar la convergència de les nostres lluites.

Regularització sense condicions de totes les persones residents aquí !
Habitatge, treball i drets per a tothom !


ASSEMBLEA POPULAR
PLAÃA DE CATALUNYA, BARCELONA
DIUMENGE,7 DE MARÃ DE 2004
de 12.00 a 18.00 h
amb música i dinar popular inclosos
Sindicato Sindicat