Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
Després d’adonar-nos que la versió dels fets que s’estan difonent està basada en les denúncies dels neonazis i les fonts policials, i havent parlat amb els detinguts, hem decidit fer el següent comunicat.
24 feb 2004
Després d’adonar-nos que la versió dels fets que s’estan difonent està basada en les denúncies dels neonazis i les fonts policials, i havent parlat amb els detinguts, hem decidit fer el següent comunicat.
La nit del dia 21, un grup de joves es trobava cel·lebrant el Carnestoltes pel Centre de Sabadell i quan passaven per un bar, un grup de persones relacionades amb organitzacions neonazis, van increpar el grup de joves que cel·lebrava el carnestoltes. L’actitud dels agressors van pujar de to i van surtir armats amb ampolles del interior del bar i es va produir un enfrontament amb els joves que estaven de festa on es van veure implicats. Van haver-hi corredisses i tothom es va dispersar.

Els agressors en trobar-se amb la policia van denunciar un grup de joves d’haver-los lessionat. Ens sorprèn que els mitjans de comunicació només hagin recollit aquesta versió dels fets. Versió que prové unicament de les denúncies dels neonazis i de fonts policials. El tarannà violent d’aquests grups feixistes es va tornar a fer palès quan més tard, a la mateixa nit, es van dirigir a un altre establiment on van agredir a un grup de joves menors d’edat.

Un dels joves agredits es va dirigir amb uns companys a l’hospital. Quan van sortir, el mateix grup de neonazis els van perseguir. La policia que estava en el lloc dels fets només va identificar els agredits i als seus companys.

Volem denunciar un seguit d’irregularitats que han succeït durant tot el procés:

Primer, les identificacions dels detinguts s’han fet a base arxius policials elaborats a partir de la vinculació a determinats moviments polítics i socials de Sabadell. Aquests tipus d’arxius de carácter ideològic són il·legals.

Segon, denunciem que les detencions s’ha produit de manera aleatòria i sense proves. Els neonazis han identificat persones a partir de fotografies de carnet d’identitat. Això explica el fet que alguns dels inculpats no estiguessin a Sabadell la nit del dissabte.

Tercer, denunciem les formes que han utilitzat els cossos policials que han provocat molèsties al es famílies i als ciutadans i ciutadanes de Sabadell.

Quart, denunciem especialment la presència del grup 6 de la Brigada Provincial del cos de Policia Nacional. Aquesta brigada s’ha caracteritzat per dur a termes actuacions contra moviments polítics que més tard s’ha demostrat com uns muntatges. Alguns exemples són la infiltració en la movilització contra el Banc Mundial de 24 de juny del 2001, les detencions produïdes l’any 92 contra militants independentistes i que actualment han acabat a Estrasburg.

Finalment, mostrem la nostra incomprensió pel fet que per una falta de lessió s’obligui a sis joves a passar més de 30 hores en dependències policials i judicials, mentre s’oblida la violencia dels grups neonazis.


Sabadell, 24 de Febrer de 2004
Mira també:
http://www.racocatala.com

Comentaris

Re: Després d’adonar-nos que la versió dels fets que s’estan difonent està basada en les denúncies dels neonazis i les fonts policials, i havent parlat amb els detinguts, hem decidit fer el següent comunicat.
24 feb 2004
més info: http://cancapablanca.com


au!
todo mi apoyo
24 feb 2004
no se va a hacer nada? impunidad a pesar d lo d Estrasburgo?

animo!!
Por supuesto que hay impunidad
25 feb 2004
Por supuesto que hay impunidad en el Estado español. Toda la que quieren y más. No hay más que recordar los indultos y ascensos a torturadores condenados. Lo de Estrasburgo les importa una mierda. ¿Qué más les da que dentro de diez o quince años Estrasburgo diga que los detenidos tenían razón y que la Policía-los neonazis eran los culpables? Unos ya se habrán comido un marrón importante –si la solidaridad y la movilización no lo impide– y a los otros les indultarán y les darán una medalla con pensión añadida. España es así.
Sindicat Terrassa