Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
DAVANT el NEOFRANQUISME, ORGANITZEM LA RESPOSTA
24 feb 2004
cartell_campanya.jpg
DAVANT EL NEOFRANQUISME, ORGANITZEM LA RESPOSTA!
Després de més de 7 anys de govern del Partit Popular, hem assistit a les seves polítiques reaccionàries, antidemocràtiques i neoliberaks, sotmeses sempre als interessos de classe del capital. El règim que patim avui dia a l’Estat Espanyol es pot qualificar sense reserves de neofranquisme; es tracta d’un règim hereu del franquisme, que es caracteritza, cada vegada més, per les mateixes agressions socials, la mateixa concepció antidemocràtica de les institucions i la mateixa retallada dels drets cívils, que es van viure a l’Estat durant els 40 anys de dictadura. I, paral·lelament, en l’econòmic, aquest règim s’ha apuntat al neoliberalisme imperant a escala mundial.

Les reformes educatives (LOU, LOCE...), l’atac als drets laborals (Decretazo), les agressions al mediambient (PHN, Prestige), la retallada de llibertats i de drets fonamentals (Llei d’Estrangeria, Llei Antiterrorista, Llei de Partits, Tancament d’Egunkaria...) i la implicació en la Guerra d’Iraq, són només alguns dels molts exemples que demostren el tarannà neofranquista d’aquest govern.

Mentrestant a Catalunya hem assistit a un seguidisme de les polítiques del PP per part de Convergència i Unió, després de més de vint anys del, ja finalitzat, pujolisme que han perjudicat greument el país. A nivell estatal, els socialistes no han representat mai una veritable oposició, fent-se còmplices del Partit Popular en qüestions tan greus com la Llei de Partits i utilitzant amb fins electoralistes les mobilitzacions en les que han participat.

Però la societat catalana ja està farta d’aquestes polítiques antisocials; així ho han demostrat els massius moviments de protesta dels últims temps, que han anat creixent de forma progressiva. Ara cal que tothom entengui que totes aquestes problemàtiques tenen una arrel comuna: el sistema capitalista, que és perjudicial per la humanitat i que, per tant, cal superar. Ens trobem en un moment històric en que hem de cridar ben fort que aquest no és l’únic sistema possible, que un altre món és necessari.

Per tot això des de CJC- Joventut Comunista, fem una crida al jovent català,

DAVANT EL NEOFRANQUISME, ORGANITZEM LA RESPOSTA!
Mira també:
http://www.pcc.es/cjc

Comentaris

Re: DAVANT el NEOFRANQUISME, ORGANITZEM LA RESPOSTA
24 feb 2004
El .es fa mal a la vista
Salut
Re: DAVANT el NEOFRANQUISME, ORGANITZEM LA RESPOSTA
25 feb 2004
SOCIALDEMÃ’CRATES, NEOFRANQUISTES, TOTS PRO-CAPITALISTES!!!!

DESTRUÃ?M ESPANYA I EL CAPITAL!!
Re: DAVANT el NEOFRANQUISME, ORGANITZEM LA RESPOSTA
25 feb 2004
Destruim el kapital pero no de la ma dels comunistes de la fals i el martell
Re: DAVANT el NEOFRANQUISME, ORGANITZEM LA RESPOSTA
25 feb 2004
cjc=ccoo=pp
iros a cagar.
Re: DAVANT el NEOFRANQUISME, ORGANITZEM LA RESPOSTA
25 feb 2004
La vostra resposta és mantenir el vostre xiringuito obert (el PCC, la revista, l'agència de viatges i la cooperativa que teniu) i uns quants càrrecs alliberats (de què ha treballat Miralles en els últims 10 anys? i Marià Pere, ha treballat mai?)

Després de col·locar a Miralles al Parlament i ara a Nuet a Madrid tindreu més sanejada la vostra economia, però què heu fet pel COMUNISME?
Re: DAVANT el NEOFRANQUISME, ORGANITZEM LA RESPOSTA
25 feb 2004
vosaltres voleu organitzar la resposta?
pero si sou part del problema,heu perdut el sentiment de classe fa temps i el vostre braÇ sindical fa fastic.
Re: DAVANT el NEOFRANQUISME, ORGANITZEM LA RESPOSTA
25 feb 2004
A)el Marià Pere és arquitecte, treballa d'arquitecte i no rep cap tipus de sou per part del Partit. Del Miralles no en sé res.

B)La CJC no te cap braç sindical concret, fora bo que t'informessis al respecte.

C)I vosaltres què feu pel comunisme? Si voleu parlem de projectes.

D)Aquest text és socialdemocrata? On veus l'acceptació al sistema?




"Ara cal que tothom entengui que totes aquestes problemàtiques tenen una arrel comuna: el sistema capitalista, que és perjudicial per la humanitat i que, per tant, cal superar. Ens trobem en un moment històric en que hem de cridar ben fort que aquest no és l’únic sistema possible, que un altre món és necessari."
Re: DAVANT el NEOFRANQUISME, ORGANITZEM LA RESPOSTA
25 feb 2004
MI PADRE FUE PEÓN DE HACIEDA
Y YO EN REVOLUCIONARIO
MIS HIJOS PUSIERON TIENDAS
Y MIRALLES FUNCIONARIO!!!

PUES ESO UN ABRZO A LOS PARTICIPANTES!!!

POBRE MARX!!!
José Miguel Céspedes, primer Secretario General de los CJC
25 feb 2004
In memoriam. 25 abril 2004, acto de homenaje en Sant Adrià de Besòs (Barcelona). + Artículo Manuel Márquez (kaosenlared.net)

CJC (Rebelión) [21.02.2004 23:37] - 36 lecturas - 1 comentarios



Recientemente, a los 41 años, tras una larga enfermedad ha fallecido José Miguel Céspedes Alos, quien fuera el primer Secretario General de los Colectivos de Jóvenes Comunistas.

Hijo de un veterano dirigente del PSUC, milita desde muy joven en la UJCE en Cataluña. Cuando en los años 80 se rompe el PSUC, por el debate del Leninismo, es expulsado, y se integra en la creación del Partit del Comunistas de Cataluñya (PCC), con Pere Ardiaca, Juan Ramos, Román Serradell y Quim Boix entre otros. Rápidamente se le asigna la tarea de crear juventud comunista y es elegido primer Secretario General de los Colectius de Joves Comunistas (CJC).

Participa activamente en el "Congreso de Unidad" que da lugar a la creación del PCPE, pasando a formar parte de su Comité Central, siendo uno de sus miembros más jóvenes. Y como no podía ser de otra forma rápidamente se le encarga la tarea en Enero de 1985 de crear los Colectivos de Jóvenes Comunistas (CJC), siendo el coordinador de la primera Comisión Estatal, y siendo elegido Secretario General, en el primer Congreso de Diciembre de 1986. Durante este tiempo Céspedes se convierte en uno de los principales cuadros juveniles de este proyecto, desarrollando gran actividad política, tanto interna, como en el movimiento estudiantil y en la lucha por la salida de la OTAN. A su alrededor y en las primeras escuelas de formación "Trifón Medrano" se van formando cuadros comunistas importantes.

Cuando en 1989 algunos liquidadores intentar cargarse el partido y la juventud la labor de Céspedes es clave para evitar la destrucción de esta última, logrando que muy pocos militantes se dejaran seducir por la integración en el PCE. Es reelegido Secretario General en el segundo Congreso de los CJC , lugar en el que permanece hasta 1991, fecha en que deja la Secretaría General para incorporarse plenamente al Cte. Ejecutivo del PCPE. Céspedes fue candidato a las elecciones europeas en varias ocasiones en las listas conjuntas PCPE-PCC.

Desgraciadamente surgen problemas en la dirección del partido y entre este y el PCC que llevan a la ruptura del año 1993 en la cual Céspedes se queda en el PCC y se incorpora a las tareas de dirección de este partido y desempeña distintos cargos institucionales en el Ayuntamiento de San Adria de Besos.

Los últimos años, como consecuencia de lo anterior, fueron años de distanciamiento, de incluso profunda discrepancia política, dada la evolución que el PCC ha llevado. Pero ello no puede ser óbice para reconocer el papel histórico que José Miguel Céspedes ha desempeñado en la historia de su organización. Muchos otros cuadros juveniles de aquellos primigenios CJC por desgracia hoy no están en este proyecto, unos militan en otras filas, otros están en su casa, y otros hoy configuran la espina dorsal de muchas de las organizaciones territoriales del PCPE. Sin duda, aquella fue una generación muy importante de jóvenes comunistas, que hicieron una apuesta decidida por recuperar el referente comunista en el estado. Céspedes fue sin duda una persona trabajadora, seria, firme en sus convicciones, y que marco su impronta en toda una parte importante de los/as que en los años iniciales de este proyecto militaron con nosotros/as.

La historia de los/as Comunistas esta plagada de errores, uno de los principales es el borrar de las fotos, de los libros, de la historia, a personas por su evolución posterior. Nosotros/as no haremos eso, colocaremos a Céspedes en el lugar que le corresponde en la historia de este proyecto. Lamentamos profundamente su muerte, pues con él se muere un poco la organización, y la izquierda del estado español pierde a uno de sus cuadros más valiosos. Esperamos ser dignos herederos del proyecto de unidad Comunista que Céspedes impulsó cuando era Secretario General de los CJC, y continuar con la labor que aquella generación de jóvenes comunistas inició en el año 1985.

COLECTIVOS DE JÓVENES COMUNISTAS

El día 25 de abril de 2004 se va a realizar un acto de homenaje en San Adrian (Barcelona).

Más información en los teléfonos: 646040961 y 636610426.


http://www.esfazil.com/kaos/noticia.php?id_noticia=994
matís
25 feb 2004
Els CJC-Joventut Comunista i els CJC no ténen cap vinculació orgànica. Sent els primers la joventut del PCC, partit d'àmbit nacional català, i els segons del PCPE (partit d'ambit estatal).
Una salutació revolucionària
Matís de un matís
26 feb 2004
Company, dius que el PCC, es un partit d'àmbit NACIONAL català? sera d'ambit REGIONAL català. O és que el PCC no reconeix l'existencia dels Països Catalans, com a entitat historica i cultural ? o m'equivoco i el PCC te gent a la catalunya nord, o a mallorca per exemple?
Sindicato Sindicat