Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : amèrica llatina : dones
Madres de la Plaza de Mayo a Barcelona
24 feb 2004
Un any més de lluita contra l'oblit i l'imperialisme.
20 de març, acte a Barcelona
madres.jpg
Ja fa més de 25 anys que un grup de persones es reuneixen cada dijous a les 15:30 a la Plaza de Mayo de Buenos Aires, Argentina. Són dones majors, algunes de més de vuitanta anys, són les Madres de la Plaza de Mayo.

Són les mares dels i de les joves revolucionaris que durant dictadura argentina de finals dels 70 van desaparèixer en mans dels militars amb la complicitat d’altres dictadures feixistes, com la de Pinochet a Xile, i dels serveis secrets dels Estats Units, i dels quals avui en dia encara no se saps com i on van acabar.

Després de tant de temps sortint al carrer i denunciant la injustícia, l’oblit i la mort, allò que realment interessa a les Madres no és saber els detalls dels assassinats dels seus fills i les seues filles sinó reivindicar allò pel que van morir: la justícia social i la revolució. Mentre perduri el somni socialista i revolucionari en els lluitadors i lluitadores, elles saben que els seu fills no hauran mort del tot.

Amb aquesta convicció i amb l’experiència de quasi trenta anys de lluita, les Madres han recorregut mig món per conèixer les lluites dels pobles, per oferir la seva solidaritat i per difondre els seu missatge, que és el missatge que hagueren dut els seus fills i les seves filles. Així, han creat una universitat popular a l’Argentina per formar els joves en la lluita per un món millor; han visitat Cuba per denunciar el bloqueig; acudiren a Palestina per conèixer la situació en què viu el poble palestí; i, fins i tot, vingueren a Torà per reclamar la llibertat dels joves detinguts i empresonats l’any passat...

Per tot això, en uns moments en què la injustícia és cada cop més estesa i on l’opressió de pobles s’agreuja per moments a causa de les ofensives espanyolistes a la nostra terra i imperialistes a racons més llunyans com l’Iraq; un una època en què l’ofensiva de la patronal amenaça els nostres llocs de treball i els nostres drets laborals; en un moment on el nostre futur és cada cop més incert, Endavant, Organització Socialista d’Alliberament Nacional, hem volgut convidar a Hebe de Bonafini, presidenta de la Asociación Madres de Plaza de Mayo a un al nostre barri per poder conèixer millor la seua lluita, amb la convicció de que podem aprendre molt de la seva experiència; i també per expressar la solidaritat de tot un barri, Sants-Hostalfrancs, i de tot un poble, el català, envers unes lluitadores que són referent arreu del món per la seva coherència, convicció, humanitat i, sobretot, resistència.

Us convidem, doncs, a assistir a l’acte el proper dissabte 20 de març a l'Institut Joan Pelegrí, (C/Torre Damians, 6. Metro: L1, Hostafrancs) a les 12h.
Mira també:
http://www.endavant.org

Comentaris

Re: Madres de la Plaza de Mayo a Barcelona
24 feb 2004
ebbe de bonafini es una mujer valiente de las pocas que defienden al pueblo vasco contra el imperialismo español
Re: Madres de la Plaza de Mayo a Barcelona
24 feb 2004
Todos y todas a apoyar a éste grupo de mujeres luchadoras ,dignas y heroicas. ¡Hebe gracias!
Sindicato Sindicat