Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
Concentració davant l'Ajuntament de Sabadell
24 feb 2004
Els sis detinguts de Sabadell han sortit en llibertat fa una hora i mitja. A dos quarts de vuit s'ha convocat una concentració davant l'Ajuntament per denunciar la situació. Us hi esperem a tots i a totes! Diguem prou a la criminalització dels moviments socials i a la impunitat amb la que actuen els grups neonazis. Prou repressió al Vallès!!!

Us adjunto el manifest:
COMUNICAT DE SOLIDARITAT AMB ELS DETINGUTS

El dilluns 23 de febrer s’ha dut a terme la detenció de 6 joves de la ciutat entre 18 i 21 anys per part de la Brigada d’Informació Provincial de la Policia Nacional. Se’ls acusa d’un delicte de lessions a un grup neonazi el passat dissabte a un bar del centre de la ciutat.

Davant d’aquest fet manifestem:
Les detencions han sigut indiscriminades i irregulars: Hi ha joves retinguts que ni tan sols estaven a Sabadell el dissabte. Les detencions han estat fetes per policia secreta vestida de paisà a les 7 del matí, sense presentar una ordre judicial i sense cap explicació als seus familiars. Han estat posat en llibertat després de retenir-los durant més de trenta hores a les dependències policials, per una acusació que en la resta de casos només suposa una citació davant del jutge.

En relació a la violència feixista en augment a la ciutat i la comarca denunciem:
La impunitat amb la que actuen els grups feixistes i la manca d’actuacions concretes mentre hi ha una persecució indiscriminada contra col·lectius que defensen alternatives a l’actual política institucional.

La manca d’una condemna pública per part de l’Ajuntament i d’un posicionament clar front aquestes actituds.

La presentació d’aquestes agressions feixistes com a fets aïllats amagant l’existència de grups organitzats al darrera i els vincles amb xarxes de neonazis a nivell estatal.

L’absència d’una política institucional decidida a posar fre a l’existència i augment d’aquests grups com ha vingut demanant reiteradament la federació d’associacions de veïns, fruit de centenars d’agressions de caràcter racista i feixista.

Entenem que aquests fets no son aïllats a la nostra ciutat, per això manifestem:
Alguns mitjans de comunicació han criminalitzat la ciutadania vinculada als moviments polítics i socials sense respectar el dret a la presumpció d’innocència.

La clara intenció de l’equip de govern municipal de crear alarma social convertint la violència feixista en una rivalitat entre bandes, amb la finalitat de deslegitimar una oposició política i social.

Tots aquests fets denoten una estratègia que, més enllà del suposat delicte, pretén desqualificar la tasca de la ciutadania vinculada a moviments socials i polítics i, especialment, als moviments de l’esquerra independentista.

Ens sorprèn el fet que cap força política de l’equip de govern quatripartit qüestioni aquest tipus d’actuacions i per contra es neguin a reconèixer la violència feixista com un problema social que està afectant la convivència a la nostra ciutat.

Exigim:
L’absolució immediata de tots els detinguts.

El reconeixement de la violència feixista com a problemàtica política i social a la nostra ciutat i que s’adoptin mesures concretes per combatre l’augment d’aquesta violència.

Un canvi en la política municipal que possibiliti la construcció de ponts de diàleg entre el Consistori i les entitats de la ciutat per solucionar les problemàtiques anteriorment esmentades.

Per acabar demanem la solidaritat de tota la ciutadania.
Sindicato Sindicat